פורום 2004 |
|
דף 262 מתוך 331
|
|
|
בנות יש למשהי מתכון ל...ו--- elinka 1 | 31/10/2004 20:38 | עוגיות לימון? בעלי מאוד אוהב וופלות ועוגות בטעם לימון. אז יש לי ברפרטואר כמה מתכוני עוגות לימון אבל אין לי אף מתכון לעוגיות. אז בנות נא להתגייס בבקשה גדולה ו-  מראש. סגור הודעה | | עוגיות לימוןו --- נעמה | 31/10/2004 20:52 | 2 כוסות קמח רגיל
1 כפית א. אפיה
1/2 כפית מלח
100 ג מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות קליפת לימון מגוררת
בקערה לערבב קמח, א. אפיה ומלח
להקציף במיקסר מרגרינה, סוכר וביצים עד שתתקבל תערובת אחידה ואורירית, להוסיף את מיץ הלימון והקליפה המגוררת
להוסיף את החמרים היבשים ולערבב
לצנן במקרר כשעה
בעזרת כפית יוצקים מהתערובת על תבנית התנור נטיפים קטנים ומשאירים מרחק של כ 3 ס"מ בין אחד לשני
אופים כ10-12 דקות בתנור בחם בינוני עד שמזהיבים
כשמתקררים מאחסנים בקופסא אטומה
המתכון הוא של נירה רוסו סגור הודעה | | בבקשה, עוגיות לימוןו --- רקפת | 31/10/2004 20:53 | המתכון מספר "עוגיות ביתיות" של חנה שאולוב
1-2 לימונים
1 כוס שמן
11/4 כוסות סוכר
4 חלמונים
4 כוסות קמח תופח
1 כף תמצית וניל
אבקת סוכר לקישות
כ-50 עוגיות
אופן ההכנה
מגררים את קליפת הלימונים וסוחטים מהם את המיץ.מערבבים את השמן, הסוכר, החלמונים, מיץ הלימון ומעט מקליפת הלימונים לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ותמצית הוניל ולשים בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשניים, מפזרים את יתרת קליפת הלימון ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 2 מ"מ בערך. קורצים עוגיות בכוס או חותכן עוגיות.
מעבירים את העוגיות לתבנית שטוחה, משומנת או מרופדת בנייר אפיה. אופים בחום גבוה כ-7 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ובוזקים את אבקת הסוכר.
לא ניסיתי את העוגיות האלה, אבל המתכון נראה טוב. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 21:01 | | | פאי לימון - מעוניינת?ו --- נעמה | 31/10/2004 21:04 | | | הכנתי את העוגיות האלה פעם בטוח והם מאוד מאוד ו --- לאה | 31/10/2004 21:37 | טעימות ואפילו כתבתי לי ליד המתכון הערות - הבצק יוצא מאוד מאוד רך
ובהתחלה נדבק לידיים אבל כאשר מרדדים על משטח מקומח זה מסתדר.  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | הכוונה לעוגיות הלימון שרקפת נתנה ו --- לאה | 31/10/2004 21:38 | | | |
ערב טוב, גמרנו עם הבשולים להיום ו--- ריקי משעת סיפור..... | 31/10/2004 19:59 |
אפשר קצת להשתחרר ולהניע את הגוף בטנגו סוער ומחוייך
ואי אפשר שלא לדבר גם על אוכל...אז ניסיתי להכין רוטב דל קלורי
לסלט ירוק, ועל מנת שיצא הרבה רוטב דיללתי כפית שמן באשל
והתעצלתי לכתוש שום- אז לקחתי מן המוכן ויצא איכס מושלם...
וזרקתי הכל לפח.....
ערב טוב...
סגור הודעה | | | 31/10/2004 20:00 | | | לילה טובו --- רקפת | 31/10/2004 20:57 | | | |
פשוט למרק גריסים טעים טעיםו--- סבין | 31/10/2004 18:39 | דיברתי עם שרי על מרקים ופתאום בא לי חשק למרק.... אז הנה מה שתכף יהיה לנו לארוחת ערב...
(אני אוסיף אותו גם לשרשור המרקים וכאן המקום גם להודות עבור השרשור  )
מרק גריסים
1 גזר
1 או 2 גבעולי סלרי בלי העלים
1 בצל בינוני
לחתוך לקוביות קטנות. לטגן במעט שמן ולפזר 2 כפות קמח להמשיך לטגן עוד 2-3 דקות.
להוסיף 8 כוסות מיים וכוס וחצי גריסים שטופים ולהביא לרתיחה.
להוסיף חופן כוסברה קצוצה, כף וחצי אבקת מרק עוף ופלפל גרוס טרי.
לבשל על אש נמוכה 45 דקות - שעה עד שהגריסים רכים. לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם.
אם המרק נראה סמיך מדי אפשר להוסיף מים במשך הבישול.
קישורים נלווים: שרשור המרקים סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סבין,אם לא קשה לך אז תוסיפי גם את מרק הבוקטוף-כך ו --- שרי | 31/10/2004 19:48 | | | מרק תפוחי-אדמה (הוספתי גם לשירשור)ו --- קוראת תמיד | 31/10/2004 20:15 | מרק תפוחי-אדמה
חומרים
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה
1/2 ראש סלרי גדול
2 כפות אבקת מרק פיטריות
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות קמח
12-14 כוסות מים רותחים.
פלפל לבן
מלח
שמנת מתוקה לבישול 15% (או חלב)
ההכנה
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל במרגרינה/חמאה/שמן עד להשחמה.
2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ובוחשים
3. מוסיפים גזר, שורשים, אבקות מרק, קמח ובוחשים.
4. מוסיפים את המים הרותחים ובוחשים. מתבלים בפלפל לבן ומעט מלח
5. מביאים לרתיחה. מעבירים לאשר קטנה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.
6. מכבים את האש. מוציאים נוזלים וטוחנים בבלנדר מוט.
7. מחזירים את הנוזלים לירקות הטחונים בוחשים, טועמים, מתקנים תיבול.
8. מוסיפים את השמנת המתוקה, או חלב.מבשלים עוד מס' דקות.
הערה: המרק טעים גם אם מוותרים על השמנת/חלב, אם כי טעים יותר עם שמנת/חלב.
מקור המתכון: חנה שאולוב עם שינויים שלי.
סגור הודעה | | לקוראת תמיד על מתכון מרק התפ"א -יבוצע לאלתרו --- ליאורה | 31/10/2004 21:42 | | | דווחי בבקשה אם אהבתםו --- קוראת תמיד | 31/10/2004 21:50 | | | | 31/10/2004 20:49 | חומרים
1 גזר מגורד
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
1/4 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1/2 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1/2 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
מג מלא גרגירי אפונה קפואה
10 כוסות מי ברז
1 כף מחוקה קמח
1 כף מחוקה מלח
3 כפות מחוקות אבקת מרק עוף
ההכנה
1.מטגנים את הגזר המגורד במעט שמן דקה עד דקותיים, עד שנעשה מבריק.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
3. מוסיפים לסיר את המים.
4. מוסיפים לסיר את כל הירקות.
5. מבשלים שעה על אש נמוכה.
6. לאחר שעה להוסיף עוד קצת מים (1 כוס לערך) ושוב להרתיח.
בצקניות
מכינים בצקניותמ : ביצה+2כפות מים+6 כפות מחוקות קמח רגיל. מערבבים ומטפטפים למרק.
הערות:
1. אני מכינה כמות כפולה של בצקניות.
2. נסו להכין אותו ללא אילתורים. הוא טעים בדיוק כך.
מקור המתכון: חברתי אודי שקוראת לו "מרק אודטה". יכול להיות שזאת אודטה דנין
סגור הודעה | | בוקטוף, מרק אלג'יראיו --- סבין | 1/11/2004 01:18 | בסיר גדול לטגן מספר דקות 2 בצלים גדולים מגורדים, 3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות. להוסיף 2 כפות מהנוזלים שנשארו מצלי בקר ולבשל עוד דקה.
להוסיף 5-6 כוסות מים ולהביא לרתיחה, להוסיף 5-6 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות, שאריות צלי בקר חתוך גם לחתיכות קטנות, מלח פלפל, כפית כורכום, 2 כפות רסק עגבניות, צרור כוסברה וחצי צרור נענע קצוצים.
לבשל כ-3/4 שעה (אם מבשלים בסיר לחץ אז 20 דקות).
להוסיף 150 גר' ספגטי עבים ולבשל עוד 10 דקות (עד שהספגטי עשויים).
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | |
במקום להתעסק עם בישולים לשבת, תראוו--- לילית | 31/10/2004 17:26 | | | לילית הכישרונית !!! ו --- איה.ו. | 31/10/2004 17:38 | | | לילית זאת עבודת פסיפס? היא נהדרת חוץ מהבסיס הורוד.ו --- ריקי משעת סיפור..... | 31/10/2004 18:15 | | | אכן עבודת פסיפס, אבל ה"רובה" עדיין לאו --- לילית | 31/10/2004 19:43 | יבשה לגמרי אז זה נראה ורוד. במקור - הרקע אמור להיות בצבע
חום - חמרה.......טוב, נראה בבוקר שזה יהיה יבש ואז אוכל להעריך מחדש ..........כרגע, אני לא אוהבת את זה במיוחד. אבל נראה בבוקר, אולי זה יבהיר. סגור הודעה | | !ו --- ספרדיה | 31/10/2004 18:53 | | | |
היי לכולם+ לפשטידה לניצול גבינות יתומות ו--- עידית(תוש) | 31/10/2004 13:47 | גם אני משתמשת בגבינות שפג תוקפן ו/או שאף אחד לא רוצה יותר לאכול
(משומה את שתי הכפות האחרונות של הקוטג' או ה-9% אפ אחד לא רוצה ופותחים קופסא חדשה
אז ככה
8-9 בלינצ'סים
מערבבים בקערה:
תערובת של כ-500 גר' גבינות (אצלי תמיד יש שילוב של בולגרית או פטה עם קוטג' ועוד משהו שיש : צהובה קשקוול פרמזן לא משנה)
3 ביצים מלח פלפל א.מוסקט
מטגנים במחבת:
50 גר' מרגרינה
2 כפות קמח תופח
מוסיפים:
2-2.5 כוסות חלב ומערבבים היטב
אם סמיך מדי מוסיפים עוד מעט חלב
מתבלים : מלח פלפל א.מוסקט
3 כפות מהרוטב מוסיפים לתערובת הגבינות
ממלאים כל חביתית בתערובת גבינה ומסדרים בתבנית (לא גדולה)
אחת ליד השניה
אם נשאר מילוי פשוט שופכים מעל
מעל כל זה שופכים את תערובת הקמח והחלב
אופים בתנור כ-40 דקות
לא! לחתוך כשחם כי זה ינזל . לקרר קצת ואז לחתוך
מאד מאד טעים
אפשר לרוטב להוסיף קצת גבינ"צ טעימה להעשרה אבל לא הכרחי
בלינצ'סים שאני מכינה
2 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס קמח
1 כפית א.אפיה
50 גר' חמאה מומסת במחבת בה אני מטגנת את החביתיות ויותר אני לא מוסיפה מרגרינה במהלך הטיגון
את הכל אני טורפת במטרפה
מעבירה לבקבוק חלב ריק או משהו דומה ובכל פעם יוצקת מעט תערובת למחבת מבלי ללכלך את סביבת העבודה
ובבינין ציון ננוחם
 סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 16:28 | | | |
חמדה-במתכון של כעכים-במצרכים כתוב מ ח ל ב- מה זה? ו--- מירי | 31/10/2004 13:19 | | | בבקשה..תבלין מחלב - בחנויות תבלינים...ו --- אפרת ב.א. | 31/10/2004 13:59 |
תבלין מזרח תיכוני בשם מחלב (mahlab, mahleb) שהוא גלעיני דובדבנים שחורים
ללא קליפה, בלתי קלויים סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | איה,הכדורי בשר עם החומוס כבר על הגז,תודה!!!ו --- הרואה דברים | 31/10/2004 15:56 | | | הרואה - את התודה אני אשלח לחמדה............. ו --- איה | 31/10/2004 16:27 |
שלא תחשבו לרגע שהמתכונים הם שלי.........!!
חמדה אחותי ישבה כתבה ואירגנה לי קובץ מתכונים - שאני אעלה מידי יום
עד שהיא תחזור
אני רק השליח.....................
גם אני שמתי עין על המתכון הזה...... ספרי לי איך יצא.
ואני שמחה שאהבת את שירשור הצבעים - רעיון שעלה לי אתמול בלילה....
תודה!! סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | | 1/11/2004 06:11 | | | תודה ו --- מירי | 31/10/2004 19:59 | | | |
דיווחים מהשטח:ו--- ספרדיה | 31/10/2004 12:09 | טוב אז אתמול הייתי בפאניקה כי הזמנתי לחמין ולא העמדתי קטניות ולא כלום....
איך שהגענו הביתה העמדתי הקיטניות ותכננתי לקום בבוקר ולעשות את העסק יותר "בזריז".
אבל העניין לא נתן לי מנוח והתעוררתי ב 4 (!!) בבוקר, לבשתי בגדים חמים - ויאללה למטבח להכין חמין!
תגידו זה קורה גם לכן? הקטע הזה שאם מזמינים מישהו אז צריכה לעמוד שורה של הצלחות מפוארות על השולחן ומליון מיני מינים של מאכלים? - רק כי צריך להיות מכובד?
אז עכשיו יש חמין מעולה בתנור.
ברוקולי במיונז ( מבטיחה להביא מתכון)
ירקות חתוכים
סלט חסה עם תפוזים
סלט סלק
יין טוב
ועוגת שקדים.
אני הולכת להתקלח... סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | ....אה כן, אירופה עברה לשעון חורף-אז אני שעה אחורהו --- ספרדיה | 31/10/2004 12:10 | | | גם אני קצת משתגעת, אבל לא קמה ב4!!! ו --- חנה | 31/10/2004 15:21 | | | ספרדיה - אני מאחלת לך שהכל הצליח!!! ו --- איה | 31/10/2004 16:29 | | | טוב , אז ככה: היה נהדר. פשוט. מפתיע אותי כל פעםו --- ספרדיה | 31/10/2004 18:58 | איך אני נלחצת נלחצת ואז העניין עובר לו בשלום ובנחת..
החמין היה נהדר. נשאר , בטח שנשאר.
אולי למישהי יש רעיון לניצול הקטניות של החמין - בנוסף לחימום שני?
אני שמה שעועית סויה וחיטה.
תפוחי אדמה אורז ועוף נשאר מעט.
הברוקולי התחסל , הסלק גם ( הם אוהבי סלק - אני חושבת שיש מי שאוהב סלק ומי שלא )
והיה נעים וטעים ואני אלך לישון היום מוקדם - ומבטיחה לא לקום באמצע.... סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | |
שירשור - תוספות למנה עיקרית ו--- איה | 31/10/2004 11:39 |
בהמשך לבקשה של אוסי - גיליתי שאין לנו ריכוז של מתכונים לתוספות
אבל..... אף פעם לא מאוחר 
בואו נרכז כאן מתכונים לתוספות - הכל! תפוחי אדמה, אורז, ירקות, איטריות וכו'
   סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | תופסת נהדרת, בטטות אפויות בשומשום-ו --- יעל מוינה | 31/10/2004 11:57 | | | תוספת- תערובת ירקות, חמה ו --- פלפלית. | 31/10/2004 12:33 |
שקית לקט ירקות של סנפרוסט.
סיר עם מים מומלחים קלות, כשהמים רותחים להוסיף את הירקות ולהרתיח, לפי הזמן הרשום על השקית [כל סוג ומשך הזמן שלו].
מעט, מרגרינה,חמאה או שמן זית או רגיל, במחבט, לחמם ולהזהיב כמה כפות פירורי לחם.
לנקז את המים מהירקות, לפזר את פירורי הלחם המטוגנים על הירקות
אפשר, להוסיף עישבי טיבול, כמו פטרוזיליה טריה או כל ירק טיבול האהוב
עליכם.
  סגור הודעה | | טרולו- ירקות מבושלים{עידית}ו --- שרי | 31/10/2004 12:48 | טורלו-ירקות מבושלים --- עידית 31/8/2004 09:17
1 חציל חתוך לקוביות על קליפתו{להשאיר במלח ולשטוף}
2 קישואים
1 בצל גדול קצוץ
תרמילי שעועית ירוקה
2 עגבניות חתוכות
גזר חתוך לקוביות
לטגן בצל להוסיף ירקות קשים ,ואז ירקות רכים לתבל במלח פלפל מעט סוכר,להוסיף מים לבשל עד ריכוך.
ניתן להוסיף תפוחי אדמה,תירס וכל ירק אחר. לפני הגשה לזלוף שמן זית.
--------------------------------------------------------------------------------
סגור הודעה | | מרק שעועית,מהיר - לימים הקרים ו --- פלפלית. | 31/10/2004 13:18 |
2 קופסאות שימורי שעועית במיץ עגבניות.לרוקן ל סיר.
להוסיף מים בכמות של ,3 קופסאות של השעועית ,או עם סמיך לטעמכם עוד מעט מים.
1 כף אבקת מרק עוף.
מעט קבנוס, מעושן, חתוך לגלילונים. או נקניקיות מעושנות כנ"ל.
להרתיח 10 דקות, לטעום ולהוסיף מלח, פפריקה מתוקה או חריפה [בזהירות עם החריף ] .   סגור הודעה | | תפוחי אדמה ובטטות, אפויים בתנורו --- שרי | 31/10/2004 13:09 | כ-7 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 בטטות גדולות
2 כפות קמח
כף א.מרק עוף{לא חובה}
2 כפות שמן זית
1/2 כפית רוזמרין יבש
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
שוטפים היטב את תפוחי האדמה והבטטות וחתוכים לרבעים{צ'יפסים שמנים}.
מכניסים לקערה גדולה,מוסיפים את שמן הזית ומערבבים{עם הידים},מפזרים את שאר התבלינים והקמח ומערבבים שוב,שמים נייר אפיה בתבנית גדולה ,מפזרים את תפוחי האדמה,{אני מכסה עם תבנית נוספת,הפוכה,},
אופים כ-3/4 שעה בתנור חם, מוציאים את הכיסוי ואופים עד שמוכן ומשחים{בשלב זה אפשר להוריד מעט את חום התנור.}. סגור הודעה | | שעועית ירוקה עם בזילקום נענע בצל מטוגן ושקדו --- שרי | 31/10/2004 13:20 | 1 קג' שעועית ירוקה ארוכה, מבושלת במים עד להתרככות קלה,לקרר מיד במי קרח.
צרור בזיליקום+צרור נענע+2 כפות שמן זית_3 כפות מיץ לימון,ומלח לפי הטעם, להכניס למעבד מזון ולקצוץ היטב{מעין פסטו לעניים},
2 כפות בצל מטוגן יבש{ניתן לקנות בחנוית לתבלינים או בשקית בכל סופר}
3-4 כפות שבבי שקדים/צנוברים, קלויים
מלח לפי הטעם.
שמים את השעועית בקערה, מוסיפים 4-5 כפות ממרח ה"פסטו",מוסיפים את הבצל והשקדים/צנוברים,מעט מלח, ומערבבים .
ניתן להגיש קר כסלט או חם,אז רצוי לחמם ללא השקדים/צנוברים, ולהוסיף אותם לאחר החימום. סגור הודעה | | עוד גירסה, עם תפוחי אדמה/בטטות מבושלים,השאר כנ''לו --- שרי | 31/10/2004 13:41 | | | שאלה משרי- לא הבנתי את הערתך "עוד גירסה עם ו --- דליה | 31/10/2004 17:24 |
תפ"א\בטטה מבושלים השאר כנ"ל "
להוסיף לשעועית הירוקה או במקום?????
המתכון פשוט מצא חן בעיניי מעוניינת לנסות
תודה סגור הודעה | | דליה, במקרה הכנתי כך אתמול,נישאר לי מעט מה"פסטו"ו --- שרי | 31/10/2004 17:54 | ושעועית אין, אז בישלתי מס' תפוחי אדמה, והכנתי בדיוק כמו עם השעועית,ראיתי כי טוב,ממש מוצלח,ולכן המלצתי.
אז הם במקום השעועית,וכמובן שאפשר גם לשלב. סגור הודעה | | שרי על התשובה הזריזה ו --- דליה | 31/10/2004 19:08 | | | תפוחי אדמה ובטטות ברוטב תפוזים - יאמיייו --- ספרדיה | 31/10/2004 13:23 | חותכים תפוחי אדמה ובטטות כמו פוטאיטוס.
משמנים תבנית פיירקס בשמן זית. מניחים את התפוחים והבטטות.
מעל שופכים רוטב מ :
שמן זית
מיץ תפוזים באותה כמות של השמן
מלח
פלפ]ל שחור
קצת שום אם רוצים
אפשר גם טימין או רוזמרין - אבל אני עושה בלי.
אופים בחום גבוה עם נייר אלומיניום לשעה ואחר כך מורידים הנייר לצלייה לעוד 10 דקות סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | גבץ'--תבשיל ירקות {מעט שונה מהגבץ' המוכר}ו --- שרי | 31/10/2004 13:29 | 27/9/2004 09:58
1 בצל
3 כפות שמן
1 כוס אורז
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
2 חצילים , חתוכים לקוביות
כירשה, חתוכה לטבעות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
מעט שעועית ירוקה , חתוכה{אפשר גם קפואה}
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
מים רותחים לכיסוי
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הירקות ומטגנים קלות מס' דקות, מוסיפים את האורז ומתבלים.
מוסיפים מים רותחים ,עד לכיסוי הירקות ומבשלים עד שמתרכך.
חברתי ויולה
סגור הודעה | | תוספת תפוחי אדמהו --- חני | 31/10/2004 13:34 | לקלוף תפוחי אדמה ולחתוך לריבועים להכניס כלי שמיועד למיקרו
להוסיף מעט אבקת מרק ולכסות במים. להכניס למיקרו
למשך כ8 דקות עד לריכוך . להוציא להעביר לצלחת ולפזר לעל
מעט פטרוזיליה
אם רוצים מכניסים לתנור אובן בכדי לקבל צבע אפוי סגור הודעה | | לביבת תפ" א מהירהו --- פלפלית. | 31/10/2004 13:42 | לגרר על פומפיה 4 - 5 תפא, לנקז את הנוזלים
לגרר 1 בצל דגול ולנקז את הנוזלים.
לערבב את תפ"א עם הבצל, להוסיף 2 - 3 ביצים, מלח ופלפל שחור או לבן.
להוסיף 2 - 3 כפות קמח.
לצקת מעט שמן למחבת בעלת מכסה מתאים.
לחמם מעט, את השמן,, לצקת את העיסה למחבת , להשאיר על אש נמוכה
לכסות במכסה.
לבדוק כשהצד משחים, להפוך בזהירות ולטגן כנ"ל גם בצד השני,
שהמחבת , מכוסה היטב.
לחתוך למשולשים ולאכול חם.   סגור הודעה | | קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר טחוןו --- אושי | 31/10/2004 13:49 | שרה אסמלם - טבריה מתוך הספר סיר לשבת של אוסנת לסטר
מה צריכים?
4 תפוחי אדמה
3 כפות קמח
2 בצלים קצוצים
שמן לטיגון
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
שקדים קצוצים קלויים
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות מלח פלפל שחור
בלילה מביצה אחת
צה עושים?
מקלפים את תפוחי האדמה מכינים מהם פירה מוסיפים קמח וביצה ומערבבים.
מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת עם שמן עד להזהבה
מוסיפים את הבשר הטחון למחבת עם בצלים וממשיכים לטגן תוך כדי הפרדת פירורי הבשר בעזרת מזלג.
כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים לו את השקדים הקלויים ומתבלים מערבבים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
לוקחים חופן מהפירה משטחים ויוצרים גומה בעזרת האגודל ממלאים את הגומה בתערובת הבשר סוגרים ומועכים לקציצה שטוחה כך ממשיכים ויוצרים קציצות מכל הפירה והבשר
טובלים כל קציצה בבלילה של הביצה ומטגנים במחבת משני הצדדים עד הזהבה. סגור הודעה | | בצלים ממולאים בבשר טחון ברוטב יין ופירות יבשיםו --- אושי | 31/10/2004 14:00 | מתוך הספר סיר לשבת של אוסנת לסטר - יהודית קדוש ממגדל העמק
3-4 בצלים גדולים שבושלו ורוככו במים
1/4 ק"ג בשר בקר טחון
1/4 ק"ג חזה עוף טחון
1 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס צנוברים
לרוטב:
10 שיזפים שחורים מגורענים
1 כוס יין אדום מתוק
2 בצלים גדולים קצוצים
שמן לטיגון
1 כף גדושה סוכר חום
מה עושים?
יוצרים חתך לאורך הבצלים המבושלים ומפרקים אותם לגלדים.
מערבבים את שני סוגי הבשר הטחון הקינמון הפלפל וצנוברים
ממלאים את גלדי הבצלים בתערובת הבשר וסוגרים על ידי לחיצה קלה בעזרת כף היד מינים אותם בסיר שטוח זה לצד זה בצפיפות.
משרים את השזיפים המגורענים והצימוקים ביין
במחבת גדולה מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה ומוסיפים להם את הסוכר החום תוך כדי וממשיכם לטגן תוך כדי ערבוב.
מסננים את השיזיפים והצימוקים מהיין (שומרים את היין בצד) מוסיפים אותם לתערובת שבמחבת ומבשלים הכל ביחד כמה דקות נוספות.
את הרוטב שנוצר שופכים מעל הבצלים ממולאים שבסיר ומוסיפים את היין שהושרו בו פירות היבשים
מכסים את הסיר ומבשלים את הכל על אש נמוכה מאוד כחצי שעה. סגור הודעה | | פתיתים אפויים עם בצל מטוגן.ו --- פלפלית. | 31/10/2004 14:10 |
מבשלים פתיתים אפויים לפי הוראות היצרן, רשום על האריזה.
פורסים בצלים ,קלופים, לחצי ואחר כך לסהרונים, לפרוסות דקות.
מעט שמן זית, 5-6 כפות, מטגנים את הבצל, עד להזהבה קלה, לא יותר.
מערבבים את הבצל עם הפסטה.  סגור הודעה | | כדורי בשר ושסק ברוטב קשטופ וקולה - ו --- אושי | 31/10/2004 14:09 | מתוך הספר סיר לשבת של אוסנת לסטר מתכון של דרורה קרן מעפולה
מה צריכים:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 ק"ג בשר הודו טחון
1 קישוא מגורר
1/4 חבילת פטרוזילה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור
לרוטב:3/4 כוס קטשופ
1/2 כוס קולה או גינגר אייל
1/2 כוס מיים
2 כוסות שסק קלוף וחתוך
1 בצל חתוך לקוביות
1 פלפל חתוך לקוביות
מה עושים:
מערבבים את כל החומרים לכדורי בשר
מערבבים בסיר את הקטשופ הקולה והמים ומביאים לרתיחה
בידיים לחות יוצרים מהתערובת הבשר כדורים ומכניסים אותם לרוטב החם\
לאחר כעשר דקות בישול מוסיפים את הפירות והירקות
מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות נוספות עד שהכדורים רכים ומוכנים
במקום שסק אפשר להשתמש באנס חתוך טרי או מקופסא, תאנים טריות, תפוחים וצימוקים או בכל פרי אחר
סגור הודעה | | מוסקת חצילים ובשר טחון במעטה פריךו --- אושי | 31/10/2004 14:28 | מתוך הספר סיר לשבת של אוסנת לסטר - ענבל מנצרת
3 חצילים גדולים
שמן לטיגון
1 בצל גדול חתוך לקוביות,
500 גרם בשר הודו טחון
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 עגבניה גדולה קצוצה
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
3 כפות קמח
פורסים את החצילים ממליחים ומשהים לחצי שעה
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב מוצאיים מהמחבת ושומרים בצד
מטגנים את פרוסות החציל וכשהן מוכנות שומרים על נייר סופג
מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם שני חלמונים
מוסיפים את הבצל המוטוגן העגבניה הקצוצה הפטרוזיליה פירורי הלחם התבלינים ומערבבים.
מרפדים תבנית או כלי פריקס בשני שליש מפרוסות החצילים משטחים על החצילים את תערובת הבשר ומכסים בפרוסות החציל הנותרות
מקציפים את החלבונים לקצף יציב מוסיפים את החלמון שנותר ואת הקמח בתנועות עטיפה
משטחים את התערובת על החצילים שבתבנית ואופים בחום 180 מעלות במשך 40 45 דקות בתנור שחומם מראש עד שהשיכבה העליונה הופכת להיות פריכה.
טיפ של אוסנת: איך בוחרים חציל? החציל צריך להיות שחור מבריק וקל יחסית לגודלו אם יש מסביב לגבעול פסים סגולים בהירים שיורדים כלפי מטה החציל מר רצוי מאוד החציל יהיה כהה לחלוטין. סגור הודעה | | נודלס שומשוםו --- חנה | 31/10/2004 15:24 | 1 חבילה גדולה של נודלס שמוכרים בסופרים. לחמם קומקום מים רותחים, לשפוך על הנולדס בקערה, לכסות ולתת לנוח 10 דקות. לסנן את המים.
להכין רוטב מ:
1/2 כוס רוטב סויה
2-4 כפות שמן סומסום
1/3 כוס סוכר או סוכר חום.
לערבב היטב.
לערבב עם הנודלס.
להוסיף:
בצל ירוק קצוץ
שומשום לפי הטעם סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | כרובית באגוזים ושומשוםו --- משה מחולון | 31/10/2004 23:23 | כרובית באגוזים ושומשום
מצרכים:
1 שקית כרובית קפואה של סנפרוסט (800 גרם)
1 כף דבש
1 שן שום כתושה
1 כפית שמן שומשום
1 כף שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם שומשום קלוי
½ כוס עירית קצוצה
הכנה:
1. מכביסים את הכרובית לסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות. מביאים לרתיחה שניה.
מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 2-3 דקות ומסננים.
2. מחממים את הדבש במיקרו ל20 שניות. מוסיפים את השום ואת שמן הסומסום.
3. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הכרובית כ- 2 דקות.
4. מוסיפים את תערובת הדבש ומתבלים במלח ופלפל.
5. מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את האגוזים השומשום והעירית. בוחשים היטב.
מקור המתכון: סנפרוסט
.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | ארטישוק ירושלמי בשום שמן זית וחרדלו --- משה מחולון | 31/10/2004 23:25 | ארטישוק ירושלמי בשום שמן זית וחרדל
מצרכים:
750 גרם ארטישוק ירושלמי לאחר קילוף
למרינדה:
3 כפות שמן זית
1 כף גדושה אבקת מרק בצל
3 שיני שום קצוצות דק
1 כף חרדל
הכנה:
לערבב היטב את חומרי המרינדה לבלילה.
לפרוס את הארטישוק הירושלמי לפרוסות אלכסוניות בעובי של ½ ס"מ, ולהניח בקערה.
לצקת את המרינדה על פרוסות הארטישוק, ולערבב היטב כדי שהמרינדה תגיע לכל הפרוסות.
לכסות ולהניח כשעה לספיגת הטעמים.
להעביר לתבנית פיירקס ולכסות בנייר אלומיניום.
לאפות בחום בינוני (180 ) כ- 40 דקות עד לריכוך הארטישוק.
להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד 5 דקות.
להוציא מהתנור ולטרוף. מעדן!
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | פילאף אורז עם ירקותו --- משה מחולון | 31/10/2004 23:28 | פילאף אורז עם ירקות
מצרכים:
1/2 כוס שמן (רצוי שמן זית)
בצל גדול קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות
פלפל אדום ופלפל ירוק חתוכים לקוביות קטנות
קישוא זוקיני חתוך לקוביות
חציל קטן מקולף וחתוך לקוביות
2 כוסות אורז
עגבניה קטנה חתוכה לקוביות
כוס אפונה קפואה
כוס עישבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, תימין)
מלח
פלפל
בהרת (תערובת תבלינים)
מעט כורכום
קינמון
4 כוסות מרק צח (או מים ואבקת מרק)
הכנה:
שמים בסיר את השמן, הבצל, השום, הפלפלים, הקישוא והחציל. ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים לסיר את האורז, העגבניה ,האפונה ועשבי התיבול. מתבלים במלח, פלפל, בהרת מעט כורכום וקינמון.
מטגנים הכל עוד 5 דקות, מוסיפים את המרק , מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
מקור: בני סיידא
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | אצבעות קישואים בשקדיםו --- איה.ו. | 29/11/2004 22:12 | "אצבעות" קישואים בשקדיםו--- איה.ו. 29/11/2004 09:07
"אצבעות" קישואים בשקדים (המקור מעיתון ישן-נושן)
750 גרם קישואים- עדיף קטנים
75 גרם חמאה או מרגרינה
3 שיני שום כתושות
1 כף אבקת מרק עוף
1 חופן שמיר קצוץ דק
50 גרם שבבי שקדים קלויים
חותכים הקישואים ל"אצבעות" ומאדים 5 דקות- ישארו פריכים.
מפזרים בתבנית משומנת.
במחבת- מטגנים השום להזהבה. יוצקים על הקישואים.
מפזרים אבקת מרק.
אופים 10 דקות בחום גבוה.
מוציאים- מפזרים שמיר ושקדים.
בתאבון !
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | קישוא בעשבי תיבולו --- איה.ו. | 29/11/2004 22:16 | 29/11/2004 09:12
קישוא בעשבי תיבול (המקור מעיתון ישן...)
500 גרם קישואים צעירים
שמן זית להקפצה
מעט חמאה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
4-5 עלי מרווה קצוצים
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
חותכים את הקישוא בקליפתו לקוביות.
מקפיצים בשמן עד שמזהיב.
מוסיפים את החמאה ואת שאר החומרים , מערבבים.
מכסים ומערבבים מדי פעם- עד התרככות הקישוא.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | פטריות בג'ינג'ר ושוםו --- איה.ו. | 29/11/2004 22:19 | פטריות בג'ינג'ר ושוםו --- איה.ו. 29/11/2004 09:27
פטריות בג'ינג'ר ושום ( מתכון של "טאפס טאפס",הרצליה- מעיתון ישן )
1/2 ק"ג פטריות שמפיניון קטנות
3 שיני שום קצוצות דק ידנית
20 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 פלפל שאטה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן בצל ירוק קצוץ
4 כפות סויה
כף חומץ בלזמי
שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית קארי
פלפל שחור גרוס
מלח
מחממים שמן זית בווק ומטגנים קלות את השום והג'ינג'ר. מוסיפים הפטריות השלמות, מתבלים בקארי ובפפריקה ומבשלים עד שהפטריות מוציאות נוזלים. מוסיפים את הסויה, הבלזמי, התבלינים, פטרוזיליה ובצל ירוק. לערבב היטב ולהסיר מהאש.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | |
   ראיתי שהביאו לכאןו--- זברה | 31/10/2004 09:49 | קישור לפורום חיות מחמד,ורציתי לספר,באותה הזדמנות,על השבת שעברה עלי,ובגללה לא הצלחתי לבקר בכלל בבית השני שלי,בשנגרילה שלי,
ורק מי שאוהב חיות מחמד,מוזמן לקרוא!
ובעצם,כל מי שמעריך בעל מקצוע בעל לב...
בני וחברתו הגיעו ביום ששי,והיו אומורים לנסוע למפגש פורום חיות מחמד.(של ויינט).
הם הביאו אתם כלבה שאימצו,אסופית,וגור חתולים בן חדשיים,פיצפון,דוגמית של חתול.(אסופי,ברור...)
ואצלינו יש כלב וחתול פרטיים, (גם הם אסופים,שהצלנו ממוות,ברור...)
כפי שכולם יודעים.
בשבת בוקר קמתי וחשכו עיני-הכלבה האורחת השתמשה בסלון ובחדר המחשבים כבשירותים הפרטיים שלה....
לא אגעיל אתכם,אבל הערתי את בני,וקרוב לשעה עמדנו,ניקינו,שטפנו....
הרמתי שולחן קטן על הספה בקומה השניה,כדי שאוכל לשטוף.
וירדתי למטה,להמתין עד שהכל יתיבש.
בינתיים,החתול שלי והחתולון האורח,התחילו לשחק לי בתופסת ומחבואים,הפילו את השולחן,ומכסה הזכוכית נשבר.
התברר ש החתול--התינוק שלהם נחתך עמוקות,ומיד לוטרינר,שהרדים,הזריק אנטיביוטיקה,אינפוזיה,ותפר חתכים,והכל בחצי מחיר,כי הוא העריך את העובדה שהזוג הצעיר מציל חיות מחמד...
יש אנשים טובים באמצע הדרך,לא פסה התקווה....
עודדתי אותם לנסוע למפגש, והבטחתי לטפל בו, כי הגור התנחל אצלי,וישן אצליי מספר שעות,מלבד הפסקות קצרות שבהן התעורר ולא חש בטוב,
הם נסעו למפגש,חזרו,אכלו,לקחו אוכל, נסעו לביתם בחיפה,ואז
רק אז,התפנתי לנוח מהיום הזה....
והיום כנראה שאכנס רק בערב.
יום נעים ובישולים נעימים...
סגור הודעה | | זה גם מצחיק!! וגם עצוב........ו --- איה | 31/10/2004 09:56 |
אוי זברתי - אני מדמיינת את הגור הקטן משתעשע לו ומפיל שולחן.....
הם כאלו חמודים בגיל הזה....
אני מלאת הערכה לאנשים כמוך וכמו בנך וחברתו - שמשקיעים מזמנם
למען חיות חסרות בית - כל הכבוד לכם!!
אבל זה קצת עצוב כי אני חושבת עליך (במצבך) מנקה ומתעייפת בגלל זה
תשמרי על עצמך!!
וגם על הגור   סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | איה'לה,לא מגיע לי הרבה תודות...לבן ולחברתו ו --- זברה | 31/10/2004 10:02 | מגיעות כל התודות...שניהם נאמני צב"ח,בעלי תעודה רשמית,ובאמת עושים הכל...
והוטרינר שוויתר על מחצית משכרו,גם מגיעות תודות...
ואני?
אני בסדר,אחרי שראיתי שהתינוק הפיצפון הזה בסדר ונשאר בחיים...
את שכרי אני מקבלת מכלב מקסים,חכם ואוהב,ומחתול יפהפה מדהים,שמלבד זה שהוא הורס את הבית,אלינו הוא נהדר,ידידותי,מלקק אותנו הרבה,חסר רק שינבח והוא יהיה כלב אמיתי...
סגור הודעה | | נטו אהבה -ולכן,,,,ו --- לי | 31/10/2004 10:59 | כל אשר קרה בביתך ,בסופשבוע זה הוא תסריט
ושידור חוזר של אין ספור מצבים דומים שאליהם
נקלעתי בעבר ועודני נקלעת .אני מאד מאד אוהבת
חיות בכלל[כן ,גם דולפינים ,קופים וכו] ובעיקר מחוברת
לכלבים ולחתולים.פועלת רבות לרווחתם ובמקום מגורי
עלה בידי להביא את העיריה לתקצוב עיקור לחתולי הרחוב .
ובאמת יישר כוחם של בנך וחברתו .
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 11:32 | | | אנחנו גם אוספים חיות ו --- אלה | 31/10/2004 14:20 |
וכל פעם מבטיחים לעצמנו שדי, לא ניקח יותר עזובים הביתה.
יש לנו כרגע חתולה לאימוץ ורק לפני שבועיים מסרנו חתול אחד.
וזה בנוסף לשלושת החתולים והכלבה שלנו.
כבר היו כלבים, חתולים, גוזל של בולבול, חלק מתו חלק מצאו בית, לא משעמם אצלנו (וגם אף פעם לא ממש נקי  )
בכלל לא נראה לי שאפשר אחרת... איך אפשר לעבור לידם בכביש סואן ולהשאיר אותם שם?
מישהו רוצה? (חתולה יפה, בריאה ומחונכת בת חצי שנה קטועת זנב, ובלת אצלנו מאד) סגור הודעה | | כל הכבוד לכולכם, אין על החיות הנשמות האלהו --- קוראת תמיד | 31/10/2004 15:43 | יש לבני האדם מה ללמוד מהם בעניי של הנתינה.
ברגעים אלה אני יושבת ליד שולחני בעבודה וכלבתי האהובה ישנה על השולחן לידי. יצא שהיא היתה צריכה להיות הרבה שעות לבד היום, אז רצתי באמצע העבודה הביתה והבאתי אותה שתהיה איתי.
אני כל כך מבינה אותכם ושוב כל הכבוד לכולכם וגם לוטרינר כמובן. סגור הודעה | | |
עוגות ללא אפיה או ו קינוחים קליםו--- אוסי | 31/10/2004 08:58 |
הי לכולם
כתבתי לכם לפני זמן עלינו- קומונרים בצפון ללא ידע בבישול ואפיה אך רעבים ורוצים לגוון ולאכול טוב. לא משופעים באמצעים אבל..
ישמנו חלק מהמתכונים שנתנו לנו בעיקר יסמין וזברה - תודה יצא טוב אך צריכים כנראה עוד להשתפר
הפעם נשמח על מתכוני עוגות ללא אפיה או עוגות עם אפיה אבל בטח ללא הקצפת חלבונים וכד'- כאלה פשוטות אתם יודעים!! וקינוחים. יום שישי בא לנו משהוא טעים ו... פתחנו קופ שימורים ועוגת הבית.
נשמח גם אם תתנו לנו מתכונים ללחמניות ללאשמרים !! אף אחד לא מעיז לנסות שמרים
ואני יודע המון בקשות ואולי הייתי צריך להפריד לכמה הודעות [רק עד שמתפנה המחשב] נשמח גם לתוספות ...
אז המון תודה לכם על הסבלנות שבקריאה ובטח גם על המתכונים שנקבל ממכם. אתם הפורום הכי אדיב ועוזר תאמינו לי
סגור הודעה | | אוסי- כנסי לשרשור עוגות קלות להכנה !!!ו --- איה.ו. | 31/10/2004 09:19 | | | לא הבנתי,אוסי-מי צריך להשתפר?אנחנו,נותני המתכונים?ו --- זברה | 31/10/2004 09:40 | המתכונים עצמם לא מוצלחים?
שנדע איך לתקן את עצמינו... סגור הודעה | | זברתי - אוסי התכוונה - שהם צריכים להשתפר........ ו --- איה | 31/10/2004 09:44 | | | לא כל כך ברור מהניסוח,איה'לה...טוב,לא יודעת במה ו --- זברה | 31/10/2004 09:52 | | | היי אוסי - הנה קישור לשירשור עוגות קלות להכנהו --- איה | 31/10/2004 09:43 | | | אני מגנה על כבודו האבוד של אוסי, יקרותי,אוסי הוא ו --- שרי | 31/10/2004 09:51 | | | | 31/10/2004 09:53 | | | | 31/10/2004 09:58 | | | כתוב בנות,כתוב,אני מבקש/או משו דומה,וקומונרים עד ו --- שרי | 31/10/2004 10:03 | כמה שזכור לי הם מדריכי תנועת נוער,לפני צבא,גרים בקומונה ומדרכים היכן שצריך. סגור הודעה | | קומונרים הם חברה, בשנת שרות לפני השרות בצבא, ו --- פלפלית. | 31/10/2004 10:05 |
אחלה חברה, מתנדבים בעיירות פתוח ושכונות חלשות, בהדרכה והפעלה חברתית, של בני הנוער.
כל זאת במסגרת של התנדבות. נטו.
וכל הכבוד להם, שיירבו כמותם בארצנו,
המקור, ידע אישי. סגור הודעה | | שרי צודקת,כל ההודעה כתובה בלשון זכר,ואני הולכת ו --- זברה | 31/10/2004 10:11 | להתבייש לי בפינה...
ומבקשת משאר חברי הפורום להתגייס לעזרת אוסי,כי אני חייבת לזוז.
סגור הודעה | | לזכר ימי הקומונריות שלי ישר נידבתי מתכון- אבל..ו --- ספרדיה | 31/10/2004 10:23 | לא קיבלתי תגובה!
נתתי לכם אחלה מתכון ללחמניות ללא שמרים. הן נוסו כאן על ידי המשתתפים וזכו לשבח. קדימה! סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | אוסי לחמניות מהירות מבצק גבינות{ספרדיה}ו --- שרי | 31/10/2004 10:23 | --- ספרדיה 26/10/2004 18:00 {לידיעה, ספרדיה ,היא זו שנתנה את המתכון, ולה התודות}
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
250 גר' גבינה לבנה 5 אחוז
1 כפית מלח
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
100 גר' מרגרינה רכה
2 ביצים
1 ביצה טרופה להברשת הלחמניות
רבע כוס שומשום או פרג - או לא בכלל
ההכנה:
לחמם תנור לחום גבוה.
להכניס את כל החומרים לקערה . לאחד את החומרים , ללוש היטב ולהמשיך עד שמתקבל בצק חלק ורך. אם הבצק נדבק לידיים אפשר להוסיף מעט קמח.
ליצור מהבצק כדורים בגודל אגרוף קטן ולהניח בתתבנית אפיה משומנת במרחק של כ - 3 ס"מ אחד מהשני. למרוח את הלחמניות בביצה הטרופה ולפזר שומשום מעל.
לאפות כ - 20 - 30 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר צבען שחום בהיר.
יש לאכול כאשר חמים. (לא לאחר יום).
סגור הודעה | | היי שרי על הקישור!ו --- ספרדיה | 31/10/2004 10:28 | | | לחמניות גבינה מתוך הספר "עינוגים" {חמדה}ו --- שרי | 31/10/2004 10:30 | ראיתי כרגע את מחברת הספר מכינה את הלחמניות בתוכנית של אודטה, ורשמתי את המתכון.
הן נראות נהדרות:
מערבלים במיקסר:
200 גרם חמאה
5 כוסות קמח תופח
4 ביצים שלמות
חצי ק"ג גבינה לבנה 5%
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל לבן
200 גרם גבינה קשה כלשהי, מגורדת
מערבבים הכל יחד עד שמתגבש בצק
יוצרים צורות של לחמניות לפי רצונכם - עגולות, מלבניות וכו'
היא פיזרה מלמעלה בנדיבות זרעוני חמניה, זרעוני דלעת, או שומשום
משום מה היא לא משחה בביצה טרופה. יתכן שהבצק מספיק שמנוני והגרעינים 'נתפסים' עליו גם ללא ביצה.
הלחמניות האפויות שהציגו בתכנית נראו בהחלט עם השחמה של ביצה מלמעלה. אז לבחירתכם.
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, עד שמזהיב
הערה שלי{שרי}במיוחד לכם, אם אין חמאה גם מרגרינה באה בחשבון,וכמובן אם אין מיקסר, להפעיל את שרירי הידיים,
 סגור הודעה | | לאוסי ולקומונה הצפונית-... ו --- איה.ו. | 31/10/2004 10:30 | ...קודם כל, פינה חמה בליבי שמורה לכם, ובמיוחד לקומונה צפונית אחת ששייכת לעבר, כשהייתי עדיין צעירה ....הרבה רומנטיות היתה שם....
ודבר שני- תשמרו טוב על הנוער, תרחיקו אותם מהפיתויים השליליים- ותנו להם הרבה חיזוקים חיוביים ....( הרהורי הלב האימהי..)
ואחרון חביב- ב"מזווה" באתר יש שרשור "תבשילים ב-7 דקות".....נסו אותו. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | בראוניז קלים מאד להכנהו --- חנה | 31/10/2004 10:32 | מבחינת המטבח צריך קערה, כף לעירבוב (עדיף מעץ), כוס זכוכית לשבירת ביצים, תבנית לעוגה (אפשר חד פעמית), ותנור. עדיף גם מיקרוגל, ואם לא אז סיר קטן וגז. אפשר להכין רק עוגה, ואפשר גם קרם לתוספת. פשוט פשוט.
לעוגה:
ממיסים 1 חבילת מרגרינה. הכי פשוט במיקרוגל בערך דקה, ואם לא אז בסיר קטן על הגז.
מוסיפים:
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו לאפיה (לא שוקולית וכדומה).
מערבבים בכף.
מוסיפים:
4 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל.
כשהכל מעורבב שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני (180) כ25 דקות. להזהר שלא יתייבש יותר מדי.
אחרי שמתקרר אפשר להכין את הקרם:
ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד ו50 גרם מרגרינה.
אם במיקרו- להזהר שלא ישרף. מנסים דקה, מוציאים, מערבבים קצת, ואם עוד לא הכל נמס אז מנסים לעוד חצי דקה, מערבבים וחוזר חלילה. כשהכל נוזלי וחלק, לשפוך על העוגה ולמרוח על הכל.
ועכשיו טריק קטן: דופקים את העוגה כ20 פעם על השיש או על הרצפה. זה גורם לקרם להראות חלק, והעוגה נראית מאד מקצועית.
מקררים וחותכים לריבועים. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סתם כךו --- אוסי | 31/10/2004 11:22 |
תחילה תודות על היחס ההתייחסות והמתכונים
תודה לספרדיה על מתכון הלחמניות- מצטער שלא ראיתי קודם - לא תמיד יש מחשב פנוי והדפים רצים- אז תודה - ננסה
תודה גם לכל שאר נותני המתכונים אני אדפיס אותם וכולנו ננסה
והבהרות. כן אני בן.
מי שצריך להשתפר בבישול זה אנחנו זברה לא אתם . אתם נהדרים ומיטבי בישול ונכונים לעזרה וכתבתי לכם זאת
קומונרים= אנו בני נוער שסיימנו את התיכון והתנדבנו לשנת שירות = דחינו הגיוס בשנה לצורך התנדבות עם בני נוער אנחנו מפעילים בעיקר נוער חבורות רחוב לפעמים קל יותר כי אנו יותר קרובים בגיל אליהם מנסים להחזיר אותם לבתי ספר או מסגרות אחרות [כמובן עובדים בשיתוף עם הרשויות ואנו בעצמינו מודרכים ע"י אנשים מוסמכים] אך עזבנו את הקן החם של אמא והבית וגם אנחנו מעבר לפעולות ההדרכה וההתנדבות שלנו מהם אנו נהנים- מתמודדים עם חיים בצוותא נקיונות ובישולים!!! ופה "נידבנו" אתכם לעזרתינו-
וכפי שאמרתי אתם באמת הפורום הכי מסביר פנים וחם
אז תודה ועדיין ממתינים לעוד מתכונים כולל של כמה תוספות נחמדות
ויודעים מה... שרשרו לנו אם לא קשה כל מתכון טעים וקל שעולה על דעתכם אנחנו בטוח נעשה בו שימוש. ועד סוף השנה אולי אפילו נשתפר ונוכל לתרום גם משלנו
אז תודה לכם לכולכם על המתכונים והעזרה והכל
ואם אני לא מודה מיד זה כי בקומונה אין מחשב ורק שאנחנו מגיעים למתנס ויש זמן פנוי ומחשב פנוי אפשר להגיב אבל עכשיו אולי יהיה לנו יותר זמן מחשב כך שאוכל להגיב יותר מהר
שוב פעם תודות לכולכם אין עליכם
סגור הודעה | | אוסי - אני מצדיעה לך!! ו --- איה | 31/10/2004 11:31 |
ולכל החברים שלך שם בקומונה.
בחיי שריגשת אותי!!
כל הכבוד לכם!  טוב לדעת שיש בני נוער כמוכם!
עכשיו - ספר לנו מה יש לכם במטבח?
כך נוכל לעזור יותר.
תנור? מיקרו? טוסטראובן??
כלומר באיזה אמצעים אתם מבשלים?
לכמה אנשים המנות מיועדות - כדי שנדע לארגן לכם כמויות
ותיכף מחפשת שירשור של תוספות - או שאולי נפתח אחד חדש - לכבודכם  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | איה צודקת,!!תלוי מה האמצעים העומדים לרשותכם.ו --- זברה | 31/10/2004 12:10 | בכל אופן,תוספת תפוחי אדמה מהירה וטעימה,בלי נפילות,בתנאי שיש טוסטר אובן או תנור אפיה-
קחו תפוחי אדמה,לא לקלף אותם,רק לקרצף את הקליפה.
חתכו לקוביות די קטנות.
ערבבו בשקית שמן זית,פלפל שחור,ו-2 כפות אבקת מרק בצל.הכניסו את תפוחי האדמה לשקית,קשרו אותה,וערבוו היטיב היטיב,שהתפווחים יהיו מצופים בתערובת.
הוציאו מהשקית,שימו בתבנית על ניר אפיה ואפו בחום בינוני,180 מעלות,עד שהקוביות מזהיבות.זהו.מהיר וטעים מאד.
ועוד תוספת תפוחי אדמה מהירה-
גראטן פוטטוס- תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים דק (אין צורך לבשל)
כף גדושה מיונז משובח
2 כפות שמן קנולה
כף אבקת מרק בצל (אני משתמשת בשקיק מרק "10")
כף שטוחה פפריקה הונגרית
מלח ופלפל לפי הטעם
לערבב את חומרי הרוטב ולצפות בהם (אני מערבבת בידיים...) את פרוסות תפוחי האדמה עד שכולן אדומות ומצופות.
להעביר לתבנית פאי ולאפות ב-200-250 מעלות כשעה - לערבב בעדינות כל 10 דקות במהלך האפיה.
מקור-איילתבא.
ועוד-פשטידת גבינות,שיכולה לנצל שאריות במקרר-
ג'ר חמאה ,או מחמאה
2 גביעי אשל או לבן
100 ג'ר גבינה מגוררת(מסוג קשקבל,אמנטל,או כל גבנ"צ טובה שיש במקרר)
250 ג'ר גבינת קוטג'
250 ג'ר גבינה 5%( אני משתמשת בסימפוניה)
4 ביצים שלמות
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה.
מלח לפי הטעם,להוסיף רק לאחר שהבלילה אחידה.
חום 180 מעלות,תבנית משומנת בגודל 23X33 ס"מ.
ההכנה:
ממיסים במיקרו את החמאה.
מוסיפים את שאר החמרים ומערבבים היטיב.
יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
אופים כ-30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
אם מזהיב מהר מדי,ניתן לכסות בניר כסף לקראת הסוף.
לבדוק עם קיסם.
זהו.מאד טעים,קל להכנה,מנצל שאריות-מה צריך יותר מזה?
מקור-רחל דביר / מאפים מלוחים.
טעים מאד ומהיר. סגור הודעה | | אורז מטוגן עם ביצה{חמדה}ו --- שרי | 31/10/2004 12:39 | מתכון סטנדרטי שכולם מכירים, אבל הנה, שיהיה רשום בצורה מסודרת
אורז מטוגן עם ביצה
2 כוסות אורז בסמטי מבושל
3 כפות של שאריות בשר כלשהו: חתיכות עוף מהעוף המכובס של המרק, 2-3 פרוסות פסטרמה, נקניק כל שהו, קבנוסים, ואם אין שום דבר מכל אלה - אז חציכה אחת של שניצל מבושלת ברצת מים.. העיקר שיהיה איזה בשר
1 ביצה
1 בצל, פרוס לטבעות שקות
1 כף מלאה בשום קצוץ
1 כפית סוכר
1 כפית רוטב דגים (אין אצלנו, אני יודעת, אז אולי אפשר לוותר...)
2 כפות שמן
מחממים שמן בווק או במחבת גדולה
כשחם, מנמיכים חום ומוסיפים את השום הקצוץ
מערבבים עד הזהבה קלה
קוצצים את התוספת הבשרית לקוביות קטנות, ס"מ על ס"מ בערך
מוסיפים למחבת ומטגנים/מערבבים כמה דקות
מוסיפים את טבעות הבצל ומערבבים, ממשיכים לטגן עוד קצת תוך ערבוב
מוסיפים את הסוכר
מוסיפים את האורז ומערבבים כמה דקות
טורפים את הביצה בצלוחית ושופכים מעל האורז
מטגנים/מערבבים בתנועות נמרצות עד שהביצה נקרשת לגמרי
מכבים את האש ומגישים חם
הערה שלי,אם אין לכם אורז בסמטי,לא נורא,תכינו עם מה שייש לכם. סגור הודעה | | אוסי,הפנתי אותך לשירשור של מתכונים ב-7 דקות.ו --- זברה | 31/10/2004 11:31 | שם יש הרבה מתכונים לבישוןל ,אפיה וקינוחים מהירים וקלים.
בכל זאת,הנה שני קינוחים מהירים,בלי נפילות-
מוס נוטלה-
להקציף 2 שמנת מתוקה,לקצף יציב.
לרכך 1 צנצנת נטלה קטנה,במיקרו לכמה שניות, ללא ניר הכסף.רק עד שהמימרח יהיה נוח לעירבוב.
לקפל בעדינות את הקצף לתוך המימרח,להעביר לתבנית אינגליש קייק חד פעמים,לכסות בניילון נצמד ולהקפיא.
הקינוח השני,בבקשה- שמנת מתוקה
100 ג'ר נשיקות
150 ג'ר אגוזי מלך.
ההכנה:
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
מרסקים גס את הנשיקות והאגוזים.
מקפלים בעדינות לתוך הקצפת.
יוצקים לתבנית אינגליש קייק,מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לחמש שעות לפחות.
יאמיייי!
מקור-ערוץ החיים הטובים.נכון מהיר??
סגור הודעה | | |
בוקר טוב ומחוייך - בקשה מקוראת תמידו--- ליאורה | 31/10/2004 06:50 |
אנא האפשר את מרק התפ" א המשופר שלך????
חן חן
רק ימים טובים
נ.ב. אולי כדאי להכניסו לשרשור המרקים- אך אנא אם תנהגי כך הודיעיני
ושוב תודתי מראש סגור הודעה | | בקשה לעזרה באיתור שרשור (נדמה לי של יעל מוינה) ו --- אלה | 31/10/2004 07:11 |
אני מחפשת נואשות כבר מאתמול את שרשור העוגות מהאגדות, אלו עם הציפוי היפה אך הרווי בצבעי מאכל. לא חזרתי אליו אחרי שכתבתי שם ומעניין אותי לדעת אם מישהו ענה לשאלה שלי איך עושים את הדבר הזה.
ניסיתי את כל מילות החיפוש האפשריות וגם חזרתי דף דף, יעל אולי את זוכרת באיזה יום, או אולי את מקבלת הודעות לאי מייל כשמגיבים על הודעה שלך?
אני כמובן יוצאת עכשיו אבל בערב אני אראה את ההודעה. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | איה.ו. בוקר טוב, כשאת מסיפה מתכונים/אחר ו --- שרי | 31/10/2004 08:28 | לשרשור הירוק, כנסי אחרי ההודעה הראשונה של איה,כך לגבי כל תוספת וזה ימנע את הגלישה האלכסונית החוצה,
וגם ניראה יותר טוב.
תודה ויום נעים. סגור הודעה | | שרי- ראיתי רק עכשיו...איישם להבא! תודה!ו --- איה.ו. | 31/10/2004 08:35 | | | ...הייתי באטרף על המתכונים הירוקים.... ו --- איה.ו. | 31/10/2004 08:36 | | | | 31/10/2004 09:11 | | | לא צריך כל כך להתרגש ולהלקות את עצמך לידיעה,ו --- שרי | 31/10/2004 09:25 | | | 100% שרי..אך אסתטית זה אכן מפריעו --- איה.ו. | 31/10/2004 09:32 | | | שרי- את אלופה !!! (ירקות ירוקים) האם את נטורופטית? ו --- איה.ו. | 31/10/2004 09:39 | ...אני נעזרת באופן קבוע וצמוד בייעוץ נטורופטי בכל הקשור לתזונת תינוקות/ילדים....כבר שנים. מדהים כמה טוב שזה עושה, בכל הרמות האפשריות. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | אני לא נטורופטית, למדתי מס' שנים את הנושא"ריפוי ו --- שרי | 31/10/2004 09:47 | | | ו --- איה.ו. | 31/10/2004 09:49 | | | איה.ו. לא קרה כלום........ ואני לא יכולה לתקן ו --- איה | 31/10/2004 09:48 |
אין לי אפשרות לערוך או להזיז הודעות - רק למחוק.
אבל לא נורא........ טוב ששרי עצרה אותך בזמן אחרת האלכסון היה מגיע
למילה בשורה....
והעיקר אני שמחה שאתן מוסיפות לשירשור הירוק
לא הייתי בטוחה אם תאהבו את הרעיון..............................
ושיהיה אחלה יום!  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | הודעתך לאיה .ו ,מיועדת גם לי-מתנצלת .ו --- לי | 31/10/2004 08:48 | | | | 31/10/2004 09:43 | | | אשמח להקליד אותו בערב כאשר אחזור מהעבודהו --- קוראת תמיד | 31/10/2004 09:17 | ואכניס לשירשור המרקים. בדקי בשעה 22.00 לערך סגור הודעה | | תודה לקוראת תמיד- ממתינה בסבלנות למרק המיוחל ו --- ליאורה | 31/10/2004 13:38 | | | או-קיי איה. ..והשרשור הירוק- אכן נהדר. ו....ו --- איה.ו. | 31/10/2004 09:55 | ...ועכשיו אני אשוב לשאר עיסוקי היום...ואתעדכן אח"כ בכל החידושים ,ההמצאות ושאר ירקות. אז יום טוב.  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | המרק נמצא בשירשור+מרק נוסף מאד מומלץו --- קוראת תמיד | 31/10/2004 20:51 | | | |
ארוחות בצבע - ירוק ו--- איה | 31/10/2004 00:39 |
.....אז היו לנו (ועוד יהיו!) ארוחות וירטואליות לפי עמים, מתכונים לפי א' -ב'
שירשורים לפי סוג המתכון וכו'
הפעם נלך על צבע - מאכלים לפי צבעים
וזה יכול להיות: מנה ראשונה, ממרח, תבשיל, קינוח, גלידה..... כיד הדמיון הטובה עליכם.
להיום בחרתי בצבע הירוק - ובצבע הזה יש מבחר לא רע לדוגמא:
אבוקדו, מלפפון, קישוא, חסה, זיתים ירוקים, תפוח עץ ועוד....... ועוד.........
בכל פעם נבחר בצבע אחר....
מקווה שתאהבו את הרעיון
אני אוהבת צבעים! ואתם?
אגב - לפי הרפואה הסינית - לכל צבע שאוכלים יש משמעות, נשמח לקבל ידע גם בנושא (שרי??.........  ) כנ"ל לגבי ויטמינים שנמצאים במאכלים לפי צבעים...
בקיצור יש מה ללמוד.
 סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | ......מיותר לציין ש: ו --- איה | 31/10/2004 00:44 | | | צבעי המזון בפנג שוואי - מעניין! ו --- איה | 31/10/2004 00:55 |
בפנג שואי המוכר לנו, אנו שואפים להגיע למירב ההרמוניה עם הסביבה, וטועים לחשוב שהכוונה רק למה שמסביבנו, כלומר, שאם נסדר את הבית לפי כללי הבגואה נגיע לשלווה והכל יזרום לשביעות רצוננו.
אולם השיטה אומרת איזון ב-כ-ל, לא רק סביבתנו אלא איתנו - סביבה, גוף ונפש.
ברמה הפיזית יכולים לראות את חלוקת היסודות לפי האלמנטים והטעמים המקושרים להם. בנוסף לטעם כדאי להתרכז גם בצבע המזון, שגם לו תפקיד ייחודי.
במעגל היצירה מתחלקים הטעמים ל-5 האלמנטים, חושי הטעם והראיה משתלבים להשלמת האיזון כשניגשים לשולחן:-
כמו בתכונות אופי, צורה ומזג,- ניתן לאפיין את המזון לפי חלוקה לחמשת היסודות.
המצב הרצוי הוא שילוב של כל האלמנטים בארוחה, כל הטעמים, מירב הצבעים והמרקמים והכל בדרגות חום שונות אך מתאימות לעיכול.
והכלל החשוב : הכל במידה ושום דבר לא בהגזמה! לא טעמים קיצוניים כמו חריף מדי, מתוק מדי וכו' וכנ"ל בדרגות החום. לא רותח ולא קפוא.
הטעם החריף- כמו שום, פלפל חריף ועוד
טעם יאנגי – (מחמם)-מרחיב, מפזר, מניע, ממריץ את העיכול.
הטעמים משמידים טפילים במערכת העיכול.
הטעם המלוח- כמו אצות, רוטב סויה ועוד
טעם ייני – (מקרר)- מפנים אנרגיה, מלחלח, מרכך, משפר עיכול, מנטרל רעל וכו'…
מרוקן ומעודד הקאה.
למשל רוטב סויה, אצות ועוד.
הטעם החמוץ- כמו לימון, שזיף חמוץ, תפוח חמוץ ועוד
טעם ייני- (מקרר)- סופח, מאגד, מרכז ומכווץ.
מונע איבוד נוזלים.
הטעם המר- כמו שיפון, קפה, תה ועוד.
טעם ייני- (מקרר)- מאפסן אנרגיה כלפי מטה, מומלץ לעודף משקל ועצלות. ממגר טעם מתוק. מטהר חום ועוזר לפינוי שומנים.
הטעם המתוק- כמו אבטיח, אגס בננה תמר, תאנה, בטטה, סלק, אגוזי מלך, אורז, חיטה, שעועית אזוקי, שמן שומשום… ועוד
טעם נייטרלי-(בדגנים, זרעים, קטניות וחלבון מן החי), מחזק את הצ'י, מביא לאיזון ולהרמוניה….
הדגש הוא על מזון מן הטבע ולא סוכרים זמינים בקיוסקים למשל…
הטעם המתוק מוסיף אנרגיה לגוף ומרגיע את מערכת העצבים והמוח.
מחזור הצ'י בגוף
אם שמעתם פעם את המושג מרידיאנים הרי שכאן המקום לספר עליהם בקצרה.
אלה הן תעלות / נתיבים של הצ'י בגוף האדם.
המרידיאנים מכילים ומוליכים את אנרגית הצ'י אשר קיימת בגוף. הצ'י מתחזק באזורים ובאברים שונים בגוף לפי חלוקה לשעות מסוימות לכל איבר.
למשל, הזמן האופטימאלי לעיכול הוא בשעות 07:00-09:00 בבוקר. האנרגיה של הקיבה נמצאת בשעות אלו במלוא עוצמתה ולכן, מומלץ לאכול את הארוחה הגדולה של היום - בבוקר.
ואם מדברים על אוכל, איך אפשר בלי להגיד מילה על דיאטה?
ניתן למיין את סוגי המאכלים לפי טעמם וגם לפי צבעם.
השמנת יתר או הרזית יתר מקורן באי איזון בצריכת המאכלים השונים, לכן, ניתן להגיע חזרה לאיזון ע"י השלמת המאכלים החסרים לפי צבעם/טעמם.
לדוגמא – אדם הסובל מהשמנת יתר, טוב יעשה אם יאכל מאכלים בצבעי אדום/כתום/צהוב/סגול. מדובר במאכלים יאנגיים שמשויכים לאלמנטים אש ואדמה, בעיקר.
דוגמאות למאכלים – סלק, תפו"א, עגבניות, תותים, כרוב אדום, גבינות, גזר, ספגטי, אורז לבן, תירס וכו'.
לאדם הסובל מחוסר משקל (כן, יש גם כאלו) כדאי להתרכז בעיקר באכילת מאכלים ייניים, המשויכים לאלמנטים מים ועץ, בעיקר. הצבעים – ירוקים וכחולים, על כל גווניהם וכן שחור וחום כהה.
דוגמאות למאכלים – חסה, כרוב ירוק, מלפפונים, ברוקולי, תרד, אורז חום, אגוזים, קפה, חמוצים וכו'.
חשוב לציין שאין להיצמד רק לסוג אחד של מאכלים. אם אתם רוצים לרזות, איכלו בעיקר מאכלים יאנגיים, אך לא רק.
צבעי המזון בפנג שוואי
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | ברוקולי,שעועית ירוקה וכרוב ניצנים מושחמים ו --- איה.ו. | 31/10/2004 07:49 | לתבנית גדולה חסינת אש:
להניח בתבנית ברוקולי+שעועית ירוקה+כרוב ניצנים- קפואים של סנפרוסט
-אין צורך להפשיר!!!
לזלף שמן זית מלמעלה+ מעט חומץ בלזמי/חומץ פטל
לפזר פרוסות דקיקות של שיני שום וקורט מלח גס.
לאוהבי החריפות- פלפל שחור גרוס או פלפל שאטה מפורר.
להכניס לתנור חם- 180 מעלות- בערך 30 דקות.
אם יש צורך- להגריל עוד מספר דקות- לקבלת השחמה. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סלט תרד מוקפץ עם צנובר ופיסטוקו --- איה.ו. | 31/10/2004 07:54 | במחבת עמוקה:
להקפיץ קלות בשמן זית חופן צנוברים וחופן פיסטוקים(גרוס)
להניח בצד.
להוסיף למחבת עלי תרד טריים (אני משתמשת במארז הנמכר במרכולים)
ולערבב קלות עד שהם "מתעלפים".
להוסיף את הצנובר והפיסטוק,
מעט פלפל שחור גרוס, מלח גס, קמצוץ ג'ינג'ר טרי מגורר.
עוד הקפצה קלה- ומוכן.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | ממרח עשבי תיבול רב-שימושיו --- איה.ו. | 31/10/2004 08:03 | בפוד-פרוססור עם להב מתכת:
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
כמה שיני שום
לימון כבוש אם יש
1 פלפל ירוק חריף חתוך
מלח גס
שמן זית - להתחיל בכמה כפות
לערבל הכל - להוסיף עוד שמן זית בהדרגה- עד קבלת משחה ירוקה.
אפשר להוסיף:... צנובר. גמבה. אגוז מלך.
מעולה לשימוש ב...: כריך, תוספת למרק, לדגים, למרוח על עוף ולתנור, להכנת חביתה ירוקה, למטבל גבינה , להכנת חמאה ירוקה, למרוח על פיצה לפני אפיה, בקיצור- משדרג כמעט כל מאכל שאינו מתוק.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 08:08 | כמו שקשוקה-עגבניות- ....אבל עם תרד:
להקפיץ את עלי התרד הטריים בשמן זית, לתבל כמו שאוהבים
לסדר גומות ולפתוח עליהן את הביצים
למעלה- ממש מתבקש פלפל אדום/ירוק חריף קצוץ לטבעות
קוביות קטנות ועדינות של גבינה מלוחה כלשהיא
קומץ זעתר+שומשום+מלח גס.
לאכול ישר מהמחבת !!! סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | אצבעות קישואים במרווהו --- איה.ו. | 31/10/2004 08:26 | חותכת קישואים צעירים ומוצקים ל"אצבעות"
מאדה קלות במחבת עם מעט שמן זית.
מניחה בצד.
מוסיפה למחבת חמאה -לא הרבה-(תלוי כמה קישואים יש- לפי זה החמאה) עם כף שמן זית וכמה עלי מרווה חתוכים (אני גוזרת אותם במספריים)- מאדה את המרווה כמה דקות, עד שיש ניחוח נפלא והכל מבעבע.
מחזירה למחבת את הקישואים, לערבוב קל עם המרווה, עוד אידוי קצר- ולצלחת. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | בצל סגול בנענע וזעתר- מנת "ניגובים"ו --- איה.ו. | 31/10/2004 08:32 | בצל סגול גדול- קולפים ופורסים דק-דק, לטבעות.
מניחים בכלי שטוח ועמוק (כמו תבנית פיירקס מלבנית קטנה)
קוצצים קטן קטן צרור נענע (שטוף היטב) ומפזרים על הבצל.
מתבלים בזעתר ושומשום
מוסיפים קורט סומאק
מלח גס.
מעל הכל- מיץ מלימון אחד
שמן זית בנדיבות, שהבצל "ישחה" ברוטב.
להניח לספיגת טעמים.
להגיש בטמפרטורת החדר.
מנת ניגובים מושלמת עם חומוס, חציל מטוגן, ועלי ריחן טריים .
מתכון שלמדתי מאבא שלי !!! סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 09:44 |
6 בייצים מעורבבות היטב לחביתה.
20 עלי פרוזליה קצוצים . 20 עלי שמיר קצוצים.
5 עלי כרפס קצוצים.
1 תפוח אדמה מגורר, 1 וחצי כף קמח .
לערבב ולהוסיף מלח + פלפל שחור.
לטגן במעט שמן חם משני הצדדים .
ויש להוסיף למלית גם בצל 1 מגורר.
החגיגה מתחילה....    | סגור הודעה | | | 11/12/2004 01:04 | | | | 31/10/2004 12:06 | | | | 31/10/2004 12:09 | קציצות בשר ותרד ותפוחי אדמה אפויים עם עגבניות:
קציצות בשר:
חצי קילו בשר טחון
חבילה קפואה של תרד טחון
א. שום, מלח, פלפל, א. מרק עוף
פירורי לחם
ביצה
שומשום
מפשירים את התרד על אש קטנה, ומתבלים בשום ומלח.
מערבבים בקערה את הבשר עם התרד ומוסיפים ביצה ופירורי לחם, מאחר והמתכון היה המצאה באותו רגע אין לי כמויות מדויקות, אבל שמים פירורי לחם עד שהתערובת מתייצבת, אני שמתי ממש מעט בגלל הדיאטה, מתקנים תיבול. מפזרים מעל כל קציצה מעט שומשום.
מגלגלים קציצות מאורכות, מניחים בתבנית אפיה ואופים בחום של 200 מעלות עד שהקציצות משחימות והנוזלים שיצאו התאדו לגמרי, יפה לעין וטעים לחיך.
אפשר כמובן לטגן את הקציצות, אז הן בטח עוד יותר טעימות......
מקור המתכון: יעל מוינה
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | פשטידת תרד קלילהו --- איה | 31/10/2004 01:00 |
מצרכים:
חבילת עלי תרד טריים
2 בצלים
1 גביע שמנת חמוצה
1 יוגורט
100 ג' גבינת פטה
צנוברים קלויים
בזיליקום
מלח
פלפל שחור
80 ג' גבינת קצ'קבל מגורדת
אופן ההכנה:
שוטפים את עלי התרד בקפדנות ומסירים גבעולים קשים.
מניחים בסיר גדול, מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך מספר דקות עד שהעלים מתרככים.
מסננים את התרד מכמה שיותר נוזלים שאפשר וקוצצים היטב.
מערבבים פנימה שמנת, יוגורט, גבינת פטה מפוררת, בזיליקום, צנוברים, מלח ופלפל.
מעבירים לתבנית אפיה או למספר תבניות אישיות.
מפזרים קצ'קבל מגורדת מעל ואופים בחום בינוני למשך כחצי שעה או עד שדפנות הפשטידה נפרדות מהתבנית
פשטידת תרד קלילה סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | סלט תרד ותותיםו --- איה | 31/10/2004 01:03 |
מרכיבים:
500 גרם עלי תרד טריים
חבילת עלי רוקט (אם יש)
200 גרם תות שדה טרי חתוך לקוביות קטנות
לרוטב:
4-5 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
כפית שטוחה של מלח
פלפל שחור גרוס
הכנה:
קוצצים גס את עלי התרד והרוקט.
מוסיפים את התותים.
מתבלים לפני ההגשה.
אפשר לשמור חלק מהסלט (ללא תיבול) בקופסה סגורה במקרר למחרת היום.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | איה- אני מוסיפה לסלט הזה גם תפוח עץ ואגס. ו --- איה.ו. | 31/10/2004 08:11 | | | גיסתי הכינה את הסלט הזה..פשוט מהמם חבל על הזמןו --- דארה | 31/10/2004 13:06 | | | מרק ברוקוליו --- איה | 31/10/2004 01:08 | | | סלט קישואים בתחמיץ ו --- איה | 31/10/2004 01:13 |
המצרכים:
6-8 קישואים בינוניים (רצוי ויפה יותר, קישואים ננסיים בכמות מקבילה)
שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
לתחמיץ:
3 שיני שום כתושות
4 כפות עלי בזיליקום טריים קצוצים
4 כפות עלי נענע טריים קצוצים
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
3 כפות חומץ
אופן ההכנה:
חותכים את הקישואים לאורך וכל חלק חותכים לשלושה.
מטגנים כשתיים שלוש דקות מכל צד, סופגים את השמן ומקררים.
מערבבים את כל מרכיבי התחמיץ. מסדרים את הקישואים בכלי שטוח מוזגים עליהם את התחמיץ ושמים במקרר לארבע עד חמש שעות לפחות לפני ההגשה (רצוי להגיש רק למחרת).
סלט קישואים בתחמיץ סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | קישואים בשומשום ו --- איה | 31/10/2004 01:17 |
החומרים
8 קישואים קטנים
שמן לטיגון עמוק
4 שיני שום
6 כפות מיץ לימון
4 כפות שומשום
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
שוטפים את הקישואים, אך לא מקלפים. חותכים כל קישוא לשש רצועות, וחוצים כל רצועה לשניים. כרבע שעה לפני הטיגון, משרים את הקישואים במעט ממיץ הלימון והשום הכתוש.
מחממים את השמן העמוק, ומטגנים בו את הקישואים. מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל, ובוחשים היטב.
מעבירים את הקישואים לצלחת הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב, בוזקים מעליהם את השומשום, מערבבים ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או לאחר קירור.
קישואים בשומשום סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | קישואים אפויים בשמן זיתו --- איה | 31/10/2004 01:18 |
3 קישואים בינוניים או 5 קטנים
2 וחצי כפות שמן זית
5 שיני שום קצוצות
6 גבעולי רוזמרין
חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי ½ ס"מ . משמנים תבנית אפיה שטוחה ורחבה ב- ½ כף שמן זית . מניחים את הקישואים בתבנית בשכבה אחת .
קוצצים את העלים מ- 2 גבעולים של רוזמרין ומאדים את הרוזמרין עם השום הקצוץ במחבת בכף אחת של שמן זית עד שהשום מתחיל להשחים .
מושחים את הקישואים בכף השמן הנותרת ומניחים מעל 4 גבעולי רוזמרין , מפזרים מעל את תערובת השום והרוזמרין .
מכניסים לתנור מחומם מראש לחום בינוני ואופים 30 דקות בערך . ( לבדוק לפני סוף האפייה על מנת למנוע שריפתם של הקישואים ) .
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | | 31/10/2004 01:21 |
מרכיבים:
4 תפוחי עץ בינוניים לאפיה
4 כפיות סוכר חום
4 כפיות דבש 778
6 חצאי אגוזי מלך קצוצים
2 כפות גדושות צימוקים
מעט קינמון
אופן ההכנה:
1. מוציאים את ליבת התפוחים ושמים בתבנית אפייה המתאימה למיקרוגל.
2. בקערית קטנה מערבבים את הסוכר, הדבש, האגוזים, הצימוקים והקינמון.
3. ממלאים באופן שווה את חורי ליבות התפוחים. את שאר המלית יוצקים מלמעלה.
4. שמים את התבנית בתנור המיקרו גל בחום גבוה ל- 6 דקות, או עד שהתפוח התרכך. אפשר
לאפות את התפוחים גם בתנור אפייה בחום בינוני.
תפוח עץ אפוי סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | מלפפונים חמוצים / אלינוער רביןו --- איה | 31/10/2004 01:28 |
המצרכים:
1.5 ק"ג מלפפונים קטנים וטריים
ראש קטן של שום
2 כפות חומץ
2 עלי דפנה
כפית גרגרי כוסברה
מים רותחים
כף מחוקה מלח גס לכל כוס מים
חבילת שמיר
ההכנה:
שוטפים את המלפפונים ומניחים בצנצנת. קולפים את ראש השום, חוצים את השיניים ומפזרים על המלפפונים. מוסיפים את החומץ, עלי הדפנה והכוסברה. יוצקים מעל מים רותחים, כשבכל כוס מים מומס המלח, עד כיסוי המלפפונים.
מכסים בשמיר, מכסים את הצנצנת ומשהים במקום מואר, עדיף לא בשמש.
אחרי יממה אפשר כבר ליהנות, ואפשר לחכות עוד יומיים. מרחיקים את השמיר ושומרים במקרר, כשהצנצנת סגורה היטב, להגנה מפני הריחות העזים הנודפים.
מלפפונים חמוצים / אלינוער רבין סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | פסטה עם שוּמַרו --- איה | 31/10/2004 01:34 |
פסטה עם שוּמַר
מקור המתכון: בת' אילון, "ספר הפסטה הגדול"
500 גרם ספגטי
לרוטב:
2 פקעות שומר (750 עד 1000 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות ברנדי
להגשה:
קנקן שמן זית טרי
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
מלח ופלפל, טחון טרי
+ ממלאים בסיר כ-5 ליטר מים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנקים בקפדנות את פקעות השומר, חותכים לרבעים ושומטים אל המים הרותחים. מבשלים את השומר עד שיתרכך, ומשגיחים שלא יתבשל יתר על המידה. הפקעות צריכות להיות מוצקות לנגיסה. מעבירים לקערה בכף מחוררת.
+ מביאים את מי הבישול לרתיחה מחודשת, ומבשלים את הספגטי לדרגת אל דנטה.
+ בינתיים, סוחטים את השומר מנוזלים מיותרים, וחותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ. שמים במחבת קטנה עמוקה את השמנת והברנדי, ומחממים רק עד לסף הרתיחה.
+ מסננים את הפסטה ומעבירים לכלי הגשה מחומם. מערבבים את תערובת השמנת אל תוך הפסטה, ובוזקים מעל גבינה מגוררת, כפית מלח ושפע פלפל טחון טרי. מערבבים שוב, ולבסוף מוסיפים את השומר. ליד השולחן מערבבים שוב, מוסיפים מעט שמן זית ומתבלים בפלפל טחון טרי.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | פסטו-ירוק בעיניים,טעים ןרענן.ו --- לי | 31/10/2004 07:55 | שבוע טוב לכן נחמדות ,
סופסוף ,לאחר שנעזרתי בכן
פעמים רבות ,והגדרתי עצמי
[ובצדק]כבעלת ידיים שמאליות,
שמחה להעלות מתכון למשהו
אהוב אצלנו:פסטו .
2 כוסות עלי בזיליקום
כשש שיני שום
כשישים גרם צנוברים שטוגנו קלות
100 גרם פרמזן
שמן זית כחצי כוס[או במידת הדלילות הרצויה]
מתחילים בריסוק היבשים במעבד מזון.
מוסיפים את השמן לאט לאט ,כפי שנוהגים
בעשיית מיונז ביתי .בהצלחה ובתיאבון .
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | ירקות ירוקים מקור הצבע הירוק הוא בכלורופיל,ו --- שרי | 31/10/2004 09:23 | החומר הירוק שבתאי הצמח,הצמח קולט צבע משני קצוות הקשת אדום וכחול, וע''י כך נוצר איזון אנרגטי בצמח,
ירקות ירוקים עוזרים בשמירה על הלב,איזון סוכר,מאזנים חילוף חומרים,טובים במצבים דלקתיים,מרגיעים את מערכת העצבים.
ברפואה הסינית, לירקות ירוקים ישנה יכולת להשרות הרמוניה ושלווה.
הירקות הירוקים דלים בפחמימות,דלים בשומנים,דלים בקלוריות,דלים בנתרן
עשירים בויטמינים ומינרלים .
רוב הירקות הירוקים מכילים תאית שערכה רב במערכת העיכול, היא מסייעת לפעילות המעיים, כמו כן התאית גורמת לתחושת שובע, {מומלץ לא לקלף ירקות,לשטוף היטב/לקרצף מעט}.
ירקות ירוקים משפרים את איזון הסוכר ורמת השומנים בדם ע''י מניעה של ספיגת סוכרים פשוטים ושומנים,לחולי סכרת מומלץ לצרוך ירקות כמה שיותר.
אחד הויט' החשובים הוא הB9 ומוכר יותר כחומצה פולית,
היא יכולה לעזור במניעת מחלות לב ע''י הפחתת רמות הומוציסטאין, חומר שנקשר לסיכון יתר להיווצרות מחלות לב.
כמו כן חומצה פולית חשובה מאוד לנשים בהריון במיוחד בשליש הראשון להריון.{נימצא בירקות ירוקים רחבי עלים כמו חסה,כמו כן בברוקלי,אפונה,שעועית ירוקה,כרוביים,תרד,מונגולד,עשבי תיבול}
ויט' חשוב נוסף,הוא ויט' K, חשוב במנגנוני קרישת הדם,בנית עצם ומניעת אוסטאופורוזיס ולבריאות הלב.
{נימצא בירקות ירוקים כהים כמו ברוקלי,כרוב,תרד,במיה,אספרגוס,שעועית ירוקה,פלפל ירוק כהה וגם בשמן זית.}
חשוב לזכור שרוב הויט' והמינרלים נהרסים בבישול, לכן
יש להרבות באכילת ירקות ירוקים טריים,מאודים קלות,ואין לזרוק את מי הבישול{לנצלו למרקים,לבישול אורז וכו'}  סגור הודעה | | קיני תרד/מונגולד/כרוב סיני ,ביצים וגב' פטהו --- שרי | 31/10/2004 09:39 | 4 ביצים
1/2 כוס גבינת פטה
2 שיני שום כתושות
300 גר' תרד שטוף/מונגולד קצוץ גס/כרוב סיני קצוץ גס
בצל קצוץ
כף שמן זית
מעט מלח
פפריקה חריפה/מתוקה
לטגן בצל בכף שמן תוך כדי טיגון להוסיף את התרד,בכל פעם קצת.
להוסיף את השום הקצוץ ואת המלח,לערבב,ולהוסיף את גבינת הפטה המגוררת.
לעשות 4 "קינים",ולשבור לתוכם את הביצים,
לכסות חלקית,ולבשל עד שהביצים מבושלות.לבזוק על הביצים פפריקה ,ולהגיש.
סגור הודעה | | ברוקלי וכרובית ברוטב שום ושקדיםו --- שרי | 31/10/2004 09:43 | סלט עשיר בסידן, 8 מנות בכל מנה 110 מ''ג סידן.
1 ראש כרובית
1 חבילת ברוקלי קפוא, מופשר
1/4 כוס שמן
4 שיני שום כתושות
2 כפות זרעוני שומשום
1/2 כוס שבבי שקדים
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל
מפרקים את הכרובית לפרחים ומאדים עד שהיא מתרככת קלות,
מאדים קלות את הברוקלי ומקררים מיד.
מחממים את השמן, מוסיפים שום,זרעוני שומשום ושקדים ומטגנים עד שהם משחימים קלות.
מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל.
יוצקים על הירקות ומערבבים, מאחסנים במקרר לפחות שעה. להגיש בטמפרטורת החדר.
--------------------------------------------------------------------------------
סגור הודעה | | סלט כרוב חי עם אגוזים{חמדה}ו --- שרי | 31/10/2004 09:59 | סלט כרוב חי עם אגוזים
1 ראש כרוב קטן
100 גרם אגוזי מלך
גרגרים מרימון אחד בינוני
1 כף כוסברה טריה קצוצה דק
2 בצלים בינויים, קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
חצי כפית אבקת חילבה
מלח לפי הטעם
מעט פלפל אדום חריף, לפי הטעם
חותכים את הכרוב לרצועות דקות
גורסים גס את האגוזים ומוסיפים לכרוב
מוסיפים את גרגרי הרימון, מערבבים
מוסיפים את כל שאר החומרים
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתגבשות טעמים - לפחות למשך שעתיים לפני האכילה.
מקור המתכון - תורגם מהאינטרנט על ידי חמדה
סגור הודעה | | תרד חם עם פטריותו --- ספרדיה | 31/10/2004 10:20 | חבילה תרד חלוט
סלסלת פיטריות פרוסות
בצל גדול קצוץ
2 כפות חמאה
שלושת ריבעי כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור בנדיבות
כף קמח
קופ' שמנת מתוקה
בכף אחת של חמאה מזהיבים בצל. מוסיפים לו את הפיטריות וממשיכים לטגן עד להזהבה. אם יש צורך מוסיפים עוד חמאה.
מפזרים את הקמח על התערובת ומוסיפים תרד חלוט. מערבבים היטב.
ממליחים מפלפלים.
מוסיפים שמנת מתוקה. מסמיכים היטב ומוסיפים היין.
נותנים להכל להתגבש . טועמים, משפרים טעם אם יש צורך - ונהנים. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | - מחית מאפונה, יבשה, ירוקה.ו --- פלפלית. | 31/10/2004 10:36 |
החומרים ל 4 מנות.
1 כוס אפונה ירוקה, יבשה שטופה ןממוינת.
2 בצלים קצוצים דק,
2 כפות אבקת מרק, פרווה או בשרית
מעט שמן, לטיגון הבצל. בערך 3 כפות.
ההכנה
מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, רק עד שקיפות,מוסיפים את האפונה ומערבבים, מוסיפים 3 - 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה,ומבשלים את האפונה
עד לריכוך . על אש קטנה, אני מבשלת בסיר לחץ, בערך 20 דקות.
מועכים את האפונה או מערבלים במוט, מוסיפים מעט מרגרינה, טועמים ,
ממתקנים טיבול.
טעים מאוד.
 סגור הודעה | | לביבות קישואיםו --- שרה | 31/10/2004 11:04 | 4 קישואים גדולים
1 בצל בינוני
2 ביצים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
שני שליש כוס פרורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
מרסקים במעבד מזון את הקישואים והבצל סוחטים היטב כדי לנקז
מנוזלים. מערבבים את כל החומרים יחד, יוצרים לביבות ומטגנים
בשמן חם.
בתיאבון
סגור הודעה | | סלט כרוב ירוק בסיגנון סיניו --- ספרדיה | 31/10/2004 12:16 | 1 כרוב בינוני
100 גר' צנוברים או אגוזים
חצי שקית שומשום
מעט חמאה לטיגון הצנוברים
רוטב4 כפות חומץ
4 כפות סוכר
4 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
4 כפות שמן
חותכים כרוב לרצועות דקות. שמים בקערה.
משחימים בחמאה את הצנוברים ולקראת הסוף מוסיפים שומשום.
מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מפזרים מעל את הצנוברים והשומשום.
אפשר גם עם שקדים - קלופים שבביים כאלה. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סלט ירקות חם {ארוחה קלה}ו --- שרי | 31/10/2004 12:45 | 18/8/2004 13:26
4 תפוחי אדמה, שטופים חתוכים לפרוסות דקות על קליפתם {מסוג דזירה}
כוס שעועית ירוקה
2 גבעולי ברוקלי, מפורקים לפרחים
5-6 כפות רוטב ויניגרט לייט
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית עלי טרגון קצוצים
2 כפות בצל אדום קצוץ
2 ביצים קשות מגוררות גס
מרתיחים מים מומלחים בסיר רחב או בסיר לבישול פסטה, ומבשלים את פרוסות תפוחי האדמה כ-8 דקות עד שהן רכות אך לא מתפוררות.
מוציאים מהסיר, ושוטחים על צלחת הגשה שטוחה.
באותם המים מבשלים את השעועית כ-10 דקות, מוסיפים אליה את פרחי הברוקלי לעוד 3 דקות.
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תפוחי האדמה, מתבלים ומפזרים בעזרת כף את רוטב הויניגרט,
מפזרים מעל את קוביות הבצל, הביצים, הטרגון מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
סגור הודעה | | יאמי!!! את זה אני מכינה, בטוח !!!! ו --- איה.ו. | 31/10/2004 13:21 | | | | 31/10/2004 12:51 | רצוי להשתמש בברוקלי טרי,אם משתמשים בקפוא,לתת חליטה קצרצרה,להעביר למסננת להוצאת נוזלים,
3-4 ראשי ברוקלי,מופרדים לפרחים,כולל חלקי הגזע
4 גזרים,גדולים ומקולפים
100-- גר' שקדים מולבנים קלויים/צנוברים/גרעיני חמניה
6-7 שיני שום כתוש/רצוי יותר,אם אפשר
2 כפות מיונז מדוללות בגביע יוגורט+2 כפיות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מבשלים את הגזר,כ-5 דקות,ומוסיפים את הברוקלי לעוד 3-4 דקות,מוצאים מיד מהמים,ומקררים,{כדי לשמור על הצבע,ולעצור את המשך הריכוך,ממלאים קערה בקוביות קרח ומכניסים את היר פנימה למס' דקות}
בקערה,מניחים את פרחי הברוקלי,חותכים את הגזר לטבעות,ומוסיפים את שאר הדברים,
מערבבים בעדינות,,,ובתאבון.
סגור הודעה | | הערה לסלט ברוקולי ו --- נירה | 31/10/2004 13:02 | אני מכינה את הסלט מאד דומה בשינוי קל אין צורך לחלוט את הירקות ובנוסף אני מוסיפה טחינה גולמית רצוי היונה של שכם .הטחינה באה במקום
היוגורט בערך2 עד 3 כפות.בזכות הורדת היוגורט אפשר לאכול הסלט גם בארוחה בשרית בתאבון.  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | פשטידת קישואים אחרתו --- ליאורה | 31/10/2004 13:32 |
4 קישואים מגוררים גס
2 תפ"א מגוררים גס
1 בצל קצוץ
3 ביצים
פלפל מלח
1 כף מרק עוף
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
11/2 כוס קמח תופח
לערבב הכל
לאפות בחום 180 בתבנית משומנת עד שמזהיב
פשטידה קלה טובה
מקור חברתי דינה סגור הודעה | | האם ניסית לאפות את הפשטידה,נראה לי המון נוזלים,כמהו --- רלי | 31/10/2004 19:26 | | | פשטידת קישואים אחרתו --- ליאורה | 31/10/2004 13:32 |
4 קישואים מגוררים גס
2 תפ"א מגוררים גס
1 בצל קצוץ
3 ביצים
פלפל מלח
1 כף מרק עוף
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
11/2 כוס קמח תופח
לערבב הכל
לאפות בחום 180 בתבנית משומנת עד שמזהיב
פשטידה קלה טובה
מקור חברתי דינה סגור הודעה | | סליחה שנשלח פעמייםו --- ליאורה | 31/10/2004 13:33 | | | קציצות ירוקות עם עגבניות-אורן גירוןו --- אפרת ב.א. | 31/10/2004 13:49 | מתכון: קציצות ירוקות עם עגבניות
רכיבים:
½ ק"ג בשר טחון (בקר, עוף או מעורב)
½ זר פטרוזיליה
½ זר בזיליקום
½ זר נענע
½ זר שמיר
1 עגבנייה גדולה, חתוכה לרבעים
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
2 ביצים
½ כוס פירורי לחם
מלח, פלפל
מעט כמון טחון
שמן זית לטיגון
פירורי לחם ירוקים לטיגון (עם עשבי תיבול)
אופן הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים, למעט הבשר ופירורי הלחם, למעבד מזון ויוצרים מחית חלקה.
מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר ופירורי הלחם, מערבבים היטב ומשהים ל1/2 שעה.
מחממים שמן זית לטיגון, יוצרים קציצות מוארכות, טובלים בפירורי לחם ירוקים, מטגנים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
מגישים עם טחינה אדומה ליד.
הערות:
מקור המתכון:
השף אורן גירון
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סלט עדשים ירוקותו --- אפרת ב.א. | 31/10/2004 13:51 | מתכון: סלט עדשים
רכיבים:
חומרים:
1 חבילה קטנה של עדשים חומות ( הן בעצם די ירוקות )
חבילת כוסברה
חבילת פטרוזיליה
חבילת שמיר
5 גבעולי סלרי בלי העלים
3 בצלים סגולים קטנים
מיץ לימון טרי מ5,6 לימונים
7,8 שיני שום
מלח, פלפל
שמן זית
מבשלים עדשים ירוקים במים עד שהם רכים ואכילים מסננים ושוטפים במים קרים.
אופן הכנה:
מבשלים עדשים ירוקים במים עד שהם רכים ואכילים מסננים ושוטפים במים קרים.
קוצצים את כל הירוקים דק דק, פרוסים את גבעולי הסלרי לפרוסות קטנות, מערבבים הכל עם העדשים ( שהתקררו בינתיים ) מוסיפים את השום כתוש, את מיץ הלימון, המלח וקצת שמן זית ( הרבה הרבה פחות מהמיץ לימון) מערבבים וזהו
הערה: מהכמויות המצוינות יוצאת כמות רצינית ביותר, אפשר לעשות פחות לפי אותם יחסים
מעולה
הערות:
מקור המתכון:
אילנהמ.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סלט ירוק חגיגי של יניבניבו --- אפרת ב.א. | 31/10/2004 13:52 | מתכון: סלט ירוק חגיגי
רכיבים:
300 גרם עלי בייבי טריים ורעננים
4 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וחתוכים לרבעים
12 עגבניות שרי (או עוד יותר טוב - שרי תמר) חצויות
16 קוביות של גבינת עיזים בשלה
4 חופנים של אגוזי קשיו
16 זיתי קלמטה מגולענים
לרוטב:
1 שן שום כתושה
1 כף דבש
3 כפות מיץ לימון
3 כפות חומץ יין אדום
12 כפות שמן גרעיני דלעת
מעט מלח
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.
מערבבים עלי בייבי ועגבניות שרי עם רוטב ומסדרים בצלחות. מסדרים מעל פלפלים, זיתים, גבינת עיזים וקשיו ומטפטפים מעליהם עוד קצת שמן גרעיני דלעת. מגישים מיד.
הערות:
4 מנות
מקור המתכון:
יניבניב
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 13:54 | מתכון: סלט ירוק מדהים
רכיבים:
חסה עגולה
חסה אדומה
חסה מקורזלת ירוקה
רוקט
גרגר
נענע
עירית
בצל ירוק
עגבניות שרי
100 גרם קשיו
100 גרם צנובר
100 גרם פקאן מצופה
100 גרם צימוקים לבנים קטנים
3-4 פלחי אננס
רוטב
2 כפות מיונז איכותי
2 כפות חרדל הלמנס או דומה
1/4 לערך כוס חומץ בלסמי
1/4 לערך כוס רוטב סויה
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום קצוצות
מים לדילול ע"פ הצורך
לערבב את כל החומרים עד לקבלת קרם אחיד
אופן הכנה:
את כל החסות והנענע קורעים לחתיכות בנוניות לא קטנות ולא בסכין רק ביד
קוצצים את העירית הבצל הירוק וחוצים ל4 את עגבנית השרי
שמים את כל הירוקים בתחתית הקערה
מטגנים בשמן זית על מחבת את הצנוברים והקשיו
יוצקים אותם על הירקות הירוקים מוסיפים את הצימוקים, והפקאן, האננס החתוך, (אפשר גם מקופסא) ואת רבעי עגבניות השרי.
את הרוטב שמים בצד איש איש וטעמו הוא (קצת, הרבה)
תהנו וחג שמח
הערות:
מקור המתכון:
ויקטוריה37-פורום
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סלט ירוק עם קולרביו --- אפרת ב.א. | 31/10/2004 13:55 | מתכון: סלט ירוק עם קולורבי
רכיבים:
1 קולורבי
2 תפוחי עץ גרנד
3 מלפפונים
2 גבעולי סלרי
חומרים לרוטב:
4 כפות שמן (תירס)
4 כפות מיץ לימון
1.5 כפות סוכר
קורט מלח
טיפ-טיפה חומץ
אופן הכנה:
לקלף את הקולורבי, תפוחים ומלפפונים. לחתוך את כל המרכיבים לקוביות.
להכין את הרוטב: לערבב הייטב את המרכיבים, לשפוך על הירקות ולתת לנוח שעתיים במקרר.
הערות:
מקור המתכון:
פורום-בורקס (יעל)
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 14:03 |
1 כוס עדשים ירוקים,מבושלים
2 עגבניות חתוכות לקוביות-להניח במסננת להוצאת נוזלים ,עד גמר הכנת הסלט
2 גזרים,קלופים ומגוררים
1 בצל,קצוץ
2 גבעולי סלרי
1/2 כפית זנגויל טרי,קלוף וקצוץ דק
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות רוטב סויה,קיקומאן
1/4 כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
רוטב
1-2 מלפפונים/תלוי בגודל
1 כף חומץ יין משובח/חומץ לסלט
צרור שמיר,לשמור מעט לפיזור על הסלט
כפית חרדל דיז'ון
קמצוץ סוכר
בקערה מערבבים את כל מצרכי הסלט.
בכניסים למערבל את חומרי הרוטב,ומערבלים למחית חלקה.
מערבבים הכל יחד,ומפזרים מעט שמיר קצוץ .
סגור הודעה | | סלט מלפפונים בשמנת של דוד גייל ו --- אפרת ב.א. | 31/10/2004 14:07 | מתכון: סלט מלפפונים עם שמנת
רכיבים:
3 מלפפונים
כפית מלח
2 כפות חומץ
1 כף שמן
1/2גביע שמנת חמוצה
1 שן שום כתושה
1/2 כפית סוכר
פלפל לטעם
אופן הכנה:
Peel cucumbers. Slice in half lengthwise and scoop out seeds. Grate cucumbers into bowl. Add salt and let stand for 30 minutes. Squeeze out excess water. Stir in vinegar, oil, sour cream, garlic and sugar. Sprinkle with pepper. Serve immediately or refrigerate until serving.
לקלף המלפפונים, לחתוך לחצי ולגלען. לגרד את המלפפונים לקערה להוסיף מלח ולהשהות להגרת נוזלים כחצי שעה.
לסנן ולהוסיף את שאר מרכיבי הסלט.
הערות:
מקור המתכון:
דוד גייל
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סלט פטרוזיליה ושקדים....... ו --- ריקי משעת סיפור..... | 31/10/2004 14:58 | הבאתי את הסלט בעבר - קיבלתיו במייל, ניסיתי ואימצתי בחום - קל וטעים גם עם גבינה בולגרית והולך נהדר עם באגט טרי או פיתה
סלט פטרוזיליה\מתכון של נחמה ירון
המצרכים:
2 חב' פטרוזיליה
1 חב' שקדים קלויים
200 גר' גבינת ברינזה
לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
חצי כוס שמן חריע
1 כפות שום טרי מרוסק
1 כפית חרדל
1 כף סוכר
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים, קוצצים דק את העלים, מפוררים את הגבינה מעל ומפזרים את השקדים.
מערבבים את חומרי הרוטב ורק לפני ההגשה לצקת אותו מעל הסלט.
 סגור הודעה | | סלט אבוקדו. פשוט קל וטעים.ו --- פלפלית. | 31/10/2004 16:02 |
קוביות אבוקדו, לא בשל מדי.קוביות ביצה קשה,בצל ירוק קצוץ, מעט לימון למנוע השחרת האבוקדו, פלפל לבן ומלח.
לערבב. ולהנות.
 סגור הודעה | | מנה אחרונה- ירוקה כמובן. ו --- פלפלית. | 31/10/2004 16:34 | חצאי מלונים - קטנים, מנה אישית.
כדור או שניים של גלידת פיסטוק.
מניחים מסביב לגלידה עיגולי קיוי.
לקישוט, עלעלי מנטה . סגור הודעה | | נזכרתי ששכחתי, כף של ליקר אגסים על הגלידה.ו --- פלפלית. | 31/10/2004 17:30 | | | סלט מלפפונים - פשוט וקלו --- אושי | 31/10/2004 18:11 | לפרוס מלפפונים הכי דק שאפשר..( הכי טוב במכשיר)
להכין קערה כזו....עסיסית...
להוסיף בנדיבות מיץ לימון רצוי טרי
מלח , פלפל שחור..מעט שמן....
זהו!!! סגור הודעה | | אושי אני מכינה את הסלט הזה המון ומוסיפה ו --- ריקי משעת סיפור..... | 31/10/2004 18:14 |
קצת סוכר או ממתיק מלאכותי זה משתלב טוב
עם החמיצות הלימונית...... סגור הודעה | | סלט כרוב ושומרו --- שרי | 31/10/2004 18:21 | סלט כרוב ושומר:
1 כרוב -לבן/אדום
3 פקעות שומר
1 בצל יבש
צרור פטרוזיליה
כפית סוכר
מלח לפי הטעם, 3כפות מיץ לימון,
2 כפות שמן זית,
לפרוס את הכרוב,השומר והבצל לרצועות,לקצוץ את הפטרוזיליה ולתבל.
טעים יותר לאחר יום.
סגור הודעה | | חביתה ירוקה,ו --- פלפלית. | 31/10/2004 18:54 |
לשתי מנות - נדיבות.
4 ביצים מקושקשות, הרבה פטרוזיליה קצוצה דק,דק, צרור עירית קצוצה,
1 בצל מגורד , מנוקז מנוזלים מלח ופלפל לבן.מערבבים את כל התבלינים עם הביצים.
מחבת עם מעט שמן זית. מטגנים, ו  סגור הודעה | | | 31/10/2004 19:15 | חבילת עלי ביבי תרד
1 חבילת עלי ביבי רוקט
2 תפו"ע קלופים וחתוכים רצועות לא עבות
50 גרם אגוזי מלך סיניים
הרוטב
2 כפות פריגת תפוזים
2 כפות סירופ מייפל
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתוש
מעט צ'ילי
לערבב הכל ולנער ולשפוך על העלים דקה לפני ההגשה
סידור הקערה- העלים מערבבים עליה מפוזרים רצועות תפו"ע עליהם האגוזים ועל כל זה לשפוך הרוטב.
בתאבון !--ומי שתנסה שתספר -זה אחד הסלטים הירוקים הפייבוריטים אצלנו.
סגור הודעה | | | 31/10/2004 20:06 | המקור - בני סיידא - מהספר יופי של סלטים
1 ק"ג מלפפונים ירוקים - אפשר גם פחות
6 שיני שום - אפשר גם פחות כל אחד לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
4 כפות שמן
חומץ - לפי הטעם
6 כפות שמיר
1-קולפים את המלפפונים ופורסים אותם לפרוסות
2-קוצצים דק את שיני השום ומוסיפים למלפפונים, יחד עם השמיר הקצוץ והשמן. מתבלים במלח ובחומץ.
3-מערבבים הכל יחד ומחזיקים את הסלט במקרר, עד להגשה.
הערות : את שיני השום אני כותשת בכותש שום. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | סלט כרוב ונודלס -סלט קרנצ'י ומיוחד ו --- יעלטובה | 31/10/2004 20:04 | לערבב בקערה גדולה:
חבילת כרוב ירוק חתוך + 6 גבעולי בצל ירוק (אפשר בלי )
לפורר את הנודלס מחבילת מנה חמה ולהוסיף לקערה,
לערבב בצנצנת ולשפוך על הסלט:
2 כפיות סוכר + מעט חומץ + 1/2 כוס שמן + 1/2 משקית
התבלינים המצורפת למנה החמה.
לפני ההגשה להוסיף 1/2 כוס געיני חמניות + 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים (כדאי לקלות אותם מעט.)
המקור: מחברתי ניצה.נקרא אצלנו "סלט ניצה."
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 21:28 | כ-1/2 ק''ג גבעולי אספרגוס {לאחר קיטום הקצה העבה והסיבי}
1 כפית חמאה
2 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
מאדים את גבעולי האספרגוס,עד שיהיו רכים,אך לא רכים מדי.
ממסים חמאה במחבת ומוסיפים את האספרגוס המאודה והשום הכתוש.
מטגנים על להבה נמוכה כשתי דקות, מעבירים לצלחת הגשה ומתבלים בלימון ומלח.
אורון אופק/אמנות הריפוי בתזונה סינית. סגור הודעה | | פשטידת ברוקוליו --- משה מחולון | 31/10/2004 23:02 | פשטידת ברוקולי
( משה מחולון)
מצרכים:
800 גרם ברוקולי קפוא מופשר ומסונן
30 קרם חמאה מומסת
1 גביע קוט'ג (225 גרם)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
1 גביע שמנת חמוצה (170 מ"ל)
4 ביצים טרופות
3 כפות קמח תופח
¼ כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף שמן לשימון התבנית
1 כף סולת
לרוטב:
25 גרם חמאה
2 כפות קמח
¾ כוס שמנת לקצפת (180 מ"ל)
אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
תבנית מלבנית 20X30 או עגולה בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180).
2. חותכים את הברוקולי ושמים בקערה גדולה.
3. מוסיפים את החמאה המומסת, הגבינות , השמנת החמוצה, הביצים, הקמח ואגוז המוסקט ובוחשים היטב.
4. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את הסולת.
5. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים כ- 50 דקות.
6. מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב יסמיך. מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל לפי הטעם.
7. יוצקים את הרוטב על הפשטידה החמה ומניחים 5 דקות לפני ההגשה.
בתיאבון
מקור המתכון : ספר הפשטידות של קובי בר
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/10/2004 23:11 | מרק אפונה עם בצקיות
---------------------------------
מצרכים (ל- 10מנות):
1 בצל חתוך
4 כפות שמן
30 גרם מרגרינה
400 גרם אפונה מיובשת ,שטופה ומסוננת
1 תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
11/4 כפות קמח
10 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף אבקת מרק עוף
בצקניות:
1 ביצה
2 כפות קמח
קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
מניחים בסיר את הבצל החתוך, השמן והמרגרינה ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את האפונה, את תפוח האדמה ואת הגזר ובוחשים היטב. מוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה.
מוסיפים את המים הרותחים ומתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק.
מבשלים כ- שעה ורבע על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם. לצנן מעט.
בעזרת בלנדר- מוט מרסקים היטב את כל הירקות, ומרתיחים .
בכלי קטן מערבבים את הביצה, הקמח והמלח לעיסה. מזלפים את העיסה למרק דרך פומפייה גסה או פשוט בעזרת כף.
בוחשים ומבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות.
בתיאבון
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 18/11/2004 07:58 | 2 צרורות כוסברה
2 צרורות פטרוזיליה
1 צרור עלי סלרי אמריקאי
2 צרורות נענע
צרור בצל ירוק
גרגירי כוסברה
גרגירי חרדל
לימון חתוך על קליפתו.
לקצץ דק דק את כל הירוקים ,לקלות במחבת יבש את הגרגירים ולהוסיףך לקערה,להוסיף מיץ מ 2 לימונים ואת הלימון הקצוץ.
הרבה שמן זית,מלח,פלפל שחור.
ניתן להוסיף פילפל צילי ירוק קצוץ,גרגירי רימון,ומי שאוהב יכול להוסיף שמיר קצוץ.
הכמות יוצאת גדולה,ואף פעם לא נשאר. סגור הודעה | | |
|
|
|
| מקרא: |
-הודעה עם תוכן |
-הודעה ללא תוכן |
-תגובה עם תוכן |
-תגובה ללא תוכן |
-חדש |
-הודעה מיוחדת |
| לחיצה על הריבוע בצד ההודעה תפתח את ההודעה בחלון חדש |