חיפוש הודעה

חפש  


המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד...


תוכן ההודעה

רק תיקון קטן - הנה הנוסח המתוקן (היתה טעות הקלדה)ו--- חמדה 6/12/2004 13:32


נתונים על יחסי המרה של שמרים ו--- חמדה

חבר'ה, להדפיס ולשמור על יד אופה הלחם או בכלל במקום נגיש במטבח:

50 גרם שמרים טריים (קוביה אדומה) = 25-30 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים
25 גרם שמרים טריים - (חצי קוביה) = בערך 12 גרם שמרים יבשים, (כף אחת)
10 גרם שמרים טריים = בערך 4-5 גרם שמרים יבשים

שימרית = בדיוק כמו שמרים טריים מבחינת המשקל, ההבדל היחיד שאין צורך להתסיס אותם מראש בכוס עם מים וכו', אלא מפזרים אותם ישירות לבצק.


ומכיוון אחר:

כף אחת שמרים יבשים = 12 גרם בערך, ושקולה כנגד חצי קוביית שמרים או חצי חבילת (25 גרם, שימרית
כמות זו מספיקה להתפחת חצי ק"ג קמח

להתפחת קילו שלם של קמח, צריך:
40-50 גרם שמרים טריים (כל הקוביה או טיפ טיפה פחות)
ו/או שקית שימרית,
ו/או 2 כפות שמרים יבשים

שני דברים חשובים שצריך לזכור:

1 - שמרים היא 'יצורים' חיים, והם לא אוהבים מלח. צריך להמנע ככל האפשר ממגע ישיר מדי בין השמרים (מכל סוג שהוא) לבין המלח שבמתכון. את המלח רצוי לערבב מראש עם הקמח, כדי שיפוזר ולא יהיה בריכוז גדול כשמתבצע החיבור עם השמרים.

2 - כמות השמרים ותפיחתם בבצק תלויה בהמון גורמים, ובעיק מהזמן שאתם מקדישים לתפיחה, ומהרכב המוצרים האחרים בבצק. ניתן לקצר זמן תפיחה על ידי הגדלת כמות השמרים, אבל מאד לא רצוי לעשות זאת, כיוון שעודף שמרים מקנה לבצק, ולמוצר המוגמר, טעם לוואי לא נעים.
הכלל הוא שעדיף פחות שמרים, ויותר זמן התפחה..




 | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
שמרים יבשים לעומת טרייםו--- hilayos6/12/2004 12:14
6/12/2004 13:13
6/12/2004 13:32
6/12/2004 13:37
6/12/2004 13:41
6/12/2004 13:48
6/12/2004 13:58
6/12/2004 14:00
6/12/2004 14:02
6/12/2004 14:06
6/12/2004 14:12
6/12/2004 14:20
6/12/2004 15:14
ו--- שרי
6/12/2004 15:22
ו--- איה.ו.
6/12/2004 20:17
תודה רבה!!!!ו--- hilayos
8/12/2004 14:15



מקרא:
-הודעה עם תוכן -הודעה ללא תוכן -תגובה עם תוכן -תגובה ללא תוכן -חדש -הודעה מיוחדת
לחיצה על הריבוע בצד ההודעה תפתח את ההודעה בחלון חדש
פיתוח על ידי: InterTK     עיצוב אתר: איה גולן - מעצבת אתרים לאינטרנט
איה גולן - מעצבת אתרים לאינטרנט