פורום 2005 |
|
דף 49 מתוך 311
|
|
|
אל תוך הלילה.......... ו--- חמדה | 31/1/2005 20:31 | | | אז לשם שינוי הבת שלי חולה ,ו --- הרואה דברים | 31/1/2005 20:21 | נכון שהיא לא תינוקת ( בת 15 ) אבל תמיד תהיה התינוקת שלי,שתתה עכשיו גוגל מוגל ,בלעה תרופה ועזרתי לה לשכב לישון.נקווה הלילה לישון קצת.
אין לה חום,רק שיעול טורדני וכואב - אמרה לרופא שכואב לה לנשום,ואחרי הבדיקה הוא אמר לה שזה לא מפליא היא בכלל לא מוציאה ליחה אז הכל יבש וכואב.
אז רצתי לסופר פארם וקניתי לה סולבקס,וסירופ שיקל קצת אם השיעול,וגם יש דבש עם בצל בהיכון.
ואנחנו בדרך להיות בריאים.
סגור הודעה | | | 31/1/2005 20:27 | | | הרואה , מכשיר אדים קרים עם טיפות אקליפטוס ו --- פלפלית | 31/1/2005 20:29 |
בתוך המים, להניח את המכשיר על כיסא,סמוך לראש,כדי שתנשום אויר לח,
זה מאוד מקל,ומרכך את השיעול. סגור הודעה | | אין לי מכשיר אדים,והשיעול מגיע בהתקפות ,ו --- הרואה דברים | 31/1/2005 20:46 | | | קודם כל רפואה שלימה!!!ו --- טליון | 31/1/2005 20:54 | אם אין לך מכשיר אדים א. אפשר להשיג ב"יד שרה"/"עזרה למרפא"/ "עזר מציון" ועוד כל מיני ארגוני מתנדבים העוסקים בתחום הרפואה.
ב. שימי סדינים/בגדים רטובים בחדר ליד מקור חימום כלשהו (מזגן/רדיאטור וכד' וכמובן להקפיד על כללי בטיחות אם מדובר בתנור וכד')
תרגישו טב...  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | להגביה לה,עם כריות,שתישן בשיפוע,חד. ו --- פלפלית | 31/1/2005 21:19 | | | הרואה, המון בריאות לבתך יש לך טימין טרי?ו --- סבין | 31/1/2005 23:21 | | | הרואה - אמנם זה מאוחרו --- שירי | 1/2/2005 08:00 | אבל רק עכשיו קראתי את ההודעות :
אם אין לך מכשיר אדים בבית , את פשוט יכולה להרתיח מים , לשפוך אותם לקערת זכוכית גדולה , ולהוסיף מספר טיפות של שמן אתרי -אקליפטוס , וגם מנטה, להניח על שולחן ,ושהבת שלך תתכופף לכיוון הקערה ותנשום את האדים . זה עושה את אותה הפעולה , מאוד מקל על הנשימה ועל הליחה .
רפואה שלמה לבתך .  סגור הודעה | | הרואה, שתהיה לכם החלמה מהירה... ו --- חמדה | 31/1/2005 20:32 | | | שתהיו רק בריאים.ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 22:16 | | | חמדה,את נכנסת לכוננות שלג? כך הודיעו בתחזית .ו --- פלפלית | 31/1/2005 20:37 | | | יאללה, שיבוא כבר....ו --- חמדה | 31/1/2005 23:03 |
יעקב התל אביבי לא היה אף פעם בשלג...
ובשנה שעברה, כשירד קצת שלג סירושלים, דווקא באותו יום אנחנו היינו באשקלון... יצאנו מירושלים לפני שהתחיל לרדת השלג, וחזרנו בלילה - כשהכל כבר נמס...
כזה פיספוס, הוא לא סולח לעצמו...
הבטחתי לו שכירושלמי חדש, יש לו הזדמנות כל שנה מחדש להתקל בשלג
ואיך שהתחיל החורף, עד היום, הוא כל יום שואל - איפה השלג שהבטחת.
אז אני מקווה שהפעם התחזית תתממש..
אני מ'כפת לי... יושבת בבית, הסקה בוערת מצד אחד ותנור מהצד השני ואני סנדוויץ' באמצע...
וסחלב חם - יש
מתאים לי שלג... סגור הודעה | | אם את כבר מזכירה סחלב...ו --- טליון | 31/1/2005 23:14 | מה ההבדל בין סחלב למלבי מבחינת ההרכב? אני יודעת שסחלב חם ומלבי קר וקרוש אבל תמיד נדמה לי שהם מאותה משפחה,לא?
מה שבטוח שאני "מתה" על סחלב וכל פעם שוכחת לקנות...(מעניין מה פרוייד היה אומר על זה???) סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | טליון, סחלב אמיתי טוב מכינים מאבקת סחלב מיוחדתו --- חמדה | 1/2/2005 08:12 |
שניתן לקנות בחנויות התבלינים..
לאבקת הסחלב הזאת - אין מקום במלבי....
את המלבי עושים עם קורנפלור בדרך כלל, כדי שיקבל את המרקם הקצת ג'לטיני כזה.
בכל אופן את צודקת, חוץ מההבדל של קר וחם - אין ביניהם שוני עקרוני.
ואם שכחת לקנות סחלב - לא נורא בכלל. יש בבית קורנפלור?
תרתיחי חלב, תמתיקי בכמה סוכר שאת אוהבת
בכוס - המיסי 2 כפיות קורנפלור ברבע כוס חלב ( על כל כוס של חלב, אני שמה 2 כפיות קורנפלור)
הוסיפים לכוס קצת מי זאהר
ורגע לפני שהחלב רותח - שפכי פנימה את תכולת הכוס וערבבי
ממשיכים לערב עוד איזה דקה, כל העסק מתעבה ומסמיך
שופכים לכוסות, ומקשטים מלמעלה בקוקוס, קינמון ושברי אגוזים.
הנה, יש לך סחלב תוצרת בית לא פחות טוב מהאבקות המוכנות. סגור הודעה | | איפה קונים מי זהאר?ו --- טליון | 1/2/2005 10:31 | | | טליון - בחנויות התבלינים בשווקים למשלו --- חמדה | 1/2/2005 16:11 |
או בחנויות טבע
או אפילו בסופרמקטים - תחת השם מי ורדים
זה של הסופר - לפחות זה שאני קניתי - מאד מדולל וצריך לשים כמות יותר גדולה כדי לקבל מספיק טעם..
סגור הודעה | | ו --- טליון | 1/2/2005 17:24 | | | אז אחרי שתגמרו לבשל ו --- yudith20 | 31/1/2005 20:44 | אז אחרי שתגמרו לבשל, לאפות עוגות ולהשכיב את הילדים החולים לישון, (ושיהיו בריאים), לכו לראות את הסרט "הטייס". מענין מאד ומשחק נהדר. ליל מנוחה. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | היי כולם, שבתי מתל אביב ואפילו החכמתי בנושא ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 21:23 | "שנור" מקצועי... אבל הכי מעניין שהיה לי זה מפגש עם תוכנה
שמדברת את ההקלדה וגם סורקת וקוראת כל דף כתוב. וטובה בעיקר
לאנשים שלוקים בראייתם ולאנשים שיש להם בעיות כתיבה וקריאה בשל
דיסלקציה.... אז מי שרוצה לדעת פרטים היכן אפשר לראות את התוכנה
יכול לשלוח לי מייל ויקבל את הפרטים.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | כשרוצים עלים של כרוב, במקום לבשל, מומלץו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 21:29 |
להכניס לשקית ניילון או לקערה עם כיסוי (אני מעדיפה שקית)
למיקרו למספר דקות.... והופ העלים מתרככים וניתן להפרידם בקלות.
זה חוסך זמן, ושטיפה של עוד סיר ;) סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | דרך נוספת לריכוך כרובו --- שמני | 31/1/2005 22:09 | להכניס הכרוב לשקית ניילון.
להקפיא בפריזר ל-48 שעות.
להפשיר, העלים יוצאים רכים ומוכנים לעיבוד/מילוי סגור הודעה | | תודה שמני, לא הכרתיו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 23:04 | | | שמני,כך בדיוק אני עושה והעלים יוצאים אחד אחדו --- הרואה דברים | 31/1/2005 23:10 | | | ראינו עכשיו את ''ריי'' הסרט על חייו של ריי צ'רלסו --- ניני | 31/1/2005 22:21 | מרגש, ועשוי נהדר עם שירים ומוזיקה שלא רוצים להפסיק לשמוע סגור הודעה | | שמחה שנהניתם,גם הביקורות היו נהדרותו --- הרואה דברים | 31/1/2005 22:23 | אני לא הולכת לסרטים , כי יותר זול לישון במיטה מאשר בקולנוע,ולא משנה כמה הסרט מעניין. סגור הודעה | | חמדה/איה לילה טוב קיבלתם ממני מייל במקרה? ו --- עדה | 31/1/2005 23:04 | | | עדה,העוגות נראות טובבבב!! ו --- הרואה דברים | 31/1/2005 23:08 | | | כן,גם אצלי הבן זוג נרדם מיד בפרסומות,מין רפלקס כזה ו --- דבש | 1/2/2005 10:19 | | | בשנית לכל מברכי - חוויתי יום מרגש כמו בתוך ו --- ריקי משעת סיפור | 31/1/2005 23:11 |
חלום - ובפעם ה-1000 למדתי שאסור לגשת למשהו בדעה
קדומה, הישיבה "המשעממת" מהבוקר היתה למעשה סיעור
מוחות מעניין, שלאחריו הפתעה אחר הפתעה, מתנות ופרחים
כיף של יום שהסתיים בסרט "הטייס" - (ארוך אבל מעניין).
ורק שמחות ובשורות טובות אינשאללה - לילה טוףףףף!  סגור הודעה | | ריקי ו --- הרואה דברים | 31/1/2005 23:15 | | | | 31/1/2005 23:39 |
לא שכחתי את בקשתך למתכון פודינג הלחם האנגלי.
השכנה מטופלת בבן זוג חולה ולא חזרה אלי עדיין עם התרגום.
מחר אזכיר לה פעם נוספת.
לילה טוב סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | שומעת. תודה ספרינג. וקחי את הזמן שלך, במתינות.ו --- פלפלית | 1/2/2005 08:10 | | | |
בחצי היום - שיח צהרייםו--- חמדה | 31/1/2005 16:22 | | | תשובה ליהודית על המתכון היומיו --- חמדה | 31/1/2005 16:25 |
יהודית, מחקתי את ההודעה שלך משרשור המתכון היומי כי ביקשנו להשאיר אותו נקי..
פשוט הוא מתנוסס שם כל השבוע ואנחנו רוצים שהוא יישאר אך ורק למתכונים ולעדכונים חדשים באתר
בקשר לשאלה אם זה הולך עם אורז מלא - האמת שלא ניסיתי, אבל אני לא רואה סיבה מדוע לא.
מה שהייתי מציעה, זה
א-להגדיל קצת את התיבול, כי אורז מלא צריך עוד טיפת תיבול
ב - לבשל אותו עד שהוא ממש ממש רך, נגיד 98% מבושל, ורק אז למלא בתוך הכרוב
אם תנסי - ספרי לנו אחר כך איך זה יוצא...
סגור הודעה | | אחר הצהריים טובים לכל דרי הפורום. אני לא מספיקה ו --- קוראת תמיד | 31/1/2005 16:36 | להיות כאן קודם (ימים עמוסים) יופי של מתכונים יש כאן גם היום. עושה מאמץ להדביק את הפיגור.
אחר הצהריים נעימים לכולם סגור הודעה | | חמדה \איה משהו פה מוזר!ו --- כוכבית | 31/1/2005 16:37 | | | מה כתבת בהודעה?ו --- אינטר-טקית | 31/1/2005 17:04 | | | שמתי את האייקון|צחוק גדול|וכתבתי שזה מעצבן כשזה ו --- כוכבית | 31/1/2005 17:08 | | | סליחה על השאלה, אבלו --- אינטר-טקית | 31/1/2005 17:13 | יכול להיות שרק רצית לשלוח או כבר כתבת, אבל בסופו של דבר לא שלחת?
ההודעה שלך לא נמצאת בשום מקום ואפילו לא הגיעה למסד הנתונים, כך שלפי הסימנים כרגע עושה רושם שהיא כלל לא נשלחה. סגור הודעה | | מוזר!כי ראיתי את זה במפורש מופיע.טוב אולי דימיינתיו --- כוכבית | 31/1/2005 17:15 | | | אם ראית את זה מופיע ואח"כ זה פשוט נעלם - האפשרותו --- אינטר-טקית | 31/1/2005 17:35 | היחידה היא שאיה/חמדה מחקו (מה שלא קרה, כנראה).
מוזר, באמת! סגור הודעה | | אני לא מחקתי כלום! ואיה לא היתה ליד המחשב בכללו --- חמדה | 31/1/2005 18:04 |
בזמן הזה....
אולי המפלצת..... ?
כוכבית, סליחה!
רוצה להוסיף את ההודעה שוב? סגור הודעה | | תודה חמדה זה בסדר. לא נורא..:)ו --- כוכבית | 31/1/2005 18:35 | | | אולי ניתן להוסיף איקון (איה לא להרוג אותי ו --- קוראת תמיד | 31/1/2005 16:40 | שמביע. אני בלחץ זמן/עסוקה אין לי זמן להגיב ולכתוב אבל אוהבת את כולכם, מתגעגעת. מציצה ובורחת אחזור לשהייה יותר אינטנסיבית בקורב מייד שיתאפשר.
סגור הודעה | | קוראת תמיד, נחכה לך בסבלנות עד שיהיה לך זמןו --- חמדה | 31/1/2005 18:05 |
לפקוד אותנו...
בינתיים תציצי מפעם לפעם ותני אות חיים!
ותחזיקי ראש מעל המים.  סגור הודעה | | תודה, תודה, תודה ו --- קוראת תמיד | 31/1/2005 21:32 | | | אוי, גם אני צריכה אייקון כזה.... ו --- סבין | 31/1/2005 23:28 | | | אפשר עזרה מהיודעות ההככללל????ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 16:55 | לא קשור לאוכל. מחפשת איזה שהוא אתר בעברית ,שאפשר להוציא ממנו ברכות מיוחדות לאירועים. או רעיונות לברכות,או אתר שעוזר בחריזת חרוזים.....הגזמתי קצת??? כל מי שיודעת ..שתבוא עליה הברכה  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | את מתכוונת אתר עם כרטיסי ברכה.?ו --- כוכבית | 31/1/2005 17:01 | | | אני מחפשת ראיונות יותר רעיונות בפן האישי. ולאו ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 17:22 | | | ראיונות=רעיונות סליחה על השגיאיםו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 17:23 | | | אורנה, הנה קישור לאתר מקסים ו --- אוריתה | 31/1/2005 17:09 | | | אוריתה, תאמיני לי שחשבתי עליך...ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 17:26 | | | אתר הברכות הישראלי (מצורף קישור)ו --- אינטר-טקית | 31/1/2005 17:10 | | | תודה ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 17:24 | | | אולי זברה שלנו תוכל לעזור??כשתגיע לכאן?ו --- דבש | 31/1/2005 18:22 | | | תודה.הרבה זמן לא התראנו.ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 21:26 | | | | 31/1/2005 20:04 | | | הוכנס למועדפים בזה הרגע.ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 21:25 | | | *יעל* האתר הזה מופיע אצלי בג'יבריש,מה קורה?ו --- הרואה דברים | 31/1/2005 23:09 | | | לאורנה ואריק אתר ברכות בעבריתו --- דליה | 31/1/2005 22:09 | | | צ'מעו איזה פשטידת שאריות פסטה עשיתי ו --- אלה | 31/1/2005 17:21 |
אתמול הכנתי פסטה פנה ברוטב שמנת וגבינות ונשארו בערך 2 כוסות פסטה וכוס רוטב. זה לא מספיק ל2 מנות והרוטב הלבן נקרש ולא מתאים לחימום אחרי מקרר. אז מה עשיתי?
ערבבתי הכל יחד הוספתי ביצה אחת, כף קמח, בטטה בינונית מגוררת על פומפיה (חורים גדולים), היה נראה קצת יבש אז הוספתי חצי מיכל גבינה לבנה, עדין היה יבש אז הוספתי כף-שתיים חלב וגם חיזוק לתבלינים.
נכנס בתבנית עגולה קטנטונת ויצא משו משו חוץ מזה שהיא התפוררה כשניסיתי אותה חמה אבל אחרי שהיא קצת התקררה אפילו הצורה שלה הייתה יפה. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/1/2005 18:06 | | | עידית,בבקשה - פטה כבד. מפורום 04 ו --- פלפלית | 31/1/2005 18:11 | פטה כבד אווז ועוף - שיהיה במדפים. --- פלפלית. 1/12/2004 12:34
המצרכים
1 קילו כבדי עוף,טריים ומנוקים מגידים.
1 יח' כבד אווז בינוני ושלם .
2 כפיות טימין.
חצי כוס שומן אווז מומס. [או חמאה בכמות מקבילה,חצי כוס]
5 כפות קוניאק משובח
מלח ופלפל שחור טרי.
בצל גדול קצוץ.
1 שן שום מעוכה.
ההכנה
משרים את כבד האווז בקוניאק למשך לילה,מכסים היטב,הופכים פעם
פעמיים.
מטגנים את הבצל עד שקיפות,לא יותר,ומוסיפים את השום לדקה.
מכניסים את כבדי העוף למעבד מזון עם הטימין בצל מטוגן ושום,מוסיפים
מלח פלפל שחור והשומן[ או החמאה] את הקוניאק בו הושרה הכבד
ומעבדים למחית חלקה.
מניחים בתבנית כיכר [אינגליש] מחצית ממחית הכבד ,על זה את כבד האווז
ועליו את המחצית השניה של מחית הכבד.
מכסים את התבנית בנייר כסף,מהודק הייטב.
מכניסים לתנור,לבריכת מים מחומם מראש ל 160 מעלות למשך 40 דקות.
לצנן ולהניח במקרר,למשך 12 שעות לפחות,לפני ההגשה.
מתכון של צילה. [חברה]
סגור הודעה | | אבל הייתי רוצה מתכון פשוט יותרו --- עידית | 31/1/2005 18:18 | | | עידית בבקשה קליל לפטה כבדו --- שרי | 31/1/2005 18:45 | 1/2 ק''ג כבד עוף/הודו
5-6 בצלים גדולים
4 ביצים קשות
כפית א.מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
שקית ג'לטין
חותכים את הבצל בצורה גסה ומטגנים, כשמתחיל להזהיב להוסיף את הכבדים ולטגן עד שהכבד מוכן, לא יותר מדי כדי שלא יתייבש.
להוסיף תיבול ולקרר.
להמיס את הג'לטין בחצי כוס מים רותחים.
להכניס למעבד מזון את כל החומרים ולהוסיף בזילוף את הג'לטין.
להעביר לטבעת ג'ל, במידה ואין, לרפד בנילון ניצמד תבנית חד פעמית, להעביר את הכבד, לכסות בשאריות הנילון ןלהכניס למקרר עד להתייצבות.
סגור הודעה | | מוס כבד עוף - מחוברת מתכונים שרצה בנט. ו --- אלה | 31/1/2005 18:38 |
עשיתי קופי פייסט:
מוס כבד עוף / Michal
זה מתכון של תמר אבידר אטינגר שאינני יודעת אם הוא כשר ואני גם לא משוגעת עליה והמתכונים שלה שכן הם כ-ל כ-ך לא מתוחכמים.
גם המוס הזה לא מתוחכם אבל משום מה זוכה למחמאות כשאני כבר דוחקת בעצמי להכינו לבקשת "הקהל" :
החומרים:
חצי ק"ג כבד עוף נקי
250 גר' מרגרינה
3 בצלים
מלחפלפל
2 כפות ברנדי
2 כפות יין מדירה
אופן ההכנה:
לטגן בצלים חתוכים לטבעות ב- 50 גר' מרגרינה עד שישקיפו.
להוסיף כבדי עוף הופכים וצטגנים עד שמוכנים.
מתבלים: מלחפלפל,ברנדי ומדירה. ממשיכים לערבב כדקה.
לאחר דקה מסירים מהאש מוסיפים 200 גר' מרגרינה ומערבבים.
מעבירים למעבד מזון, מעבדים למחית חלקה טועמים ומתקנים תיבול.
שמים בכלי שקוף נאה מגישים קר מקשטים בפטרוזיליה ופרוסות טוסט דקיקות.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/1/2005 21:48 | נוסח בית אמא ונוס
חומרים:
1/2 ק"ג כבד עוף חתוך (אפשר גם כבד בקר אבל אז המרקם יותר גס)
4 בצלים גדולים
שתי פרוסות חלה שרויות במים וסחוטות
4 ביצים קשות
שמן לטיגון
חצי כוס מים
(למי שיש שמאלץ אז כף שמאלץ)
מלח, פלפל
הכנה:
לטגן 2 בצלים עד שישחימו
להוסיף את הכבדים (שומרי כשרות יעשו זאת לאחר צלייתם)
ולטגן עד שהצבע של הכבדים מבפנים ומבחוץ זהה, אבל לא להוציא להם
את הנשמה בטיגון, זה מייבש אותם ומשפיע על הטעם.
להוסיף חצי כוס מים, ולנקות את המחבת עם כף העץ מכל מה שנדבק אליה.
להוסיף תיבול ולצמצם את הנוזלים לחצי.
יש המוסיפים יין.. (אני לא)
לצנן
להכניס למטחנת בשר את הכבדים,עם הרוטב והבצל שטוגן
להוסיף את הבצל ולטחון
להוסיף את הביצים ולטחון
ולבסוף את הלחם השרוי והסחוט (הוא מנקה נהדר את המכשיר)
לערבב הכל ולתקן תיבול.
הערה : כדי לצמצם את כמות החלבונים, אפשר להוסיף גם תפוח אדמה
אחד שבושל במיקרו עד רך (7 דקות) זה גם מגדיל נפח וגם מוזיל
את המנה ואת הכולסטרול.
ניתן גם להוסיף 2-3 כפות כמויונז, למרקם עדין יותר
להגשה : לקשט בביצה קשה מגורדת מעל (ניתן להוריד אותה מכמות
הביצים שהוכנסו לתערובת)
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | איה- ניסיתי שוב לשלוח לך מייל האם הוא הגיע?ו --- טליון | 31/1/2005 18:06 | | | לא טליון - לא קיבלתי כלום. לאיזו כתובת את שולחת??ו --- איה | 31/1/2005 18:37 | | | אני לוחצת על האייקון בסוף הודעה שלך בפורום איפה ו --- טליון | 31/1/2005 21:06 | שכתוב:"שלח לי דוא"ל".
אחרי כל הבלגן שהמחשב שלי עשה אני כבר לא יודעת איפה הבעיה.
זה בסדר לשלוח ע"י לחיצה על האייקון הנ"ל (הרי פעם שלחתי לך ככה)? סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | נכנסתי להציץ,אחזור אח"כ כשאסיים לטפל בחולה שלי...ו --- הרואה דברים | 31/1/2005 18:33 | | | הרואה.....המון בריאות..... ו --- פלפלית | 31/1/2005 19:54 | | | |
אתמול קניתי תמרים בוואקום. ואני מעונינת להכין איתםו--- כוכבית | 31/1/2005 16:08 | גלילות מלאות בהם. אולי יש למישהי מתכון של בצק (לא שמרים) . ואיך ממלאים עם התמרים האלו?תודה.
נ.ב. ראיתי את המעמול של יפנית אבל אני מחפשת דווקא גלילה.
תודה. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | אני מכינה עם בצק שק"ם ויוצא מעולהו --- עדה | 31/1/2005 16:10 | | | , יותר נכון 2 לבצק גלילות תמריםו --- רקפת | 31/1/2005 16:18 | מתכון ראשון
3 כוסות קמח
1 גביע שמנת
200 ג' מרגרינה בטעם חמאה
כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפיה
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים בצק גמיש. מאשפזים במקרר לחצי שעה.
לאפות בחום בינוני כ-30 דקות
מתכון שני
200 ג' מרגרינה בטעם חמאה
קליפה מחצי תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה 2 ביצים
1 כוס סוכר
קמח לפי צורך (עד שמתקבל בצק גמיש מאוד וטיפ טיפה דביק)
לערבב את כל החומרים, להוסיף את הקמח וללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש מאוד,טיפ טיפה דביק. לקרר את הבצק כמה שעות במקרר
לרדד לעלה דק, למרוח מילוי, לגלגל לרולדה ולאפות בחום בינוני עד שמתקבל צבע חום זהוב.
מילוי
לדלל את התמרים עם קצת מיץ תפוזים, להוסיף כף קינמון ואגוזיי מלך קצוצים.
אני אישית אוהבת יותר את הבצק השני .המתכון הוא של חמותי, לכן אין כמות קמח מדוייקת.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | כוכבית, הנה ישן וטוב של אמא שליו --- חמדה | 31/1/2005 16:21 |
גלילות תמרים
1 קמח אוסם
1 מרגרינה
חצי כוס מיץ תפוזים
2 כפיות סוכר
לעבד לבצק
לעטוף בפלסטיק נצמד ולהשהות חצי שעה
מרככים את התמרים עם 2 כפות מים חמים
(אני מכניסה למיקרו כי אין לי סבלנות, אבל אמא שלי עירבבה ביד)
מוציאים כל מיני קליפות או חלקים נוקשים (יש מלא בחבילות הואקום)
לחילופין - אפשר להשתמש בממרח תמרים בקופסה - אבל לא רצוי כי הוא בא ממותק ואין לו ממש את הטעם הטוב של התמרים נטו
מחלקים את הבצק ל - 3 כדורים
פותחים כל כדור לעלה מלבני באורך של כ - 30 ס"מ אורך
בעזרת המרית (לקקן) מורחים שליש מהתמרים על העלה, בזהירות לא לפצוע אותו
על התמרים מפזרים קינמון ושקדים שבורים גס או אגוזי מלך שבורי גס
מגלגלים לגלילה לאורך
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהצד של התפר למטה
עושים כך את 3 הגלילות ואופים אותץן ביחד בתבנית גדולה - במרחק זו מזו כי הן תופחות קצת
כשמתקרר - בוזקים אבקת סוכר
פורסים לפרוסות בעובי אצבע וחצי או שתיים
וואיי כמה זמן לא הכנתי את זה, כל כך פשוט וקל בלי יותר מדי יומרות!
עשית לי חשק, זה נכנס לרשימת ההכנה לקראת סופשבוע..
סגור הודעה | | תודה רבה על המתכונים.ו --- כוכבית | 31/1/2005 16:35 | | | |
שאלה ו--- טורטית | 31/1/2005 16:04 | מעמול מכינים מסולת למיטב ידעתי .
מישהו היכן לאחרונה מעמול תמרים ויש לו המלצה חמה ? סגור הודעה | | טורטית, רק תגללי למטב דף אחד - ותקבליו --- חמדה | 31/1/2005 16:08 | | | חמדה תודה סומכך עליך..ו --- טורטית | 31/1/2005 16:09 | | | |
שאלה דחופה לאיה ו. אם את נמצאת כאןו--- חמדה | 31/1/2005 15:22 |
למה תמיד אני נתקעת באמצע עוגות???
למה אני לא קוראת את המתכון לפני שאני מתחילה??
תמיד אני עושה את זה, ממש משננת מתכונים!!
משום מה - כאן בפורום אני סומכת בעיניים עצומות, ומתחילה להכין בספונטניות, ורק אז מתחילות להגיע השאלות...
בקיצור - אני רוצה להכין את עוגת הפיצוחים שהבאת, מיד אדביק כאן את המתכון
כתוב להוסיף 1 חבילה מרגרינה או חמאה
יש הבדל של 100 גרם בין זו לזו!!
אז על מה ללכת? על חמאה שזה 100 גרם?
על מרגרינה שזה 200 גרם???
אם מישהו אחר הכין את העוגה ויודע לענות --- תודה מראש!!
זו העוגה:
עוגת-פיצוחים.
..מתכון באדיבות מ.ב., חברה שלי.
3 ביצים טרופות
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 אשל
1 מרגרינה/או חמאה
3/4 1 כוסות קמח תופח
לערבב הכל.
להוסיף:
חופן אגוזים קצוצים , חופן שקדים גרוסים, קינמון.
לערבב, ליצוק ל-2 תבניות אינגליש-קייק, משומנות.
לפזר מעל קינמון, אגוזים, דבש.
לאפות בחום בינוני.
סגור הודעה | | לפי ההגיון....................... ו --- איה | 31/1/2005 15:26 |
צריך להיות 200 גרם חמאה
כי הרי אין 100 גרם מרגרינה בחבילה
ולכן אם כתוב מרגרינה או חמאה
נראה לי שצריך ללכת לפי המשקל של המרגרינה ואם מחליפים
להחליף באותו המשקל
אבל זה סתם לפי ההגיון שלי  אולי הוא לא נכון היום........ סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | נכון מאוד, אם כתוב מרגרינה/חמאה, זה 200 גר' חמאה ו --- שרי | 31/1/2005 15:29 | | | חמדה, יש חביחות חמאה של 200 ג'. היגיוני שצריך ו --- רקפת | 31/1/2005 15:31 | להחליף מרגרינה בכמות שומן שווה, ז"א 200 ג' חמאה.
"לפזר דבש" הכוונה למרוח דבש על העוגה לפני אפיה?
העוגה נשמעת מאוד פשוטה להכנה. תספרי אחר כך איך יצאה לך העוגה.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | טוב, ההגיון שלי אמר אחר.... לקחתי סיכוןו --- חמדה | 31/1/2005 16:03 |
והכנתי רק עם 100 גרם חמאה. מספיק שומן.
מכסימום - יתפקשש לי..
העוגה בתנור ומריחה נהדר, עוד מעט נדע איך הטעם
בקשר לדבש - לא פיזרתי לממעלה דבש
פיזרתי שכבה של קוקוס
שכבה של קינמון
שכבה של סוכר חום
וקצת אגוזים מרוסקים גס
נראה איך יצא..
תודה על התשובות  סגור הודעה | | גם אני חשבתי שאפשר להפחית מכמות השומן, כי 200ג 'ו --- רקפת | 31/1/2005 16:08 | | | הבעיה היא שכמה שיותר שמן יותר טעים לצערי...... ו --- עדה | 31/1/2005 16:13 | | | עוד מעט נדע אם מספיק שומן או לא מספיק שומןו --- חמדה | 31/1/2005 16:30 |
העוגה יצאה מהתנור, נראית נהדר
הציפוי העליון יצא נהדר
מחכה שיתקרר, שלא אחטוף כויה בלשון הגרגרנית שלי... סגור הודעה | | יאמי יאם, איזו עוגה טעימה יצאה!ו --- חמדה | 31/1/2005 18:02 |
מרקם מצוין, טעם מעולה - לא מתוק מדי....
איה ו. - שאפו, אהבנו  ואימצנו לנו אותה לאחת מעוגות הקפה של הבית.
 על מתכון מוצלח. סגור הודעה | | חמדה במתכון עוגת הפיצוחים של איה כתוב מרגרינה\חמאהו --- ליאור | 31/1/2005 19:54 |
או 3/4 כוס שמן
אז נשארת רק השאלה לכמה מרגרינה\חמאה = 3/4 כוס השמן???????
ושיהיו רק ימים טובים סגור הודעה | | ליאור - זה לא כתוב במתכון... איפה את רואה את זה?ו --- חמדה | 31/1/2005 22:18 |
אני ראיתי רק חמאה או מרגרינה...
בכל אופן בשבילי הבעיה נפתרה, שמתי 100 גרם חמאה וסגרתי ענין. יצא טעים ביותר!! סגור הודעה | | - חמדה- ליאור- ועוגת הפיצוחים...ו --- איה ו. | 1/2/2005 07:57 | -...חמדה- אני שמחה שיצאה לך טעימה. !!!! נכון שהיא משו משו?
אז ככה: 1 מרגרינה = 1 חמאה גדולה= 200 גרם ואם רוצים להמיר לשמן זה בערך 3/4 כוס שמן.
איה שאלה לגבי השמן בעבר, וזה מה שעניתי לה, לכן ליאור זכרה את זה. סגור הודעה | | |
צנצנת מרק עוף סוררת.............. ו--- איה | 31/1/2005 15:20 |
הובילה אותי לפטנט לא רע............
אני שומרת את הצנצנת במקרר (מרק עוף של ויטה)
והיא (הצנצנת) שיחקה אותה עקשנית היום...
לא הצלחתי לפתוח אותה!!!
מה לא ניסיתי - קצת עם יד ימין קצת עם שמאל..... עם מגבת בלי מגבת...
החזקתי אותה בין הרגליים השענתי אותה על השיש - כלום!! נאדה - לא נפתחת!!
נתתי לה קצת להתרגל למזג אויר מחוץ למקרר (לא שיותר חם בחוץ..)
והיא עקשנית!!!
פותחן המכסים שלי התקלקל - שכחתי לקנות חדש.....
פותחן הקופסאות לא התלבש טוב על המכסה
בקיצור
התבשיל תיכף נשרף (תבשיל אורז עם חתיכות אווז מעושן ואפונה) וזאת משחקת לי אותה בפוזה
חטפתי קריזה
לקחתי את פותחן הבקבוקים ועם הוו השפיצ'י שנכנס לשעם
תקעתי בה חור אחד - הייתי בטוחה שזה ישחרר ת'לחץ והיא תפתח
רק חשבתי........ והיא תקועה חזק
מהעצבים - תקעתי לה כמה חורים בטירוף!!
פתאום המכסה הפך להיות כמו מכסה של מלחיה
וככה "המלחתי" את האורז עם אבקת מרק העוף
עכשיו אני צריכה לחשוב על פטנט איך לסגור/לכסות את המכסה המחורר
והנה לך אודטה  מגיע לי סל מוצרים!!! לא??........
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | | 31/1/2005 15:27 | עכשיו אני אתן לך פטנט, בפעם הבאה פשוט לתת כמה מכות על קצה המכסה , סביב סביב,,זה אמור לעזור,
ולסגירה, כסי בנילון ניצמד. סגור הודעה | | הרגת אותי עכשיו . אני תמיד מתעצבנת אם יש ו --- רקפת | 31/1/2005 15:36 | לי משהו כזה עקשן במטבח. אם יש צנצנת שלא נפתחת אפשר לדפוק עם הידית של סכין מסביב למכסה. אם זה צנצנת ריבה, דבש או כל דבר שנקרש, צריך לחמם אותה קצת לפני שפותחים. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | ו --- Spring-f | 31/1/2005 16:08 |
לפעמים גם עוזר לתת מכה בתחתית הצנצנת.
משהו דומה קרה לי עם צנצנת דובדבנים סרבנית.
בסוף לקחתי סכין, חוררתי אותה כהוגן וניצחתי ...
אפשר לכסות בניילון נצמד או אולי להעביר לצנצנת חדשה?
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | אחותי, איזו יצירתיות!!!ו --- חמדה | 31/1/2005 16:10 |
כמו ששרי אמרה - כסי את החורים בניילון נצמד
או בחתיכת נייר כסף
אבל הנה הפטנט שלי לפתיחת צנצנות ומכסים עקשניים:
מלבישים על הידיים זוג כפפות גומי (כאלה של הנקיונות, עבות, או כפפות גניקולוג. לא הניילון הדקיק של צביעת שיער...)
מחזיקים ביד אחת את הצנצנת וביד שניה את המכסה ופותחים בקלות
שום דבר לא 'בורח' מתחת הפלסטיק הזה...
באחריות סגור הודעה | | אחלה בחלה -יא ווארדיקה של פטנט חמדה!ו --- עדה | 31/1/2005 16:17 | | | ורק שתדעו....................ו --- איה | 31/1/2005 18:39 | | | יש לך הרבה סבלנות יקירתי :-)ו --- *יעל* | 31/1/2005 20:08 | | | איה: מים רותחים - אבל בזהירות !ו --- רותי ג. | 31/1/2005 19:23 |
1. מים רותחים בקערית מרק.
2.להפוך את הצנצנת הסוררת ולטבול את הקצה העליון.
3.אם היא לא מתפוצצת - היא נפתחת מיד...
אבל ברצינות: קרה לי המון ומעולם לא התפוצץ כלום. אבל תמיד יש פעם ראשונה...
סגור הודעה | | הפתרון בנות !!!! כפפות גומי !!!!! ו --- Rose | 31/1/2005 22:20 | | | |
כמה מתכוני באעבאע עירקי לונוס... שלא תתבלבל לנוו--- חמדה | 31/1/2005 14:24 |
עם המעמול....
ונוס, זה ממש ממש לא אותו הדבר... סגור הודעה | | בעבע עירקיו --- חמדה | 31/1/2005 14:25 |
מתכון: בעבע עירקי נוסף
לבצק:
1 קילו קמח רגיל
1 אבקת אפייה
6 כפות סוכר
2 חבילות מרגרינה
1 שמנת רגילה
4 חלמונים
קליפת תפוז
למילוי:
2 חבילות תמרים ללא גרעינים
שומשום
1. מערבבים את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק רך
2. מחממים את התמרים עם טיפת שמן במיקרוגל ומועכים לתערובת רכה.
3. נוטלים מהבצק ויוצרים כדורים בקוטר 8 ס"מ
4. צרים גומה במרכזו של כל כדור ושמים בה כפית מלאה של תמרים. מהדקים. משטחים כל כדור לעוגייה.
5. מורחים מעט חלבון ובוזקים שומשום. מנקבים עם מזלג.
6. אופים בחום בינוני כ -20 דקות.
אופן הכנה:
הערות:
מקור המתכון:
וואלה
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
סגור הודעה | | בעבע בתמרו --- חמדה | 31/1/2005 14:26 |
מתכון: בעבע בתמר
רכיבים:
בצק לבעבע (כ-25 עוגיות):
1/2 כוס קמח
1 שקית שימרית (שמרים)
חבילה מרגרינה גולד בנד
2 כפות שמן
1/2 כוס סוכר - (לפי בחירה)
להמיס את השמרים בכוס מים רגילים
לנפות את הקמח ולערבב עם המרגרינה (רכה) והשמן
להוסיף את המים עם השמרים והסוכר
לערבב היטב
אם הבצק רך מידי ודביק להוסיף קצת קמח
לכסות עם מגבת את הבצק בתוך קערה במקום חמים לשעה-שעתיים שיתפח
מילוי תמרים
לחצות, לחרצן ולשטוף את התמרים
לשים את התמרים במחבת ולהוסיף עליהם שמן ולהמיס את התמרים תוך כדי בישול על אש בינונית נמוכה
לעשות כדורים מהבצק ולמלא כל כדור במילוי וליצור עוגיות שטוחות
בתאבון
תמר בורסוק
בקרוב אשלח מתכון לסמבוסק ויש לי כל מיני מטעמים עירקיים
תהנו
דג פילה (פילה זה דג בלי עצמות) לפי בחירה
להשרות את הדג במי מלח ולימון סחוט עם הקליפה בקערה לחצי שעה אח"כ לשטוף ולשים בצד
לרוטב:
לסחוט 3 לימונים
להוסיף לזה כוס מים
2 כפות סוכר
קצת מלח ולערבב.
1. לטגן רצועות בצל - חצי קילו (3 בצלים) - חצי טיגון (לא להשחים) ולשים בצד
2. לטגן חצאי עגבניות - 5 עגבניות - חצי טיגון ולשים בצד
3. לטגן את הדג חצי טיגון אחר כך להוסיף עליו פפריקה ופלפל שחור, על זה להוסיף את הבצל המטוגן ועל הבצל את העגבניות
4. להוסיף את הרוטב של הלימון והסוכר
לכסות חצי כיסוי את המחבת
ולבשל על אש קטנה כשעה או עד שהרוטב יהיה סמיך
בתאבון
מקור המתכון:
מתכון לבעאבע בתמר' מאת תמר בורסוק
סגור הודעה | | עוד בעבעו --- חמדה | 31/1/2005 14:27 |
מתכון: באעבאע
רכיבים:
1 קילו קמח
אחד וחצי מרגרינה
קורט מלח
שמרים (אני שמתי 2 כפות, אבל במתכון המקורי לא כתוב כמה...)
קצת מים
תמרים בלי חרצנים
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק, נותנים לנוח ולפוח
קורצים עיגולים, ממלאים כל עיגול בכתור תמרים ומשטחים לצורת דיסקית
פותחים עם המערוך לעוגיה עגולה גדולה
מורחים בביצה ומפזרים שומשום
הערות:
לא ברור כמה שמרים, אז לא תמיד מצליח
מקור המתכון:
מהעיתון
סגור הודעה | | בְּעָאבֵּע בְּתַמִר' ו --- חמדה | 31/1/2005 14:30 |
עוגיות ממולאות תמרים - בְּעָאבֵּע בְּתַמִר'
מקור המתכון: פסקל פרץ-רובין , "מטעמי עיראק"
עוגיות גדולות יחסית וטעימות מאוד, שהכנתן קלה.
150 גרם שמרים
2 כוסות מים פושרים
2 כפות מלח
4 כפות סוכר
1 כף חוואייג' לאפיה
600 גרם מרגרינה, רכה מאוד או מומסת
1/2 כוס שמן
2 ק"ג קמח
למלית:
3 כפות שמן
1/2 ק"ג תמרים, טחונים
1 ביצה, טרופה
חצי כוס זרעוני שומשום
מתכון ל - 45-50 יחידות
+ הכנת הבצק: בוחשים בקערה את השמרים והמים, מוסיפים את המלח, הסוכר, החוואייג', המרגרינה והשמן. בוחשים עד שהסוכר יימס, מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים, כשעה.
+ מוסיפים את הקמח ולשים לבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים, שעתיים.
+ הכנת המלית: מחממים במחבת רחבה את השמן ומוסיפים את התמרים, מועכים ומערבבים לתערובת רכה. אם צריך, מוסיפים מעט שמן אן מים.
+ נוטלים מן הבצק ומגלגלים בכפות-הידיים כדורים בקוטר 6-7 ס"מ. צרים גומה במרכז כל כדור, דוחסים כפית מלית, ומהדקים. משטחים את הכדורים בידיים על משטח עבודה משומן לעוגיה בקוטר 15 ס"מ ובעובי 1 1/2 ס"מ.
+ עורכים את העוגיות בתבניות משומנות, ומשאירים רווחים ביניהן. מורחים את הביצה ובוזקים מעל את השומשום. מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים.
+ מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מנקבים את העוגיות במזלג, ואופים בחום בינוני כ-10 דקות. מצננים, ומאחסנים בכלי סגור.
סגור הודעה | | יוווווו חמדה תודה תודה לך..... וזה עכשיו ברור לי ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 21:04 | ההבדל בין מעמול לבעבע... אגב אני טורפת את שניהם
אבל חשבתי שבעבע זה מעמול עירקי... נו לכי דברי עם פולנייה
חחחחחח, מכניסה את המתכונים לכספת....מיד סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | |
מתנצלת על אי הנוחות הזמנית...ו--- אינטר-טקית | 31/1/2005 13:19 | זה היה בשביל לסדר כמה דברים בפורום.
שאלה לי אל אלו שהתלוננו על הצורך לרפרש בכל כניסה לדף הראשי של הפורום: אתן שמות לב לשינוי, או שעדיין יש צורך לרפרש? סגור הודעה | | לא התלוננתי אבל יש לי שאלה אלייך, אם אפשר ... ו --- Spring-f | 31/1/2005 13:23 |
בשעה טובה קיבלתי צג דק למחשב. הייתי מעוניינת לדעת איך מנקים אותו.
בזמנו כשקניתי לפטופ נאמר לי להשתדל לא לגעת במסך.
אז מה עושים? ...
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | לא נוגעים במסך!!!ו --- איה | 31/1/2005 13:35 |
האמת - היה רצוי לקבל אינפורמציה איך מנקים מהמקום שקנית.......
שלא יבואו בטענות אם חלילה יקרה משהו
בכל מקרה למסכים הדקים ההנחיות הן - כמה שפחות לנגוע
ואבק לנקות מאד בעדינות עם בד עדין כמו פלנל
בשום פנים לא להתיז חומרים!!!
תתחדשי סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | ולהניח על הצג שקף בגודל המסךו --- *יעל* | 31/1/2005 14:03 | אותו אפשר לנקות בכל עת - רק לא לגעת בצג !
סגור הודעה | | תתחדשי!ו --- אינטר-טקית | 31/1/2005 13:41 | אני לא טכנאית אלא מתכנתת, אבל במקרה גם יודעת את התשובה לשאלה שלך :-)
יש מטליות מיוחדות לניקוי מסך דק. ואם אין לך זמן/רצון/יכולת לקנות, את תמיד יכולה לנקות בעזרת מטליות מיוחדות למשקפיים (מכירה אותן? אלו שמגיעות עם משקפיים חדשות. רכות ועדינות.).
טוענים שמומלץ לכבות את המסך לפני הניקוי. סגור הודעה | | *וכמובן - ביבש בלבד!ו --- אינטר-טקית | 31/1/2005 13:42 | | | תודה לשתיכן, איה ואינטר טקית ו --- Spring-f | 31/1/2005 13:46 |
אשתמש בהכי עדינה שיש לי, של המשקפיים.
נדמה לי שהקלינקסים של היום (של חברת קלינקס) אפילו עדינים יותר ...
אבל אולי בגלל שהם מגיעים עם קצת סיבים.
בכל אופן תודה.
אשתדל לא לגעת בצגים (לא של הלפטופ שנראה לי אפילו עוד יותר עדין ולא הצג הדק שהוא פינוק אמיתי. סוף סוף אין את האנדרטה הנוראית על השולחן. אפשר לנשום ... )
תודה תודה תודה  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | בסוד אני יכולה לגלות לך שיש לי מסך דק שטוחו --- אינטר-טקית | 31/1/2005 13:57 | כאן בעבודה, ואני נוגעת בו חופשי.
אני כבר יותר משנה כאן ולא קרה לו כלום. כשיש עליו לכלוך אני מנקה עם גב האצבע...
פשוט בהתחלה לא ידעתי ש"אסור" לגעת, ומאז יש לי ניסיון שזה לא עד כדי כך נורא. סגור הודעה | | אופס :) את מזכירה לי את גיסתי עם האחיין החמוד שלי ו --- Spring-f | 31/1/2005 14:04 |
כששאלתי אותה (כאשת מחשבים מנוסה) איזה צג לקנות שלחה לי כתבה מפורטת מ Ynet והוסיפה שהבן שלה נוגע חופשי בצג והצג שורד אותו בגבורה. היות ולי מזמן אין זאטוטים בבית, מעדיפה לשמור על הדבר הנפלא הזה כמה שיותר ...
מניחה שעדיף לא לנקות בידיים בגלל שהן מכילות כל מיני שומנים שמזיקים.
חיפשתי בהוראות שהגיעו עם הצג. כלום כלום כלום לא רשום בנוגע לתחזוקה.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | אינטר-טקית - אין צורך להתנצל........ להיפך!!!! ו --- איה | 31/1/2005 13:31 |
אנחנו צריכות להגיד לך תודה!!
אף אחד לא שם לב ל"תקלות" שמאחורי הקלעים......... (חוץ ממך וממני  )
מזל שיש לנו אותך  - מתייצבת מיד למערכה ויודעת "לרפא" את הפורום
שתופס לו עצמאות מידי פעם.........
תודה!!!! סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | | 31/1/2005 13:45 | | | חמדה,מתכון נהדר הבאת לנו היום.תודה.ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 14:34 | | | אכן אכן, מנה יצוגית להפליא.ו --- אפרת ב.א. | 31/1/2005 15:04 | | | חן חן בנות, קצת פצ'קראי עם המסננת וזה... אבל שווה!ו --- חמדה | 31/1/2005 16:32 | | | |
מחפשת מתכון שעועית ירוקה מוקפצת ו--- מרציפן | 31/1/2005 10:28 | אני חולמת על שעועית ירוקה (סנפרוסט) מוקפצת בחמאה , שום, אולי גם שומשום (יש לי זיכרון כאילו אכלתי משהו כזה) , אבל אני לא מוצאת מתכון , אולי מישהי יכולה לעזור לי לאלתר? אז מה עושים? מבשלים קצת קודם את השעועית לפני שמקפיצים? צריך להוסיף עוד משהו חוץ מחמאה ושום? אולי רוטב סויה? ושומשום ילך טוב עם מנה כזו? או לוותר?
אני רוצה להכין עוף על מצע של מלח (ותפוחי אדמה בנייר כסף באותה תבנית) אשמח לשמוע על איזה תוספות מתאימות לארוחה? סגור הודעה | | חמדה,חיפשתי. ומשום מה זה לא מופיע - מוזר ו --- פלפלית | 31/1/2005 11:43 | | | ועוד שאלה- אספרגוס בקופסת שימוריםו --- מרציפן | 31/1/2005 10:36 | קניתי בטעות (חשבתי שצריך לסלט קופסאות, שאגב הכנתי בשבת) יש רעיונות מה לעשות עם האספרגוס הזה? אולי איזשהו רוטב לשידרוג? תודה סגור הודעה | | מרציפן, לאספרגוס הזה הייתי מציעה את המיונית של איהו --- חמדה | 31/1/2005 11:43 |
ש מתכון באתר, במדור עירבובים....
יוצא נהדר!! סגור הודעה | | שעועית ירוקה - באדיבות שריו --- פלפלית | 31/1/2005 11:08 | שעועית ירוקה עם בזילקום נענע בצל מטוגן ושקד --- שרי 31/10/2004
1 קג' שעועית ירוקה ארוכה, מבושלת במים עד להתרככות קלה,לקרר מיד במי קרח.
צרור בזיליקום+צרור נענע+2 כפות שמן זית_3 כפות מיץ לימון,ומלח לפי הטעם, להכניס למעבד מזון ולקצוץ היטב{מעין פסטו לעניים},
2 כפות בצל מטוגן יבש{ניתן לקנות בחנוית לתבלינים או בשקית בכל סופר}
3-4 כפות שבבי שקדים/צנוברים, קלויים
מלח לפי הטעם.
שמים את השעועית בקערה, מוסיפים 4-5 כפות ממרח ה"פסטו",מוסיפים את הבצל והשקדים/צנוברים,מעט מלח, ומערבבים .
ניתן להגיש קר כסלט או חם,אז רצוי לחמם ללא השקדים/צנוברים, ולהוסיף אותם לאחר החימום.
סגור הודעה | | שעועית ירוקה באדיבות איה ו.ו --- פלפלית | 31/1/2005 11:12 |
שעועית ירוקה בשמן זית וריחן
300 ג' שעועית ירוקה
שמן זית
ריחן טרי
בצל ירוק
מלח
פלפל שחור
שן שום
מיץ לימון
קוצצים את קצוות השעועית ושוטפים היטב. מבשלים במים רותחים ומומלחים למשך 10 דקות עד שהם רכים מספיק (אל-דנטה). מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק. קוצצים את הריחן והבצל הירוק. מערבבים בקערה חומרי המשרה: שמן זית, ריחן, בצל ירוק, מלח, פלפל, מיץ לימון ושום כתוש. מוסיפים את השעועית, מערבבים ומגישים.
סגור הודעה | | דווקא מהשקיות של סנפרוסט זה מאוד מאוד פשוט ו --- *יעל* | 31/1/2005 11:25 | אני מטגנת בצל (קוביות קטנות) עד שמזהיב.
מוסיפה את שקית השעועית הירוקה, ונותנת לזה עירבוב טוב.
אחרי כ- 5 דקות על אש גבוהה, אני מנמיכה את האש ומשאירה על הגז לבישול נוסף של כ- 7-10 דקות.
בזמן הזה מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס.
לפעמים בא להם את זה עם גוון אדמדם, אז אני מוסיפה "שפריץ" זעיר של קטשופ.
ובדרך כלל משאירה את זה ככה.
אני משערת שבזמן ה"תיבלון" את יכולה להוסיף גם זרעי שומשום ואולי מעט רוטב סויה.
פשוט וטעים  סגור הודעה | | מרציפן, שעועית ירוקה של רות אוליבר:ו --- דלית | 31/1/2005 11:32 | שולחת קישורשל שעועית ירוקה עם שקדים ושומשום.
נראה לי שאורז לבן מתאים לתוספת.
בהצלחה!
קישורים נלווים: שעועית ירוקה סגור הודעה | | מרציפן, יש מתכון נהדר של שעועית ירוקה בבלסמיו --- חמדה | 31/1/2005 11:42 |
שהביאה לנו הספרדיה בפורום 2004
נסי לחפש, זה מעדן מאד מאד מומלץ!
סגור הודעה | | שעועית אפויה בבלסאמי של הספרדיהו --- חמדה | 31/1/2005 12:01 |
אני מעתיקה הנה את המתכון כי קצת קשה לשלוף אותו בחיפוש הרגיל
שעועית אפויה בבלסאמי של הספרדיה
שעועית אפויה:
כחצי קילו שעועית טריה ונקיה. לא ילך כאן קפואה!
כשליש כוס שמן זית
3-4 כפות בלזמי
כפית שום קצוץ
מעט מאד מלח ופלפל
מניחים את השעועית בתבנית פיירקס . מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על השעועית. מכסים בנייר כסף ושולחים לתנור חם ל 40 דקות .
לאחריהן, מסירים את הנייר ואופים עוד רבע שעה עד שהשעועית צלויה והרוטב קרמלי - אך לא שרוף.
אוי מעדן...... ולנגב עם לחם את הרוטב ....
סגור הודעה | | חמדה,אייך קוראים למאפה הפודינג האנגלי ?ו --- פלפלית | 31/1/2005 11:45 | | | פלפלית את מתכוונת לאינגליש קאסטארד?ו --- חמדה | 31/1/2005 11:57 | | | זה משהו עם לחם,ופודינג, שאופים אותו.ו --- פלפלית | 31/1/2005 12:00 | | | פלפלית, אחר הצהריים אשאל את שכנתי האנגליה ו --- Spring-f | 31/1/2005 13:25 | | | פלפלית הנה קישור לפודינג לחם ו --- עדה | 31/1/2005 13:26 | | | עדה וספרינג ......המון חן חן ....יש על מי לסמוך...ו --- פלפלית | 31/1/2005 13:28 | | | סליחה הקישור לא הצליח ,פלפלית הנה המתכון-זה טעים ו --- עדה | 31/1/2005 13:29 | מאוד!!!!!!!!!!!!
מתכון: פודינג לחם
רכיבים:
400 ג` לחם/ חלה ישנה/ בגט/ שאריות עוגת שמרים בכל טעם - ללא ה`קשה` פרוס לקוביות של 3X3 ס"מ (אבל ניתן להשאיר גם פרוסות שלמות, אם זאת חלה פרוסה).
בקערה לערבב יחד:
11/2 כוסות חלב
3/4 כוס שמנת מתוקה
11/3 כוס סוכר
3 ביצים
3 חלמונים
מעט קינמון, מעט וניל
אופן הכנה:
להוסיף את הלחם ולערבב כך שהוא יספוג נוזלים.
להוסיף 1/2 כוס צימוקים
אני אוהבת להוסיף גם שני תפוחים חמוצים חתוכים לקוביות.
לשפוך לתבנית משומנת 20X30X5
לאפות ב160 מעלות כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום
אחרי 40 דקות להסיר את האלומיניום ולהמשיך לאפות עוד 30 דקות בערך, עד שמשחים, וסכין יוצאת נקיה.
אפשר להכין את הפודינג עם שאריות עוגת שמרים שוקולד עם שוקולד צ`יפס.
אפשר עם חלב קוקוס במקום חלק מהחלב ולהוסיף קוקוס ופירות יבשים מסוכרים.
עם מייפל, בננות ואגוזים.
עם כל סוג של גרגרי יער, או רסק פירות.
הערות:
האילתורים הם כמו במאפינס, כל מה שאוהבים אפשר לדחוף פנימה.
מקור המתכון:
פורום נענע
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | אופס שכחתי לציין שהמתכון הוא באדיבות אפרת ב.או --- עדה | 31/1/2005 13:30 | | | עדה,תודה........ ו --- פלפלית | 31/1/2005 13:36 | | | פלפלית, ראיתי בפורום הישן שיש מתכון מלוח ומתוקו --- Spring-f | 31/1/2005 13:31 | | | Sפרינג, כן מתוק, בבקשה, ושוב תודה.ו --- פלפלית | 31/1/2005 13:35 | | | בבקשה פלפלית - עוגת לחם (המתכון הישראלי של אורית) ו --- Spring-f | 31/1/2005 13:54 |
את הגירסה האנגלית אכתוב לך מאוחר יותר לאחר שלינדה תתרגם אותו לעברית (אנגלייה ייקית השכנה שלי ... )
את המתכון של אורית הכנתי כמה פעמים ואני יכולה להמליץ לך בשמחה.
לברנץ', לארוחת בוקר, או לקפה.
4 כפות חמאה או מרגרינה - (אורית משתמשת במחמאה)
70 גרם צימוקים שהושרו ל- 10 דקות' ב 4 כפות יין או ברנדי
200 גרם לחם לבן חתןך לקוביות
2 ביצים - חצי כוס סוכר - 3 כפות דבש - 1 מיכל שמנת לבישול
קורט מלח- 1 תמצית וניל - קליפה מגוררת מלימון.
מחממים את החמאה, מווסיפים את הלחם ומקפיצים עד שיזהיב.
מעבירים לקערה מערבבים את יתר החומרים.
משמנים תבנית עדיף על נייר אפיה ואז אין צורך לשמן תבנית.
אופים ב- 180 מעלות כ- 30 דקות או עד שמשחים, מצננים ואפשר לבזוק אבקת סוכר.
(לא חובה כי המאפה מתוק דיו).
ספרי אם הכנת ואיך יצא.
המשך יבוא ...
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | תודה ספרינג.......ו --- פלפלית | 31/1/2005 14:12 | | | מתכונים ללחם פודינג בהמשךו --- ליאור | 1/2/2005 13:19 | | | ללחם פודינג למעלה ו --- ליאור | 1/2/2005 13:23 | | | פלפלית, חמדה, יעל, ודלית, תודה לכולכן על המתכונים ו --- מרציפן | 31/1/2005 13:29 | ו- לא הצלחתי למצוא את מדור עירבובים, אפשר סימני דרך? תודה סגור הודעה | | תעלי לראש העמוד הזה,תלחצי על דף "הבית" ושם מצד ו --- פלפלית | 31/1/2005 13:39 |
ימין רשימה, לאורך העמוד, תגלגלי עד שתגיעי ל "ערבובים"  סגור הודעה | | | 31/1/2005 14:20 | 1שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה - לחלוט ולסנן.
3-4 שיני שום למעוך או לקצץ (אני עושה גם וגם).
כ- רבע כוס שמן-זית (או חמאה).
1 דלורית קטנה - לקלוף ולחתוך לריבועים לא גדולים.
מלח - פלפל, קורט סוכר.
לטגן קלותאת השום. להוסיף את ריבועי הדלורי ת ולהקפיצם יחד כדקה . להוסיף את השעועית והתבלינים לערבב, לכסות ולאדות כ-5-6 דקות.
התבשיל גם יפה גם טעים. בהצלחה!
סגור הודעה | | רותי, דלורית נהיית כל כך מהר?ו --- חמדה | 31/1/2005 16:33 | | | | 31/1/2005 18:45 | ראשית: חזרנו אמש מבלוי של 5 ימים בצפון: תודה על כל ההמלצות של כלכן. היה נפלא . 5 ימי אביב בסופו של ינואר...
באשר לדלורית: בהחלט יתכן שהיא זקוקה לעוד כמה דקות , רק להשגיח שלא תאבד את הצורה...לטעמי האישי יותר כדאי טיפה קשה ולא דייסה. מה את אומרת? סגור הודעה | | שאלהו --- *יעל* | 31/1/2005 20:14 | עם כל שעות המטבח שצברתי בחיי, והאמינו לי שצברתי  אף פעם לא ניסיתי לבשל דלורית..
א-בל, אמרו לי שאם מכניסים את זה למים רותחים, זה יוצא כמו מקרונים ... או משהו דומה.. ?!
יש אמת בפירסום ?! 
כדאי לנסות ? סגור הודעה | | מקרוני -תלוי במידת הטריות של הדלורית ו --- טליון | 31/1/2005 21:28 | אם היא לא מאד טריה זה באמת יוצא כמו מקרוני...(במים רותחים)
אני אישית מאדה את הדלורית וזה יוצא ממש טעים,מזין ואפילו דיאטטי (נו הרי בשביל זה קוראים לה ככה,לא?)
אז ככה:
מטגנים בצל בסיר (איך שבא לך: טבעות/רצועות/קוביות) עד להזהבה
מוסיפים קוביות (גדולות) של דלורית (מקולפת) מוסיפים מלח ופלפל, מנערים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.ו ז ה ו !
חוץ מזה דלורית מאד טעימה כחברה במרק הירקות... סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | אם את אוהבת חמצמצות ו --- טליון | 31/1/2005 21:19 | אני שמה בסיר מעט שמן (כף או שתיים) מוסיפה שקית שעועית ירוקה עדינה (קפואה - לאחר הפשרה ושטיפה כמובן),מוסיפה מס' שיני שום פרוסות + מיץ לימון (לפי הטעם,אני שמה מיץ מחצי לימון) +מלח + פלפל שחור (כדאי גרוס)+ כורכום. מנערת את הסיר ומניחה להתבשל על אש קטנה כ-20-30 דקות  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | |
חדשות ברשת חדשות ברשת חדשות ברשתו--- חמדה | 31/1/2005 09:49 | | | למה אנחנו תמיד עייפים? ו --- חמדה | 31/1/2005 09:52 |
יכול להיות שלא ישנת מספיק בלילה, או שיש לך בעיה בבלוטת התריס, או שאינך שותה מספיק • עייפות היא סימפטום למגוון של מצבים – מחסור בחומרים בגוף, מחלות ובעיות נפשיות • אם אתם סובלים מעייפות מתמשכת, אין זה חלק הכרחי מהחיים המודרניים – פנו לרופא ובדקו את עצמכם
סגור הודעה | | פוד-פרופסורו --- חמדה | 31/1/2005 09:54 |
שקדים של עגלים
והפעם, פרופסור פוד מסביר מדוע לעגלים יש שקדים בעוד שלפרות אין, מה ההבדל בין דייסת תירס אפריקנית לאירופאית, ומהי ארנגלושקה
סגור הודעה | | השמנת ילדים - הגישה ההתנהגותיתו --- חמדה | 31/1/2005 09:57 | | | חנויות חדשות לכלי ביתו --- חמדה | 31/1/2005 10:02 |
פגיון יפני במטבח
תשע חנויות המתמחות בכלי בישול נפתחו לאחרונה והיד עוד נטויה. מי קונה סירים יצוקים ומה הופך מטחנת תבלינים ב-155 שקל ללהיט שאזל מהשוק?
סגור הודעה | | נשארו לכם פירות יבשים מטו' בשבט??ו --- חמדה | 31/1/2005 10:06 |
איך משדרגים תאנים ותמרים?
יום חמישי, 27 בינואר 2005, 12:34 מאת: מערכת וואלה!
אם נשארו לכם אחרי ט"ו בשבט שפע של תמרים ותאנים, תוכלו לשדרג אותם ולהפוך אותם לחטיף טעים לאירוח. מגלענים את התמרים ובמקום החרצן טומנים אגוז מלך או אגוז פקאן וסוגרים. את התאנים אפשר למלא בחתיכה של גבינת "דנה בלו": חותכים את התאנה כמו פיתה שממלאים ושמים גבינה.
סגור הודעה | | אריזה אישית או אריזה משפחתית?ו --- חמדה | 31/1/2005 10:08 |
אישי במקום משפחתי
לצד אריזות הענק המשפחתיות נמכרות שפע של אריזות מזון אישיות. הדיאטנית יעל דרור עם כמה טיפים שיעזרו לכם לרתום את האריזה האישית לטובת הדיאטה
סגור הודעה | | אייל שני וזוגתו מתפייטים על ארטישוקו --- חמדה | 31/1/2005 10:10 |
אוכלים את הלב
מירי חנוך ואייל שני חושבים שכשמשהו חשוב הולך לאיבוד אין דבר מנחם יותר מארטישוק מפוחם ולחם אבוד סגור הודעה | | |
ראיתי שאוהבים כאן את מתכוניה של הילית רינוןו--- זברה | 31/1/2005 08:53 | | | לחם חמאת בוטניםו --- זברה | 31/1/2005 08:54 | מצרכים:
30 גר' שמרים טריים
1/2 2 כוסות מים חמימים (625 מ"ל)
1/2 כוס חמאת בוטנים (140 גר')
1/2 כוס דבש (160 גר')
1 כף מלח (20 גר')
1/2 כוס סובין חיטה או סובין שיבולת שועל
1/2 כוס קמח שיפון (70 גר')
1/2 2 כוסות קמח מלא (380 גר')
3 כוסות קמח לבן (450 גר')
1-1/2 כוס בוטנים קלויים קצוצים- לא הכרחי
אפשר גם להוסיף 50-100 גר' צימוקים בהירים קצוצים
אופן ההכנה:
1. לערבב את השמרים במים. להוסיף דבש,חמאת בוטנים,מלח, סובין,קמח שיפון וקמח מלא ולערבב היטב. להוסיף בהדרגה קמח לבן.
2. ללוש את הבצק על משטח מקומח במשך כ- 5 דקות. להניח לתפוח בקערה משומנת במשך שעה עד שעה וחצי, מכוסה.
3. לשטח את הבצק ולפזר עליו את הבוטנים ו/או את הצימוקים (אם רוצים). לעצב לשתי כיכרות מאורכות או לכיכר אחת ענקית (אפשר גם לחמניות). להניח לתפוח על תבנית אפיה, מכוסה במשך 45 דקות.
4. לחמם בנתיים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. לחרוץ בכיכר חריצים אלכסוניים מעט לפני האפייה.
5.לאפות עם אדים וריסוס מים במשך 15 דקות, להוריד את הטמפ' ל-190 מעלות צלזיוס ולאפות עוד כחצי שעה.
מקור-הילית רינון חמו,באדיבות מיצמיצ,מפורום אוכל ויינט.
סגור הודעה | | לחם משמשים מיובשים ופקאניםו --- זברה | 31/1/2005 08:57 | לחם עם משמשים מיובשים ופקאנים
קצת מלוח וקצת מתוק-נראה כמו עוגה בחושה
של הילית רינון חמו מהספר "ספר לחם"
הוקלד ונוסה ע"י מיצמיצ
מומלץ מאוד
חומרים:
1.5 כוסות משמשים מיובשים
80 גרם חמאה
1 כוס מים רותחים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח לבן
1.5 כפיות אבקת סודה לאפיה (סודה לשתייה)
חצי כפית מלח
חצי כוס קמח מלא
1 כוס פקאנים קצוצים = 120 גרם
4-5 ביצים(אני שמתי 4 ביצים מספר אחת)
חצי כוס מיץ תפוזים (אני סחטתי טרי ובפעם אחרת מקרטון פריגת)
הוראות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות
2. לשמן שתי תבניות לחם מלבניות
3. לקצוץ את המשמשים (רצועות דקות דקות) ולשים בקערה עם החמאה והסוכר. לצקת עליהם את המים הרותחים ולהניח להתקרר.
4. לערבב את הקמח הלבן עם הסודה והמלח ולהוסיף לתערובת המשמשים.
5. להוסיף קמח מלא, פקאנים, ביצים ומיץ תפוזים.
6. לערבב היטב עד שהתערובת אחידה אבל מעט גושית. לא להרבות בערבוב.
7. לצקת את הבלילה לתבניות לחם והניח לבלילה לעמוד 15 דקות.
8. לאפות במרכז התנור כשעה או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז הלחם. (אני אפיתי שעה בדיוק ויצא מושלם)
9. להעביר לרשת ולצנן. (לא עשיתי את זה)
01. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כמה שעות לפני שמגישים. (לא עשיתי את זה)
בתאבון.
טעים מאוד עם חמאה. חמאת שום, חמאת תפוזים, וכו.
מקור-הילית רינון חמו,באדיבות מיצמיצ,פורום אוכל ויינט.
סגור הודעה | | לחם דבלים וצנובריםו --- זברה | 31/1/2005 09:00 | מצרכים:
30 גרם שמרים טריים
2.5 כוסות מים פושרים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח - 20 גרם
1/2 כוס סובין
1/2 כוס קמח שיפון
1 כוס קמח מלא - 135 גרם
4 כוסות קמח לבן - 520 גרם
2/3 כוס צנוברים - 100 גרם
1 כוס דבלים, חתוכות לרצועות ומעורבבות עם 2 כפות קמח - 130 גרם (מיצמיצ: לא הכרחי לערבב עם קמח- עשיתי בלי )
אופן ההכנה:
1. לערבב את השמרים במים. להוסיף שמן זית, מלח, סובין, קמח שיפון וקמח מלא. לערבב היטב.
2. חשוב להוסיף את הקמח הלבן בהדרגה ולעצור לפני שהבצק הופך לקשה מדי.
3. ללוש את הבצק במשך כ-5 דקות על משטח מקומח קלות. להניח לו לתפוח בכלי משומן, מכוסה במשך שעה.
4. לאפות את הצנוברים מעט לעד להזהבה - 10-8 דקות.
5. לשטח את הבצק ולפזר עליו מחצית מהדבלים והצנוברים. לגלגל את הבצק, לרדד בעזרת מערוך ולפזר את המחצית השנייה. לגלגל שוב את הבצק ולעצב 2 נקניקים או צמות שיכנסו אח"כ ב 2 תבניות אינגליש. להניח לתפוח, מכוסים, במשך שעה.
6. לחמם תנור לחום 220 מעלות.
7. להכניס את 2 נקניקי הבצק / צמות ל2 תבניות אינגליש.
8. לאפות עם אדים כ-10 דקות ואז להוריד את הטמפרטורה ל-180 מעלות ולאפות עוד 35 דקות.
בתאבון
מתאים מאוד עם חמאת תפוזים, חמאת בזיליקום, חמאת שום.
סגור הודעה | | לחם לבן עם עגבניות מיובשות ובזיליקוםו --- זברה | 31/1/2005 09:02 | לחם לבן עם עגבניות מיובשות ובזיליקום
מתכון של הילית רינון חמו מהספר "ספר לחם"
לקחת בחשבון בערך 4-5 שעות מראש.
חומרים:
750 גרם קמח לבן
כפית וחצי מלח (15 גרם)
20 גרם שמרים טריים
450-500 מ"ל מים פושרים
70 מ"ל שמן זית טוב
150 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית מסוננות וקצוצות דק דק
צרור בזיליקום מיובש קצוץ דק דק
אופן ההכנה:
1. לערבב את השמרים עם המים הפושרים. עד שהגושים ימסו במים.
2. בקערה נפרדת גדולה (רצוי קערת אלומיניום גדולה ) לערבב קמח ומלח.
3. לצקת את המים (עם השמרים) על הקמח ולערבב חלקית כלומר לא עד בצק סופי. להוסיף שמן זית ולערבב היטב.
4. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות עד שיהיה חלק וגמיש- ללוש משך 5 דקות.
5. להוסיף לבצק את העגבניות המיובשות הקצוצות דק ואת הבזיליקום (לסחוט ממים !) קצוץ דק וללוש לתוך הבצק עד שיהיה הומוגני למדי.
6. להניח את הבצק בקערה משומנת (בשמן זית) למשך שעה וחצי מכוסה בניילון נצמד.
7. לחלק את הבצק ל 2 חלקים וליצור 2 ככרות עגולות או אובליות. להניח על תבנית אפייה (אפשרי בתבנית אלומיניום) לשמן קלות את התבנית בשמן זית. להניח לככרות לתפוח בתבניות עוד שעה מכוסות במגבת לחה.
8. לחמם מראש תנור ל 230 מעלות.
9. אין צורך לחרוץ את הככרות כפי שעושים לפעמים בלחמים אחרים.
10. כשהתנור מגיע לטמפ 230 להכניס את הלחם יחד עם כלי קטן עם קצת מים ל 10 דקות בלבד !
11. אחרי 10 דקות להוציא את כלי המים, להוריד את הטמפ' לחום בינוני-גבוה –200 180 ולאפות עוד 25-30 דקות.
מקור-הילית רינון חמו,באדיבות יעלת,פורום אוכל ויינט.
סגור הודעה | | לחם חיטה ופקאןו --- זברה | 31/1/2005 09:05 | רכיבים:
¼ כוס גרעיני חיטה מלאה
2 כוסות מים
20 גרם שמרים טריים
½ 1 כוס מים פושרים
3 כפות דבש
20 גרם חמאה מומסת
2 כפיות מלח
¾ כוס אגוזי פקאן קצוצים
½ 1 (350 גרם) כוסות קמח מלא
2 (260 גרם) כוסות קמח לבן
אופן הכנה:
. להכין את החיטה כמה שעות לפני הכנת הלחם: להרתיח את הגרעינים ב-2 כוסות המים, לכבות את האש ולהשאיר ככה שעה. להרתיח שוב ולבשל כחצי שעה עד שתתרכך.
לסנן את המים. אמורה להתקבל כ-¾ כוס חיטה מבושלת.
2. לערבב את השמרים ב-½ 1 כוס מים פושרים בקערה ולתת להתחיל לתסוס. להוסיף את החיטה המבושלת, דבש, חמאה מומסת, מלח, פקאנים, קמח מלא וכוס מהקמח הלבן ולערבב היטב. להוציא למשטח מקומח, ללוש היטב כמה דקות, תוך הוספת קמח לבן לפי הצורך, רק עד שלא יהיה דביק מדי. לגלגל בקערה נקיה משומנת קלות ולהניח לתפיחה יפה של שעה וחצי בערך.
3. ללוש את הבצק שתפח, לעצב ככר אחת או שתיים, לשים בתבנית שטוחה על נייר אפיה, לכסות במגבת קלה ולהניח לתפיחה כ-40 דקות.
4. לחרוץ חריצים בסכין חד מאוד, אם רוצים. לאפות בתנור בחום 200° עם אדים, כ-10 דקות. להנמיך את החום ל-180° ולאפות עוד כחצי שעה או עד שאפוי היטב.
להוציא ולקרר על רשת. (אני לא קררתי על שום רשת) .
סגור הודעה | | זברהו --- עדה | 31/1/2005 09:22 | | | , זברה .ו --- איה ו. | 31/1/2005 09:43 | | | | 31/1/2005 09:39 | | | | 30/1/2005 20:38 | | | לחם סודה איריו --- איה ו. | 30/1/2005 20:44 | לחם סודה אירי/ הילית רינון חמו
"השימוש בסודה במקום שמרים באירלנד- נובע מכך שהחיטה שגדלה שם היא רכה ואיננה מתאימה לאפייה עם שמרים. כמו כן, בימים עברו היה קל להשיג חומרי בעירה, ולכן היה נוח לאפות בכל הזדמנות, מיד במקום, בתוך האח."
340 גרם קמח מלא מטחינה גסה (טחינת ריחיים)
110 גרם קמח לבן
1 כפית מלח
1 כפית סודה לאפייה
30 גרם סובין- 4 כפות
15 גרם נבט חיטה- 2 כפות
30 גרם חמאה או שמן
350 מ"ל לבן או ריוויון
לחמם תנור ל 220 מעלות צלזיוס.
לערבב קמחים, מלח, סודה, סובין ונבט חיטה. לפורר פנימה את החמאה לפירורים.
להוסיף לבן בהדרגה ליצירת בצק, ללוש מעט לבצק הומוגני.
לעצב כדור שטוח ולהניח על תבנית אפייה, לקמח ולחרוץ את הכיכר לאורך ולרוחב כדי לאפשר לה לתפוח בתנור.
לאפות 15 דקות, להנמיך טמפרטורה ל 180 מעלות, ולאפות עוד 25 דקות.
לצנן על רשת.
(נראה ממש מעולה בתמונה בספר !!! איה ו.) סגור הודעה | | לחם אגוזים, זיתים ובצלו --- איה ו. | 30/1/2005 20:50 | הילית רינון חמו (..לחם שאני אישית מאוד אוהבת. איה ו.)
לחמם תנור מראש ל 180 מעלות.
מצרכים:1 בצל קטן קצוץ דק
2 כפות שמן זית
3 כפות חמאה או שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1/2 כוס אגוזי פקאן או שקדים קצוצים דק
1/2 1 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לאפיה
1/2 1 כוסות לבן או יוגורט
3 ביצים טרופות
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים
לאדות את הבצל בחמאה או שמן עם המלח כ- 10 דקות במחבת מכוסה, להוסיף אגוזים ולאדות עוד 10 דקות. להסיר מהאש ולקרר.
לערבב קמחים עם אבקת אפיה וסודה.
לערבב ביצים, יוגורט וזיתים. לערבב את שלוש התערובות ולצקת לתבנית ארוכה משומנת.
לאפות כ- 50 דקות. להניח לצינון לפני הגשה. סגור הודעה | | איה - אין שמרים בלחם אגוזים??ו --- איה | 30/1/2005 21:31 | | | בשמחה! ובאמת אין שמרים ואין התפחה.ו --- איה ו. | 30/1/2005 21:52 | | | לחם בננות מהירו --- איה ו. | 30/1/2005 20:54 | הילית רינון חמו- לחם בננות מהיר
בין לחם לעוגה.
1 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1/2 כוס שמן חמניות או 100 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
3-4 בננות בשלות מאוד מרוסקות
1/4 1 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת סודה לאפייה
אפשר להוסיף גם 1/2 כוס פקאנים, צימוקים, קוקוס או תמרים
לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות.
לשמן תבנית עוגה אנגלית ארוכה.
לערבב היטב סוכר וביצים, להוסיף שמן. להוסיף וניל ובננות ולערבב.
לצקת לתבנית ולאפות 50 דקות. לצנן מעט על רשת. סגור הודעה | | והנה העוגה שהוכנה היום בתוספת של חצי פחיתו --- עדה | 31/1/2005 20:38 | | | איזה יופי של מתכונים ו --- רקפת | 30/1/2005 21:21 | | | אלו מתכונים מהירים ובזאת גדולתם. וטעימים. מאוד !!ו --- איה ו. | 30/1/2005 21:34 | | | לחם קמח תירסו --- איה ו. | 30/1/2005 21:41 | לחם קמח תירס- הילית רינון חמו
"ממש צ'יק צ'אק, מרשים וטעים. למארחת הממהרת או למי שרעב עכשיו-( או בערך בעוד שעה וחצי.)...נסו לגוון ולהוסיף תוספות שונות למתכון- אפילו אוכמניות או מישמשים באים בחשבון."
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח תירס
1/4 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1 כוס ריוויון
50 גרם חמאה מומסת או שמן תירס
אפשר וכדאי להוסיף כוס גבינת צ'דר מגוררת ו/או זיתים שחורים קצוצים
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ או בנפח דומה.
אני ממליצה לרפד בנייר אפיה.
לערבב קמחים, מלח אבקת אפיה.
בקערה אחרת- לטרוף ביצים, רוויון חמאה, להוסיף לחומרים היבשים ולערבב לתערובת אחידה.
לא לערבב יותר מדי.
לצקת התערובת לתבנית. לאפות במרכז התנור 45 דקות או עד שהלחם זהוב וקיסם יוצא נקי מהמרכז.
להניח למאפה לעמוד 15 דקות, לחתוך ולהגיש.
סגור הודעה | | לחם תפוחיםו --- איה ו. | 30/1/2005 21:45 | לחם תפוחים- הילית רינון חמו
"ספק לחם ספק עוגה- טעים בכל עת ובעל צורה. אני מאמינה גדולה בשעת התה האנגלית ובלחם עם חמאה- גם במקרה זה"
2 כוסות דחוסות תפוחי עץ חמצמצים מגוררים גס
3 כפות לימון סחוט
1/2 כוס סוכר חום
50 גרם חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לאפיה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק (לא הכרחי)
לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות.
לערבב תפוחים ומיץ לימון.
לערבב סוכר וחמאה, להוסיף ביצים. להוסיף את התערובת לתפוחים.
לערבב קמחים ולהוסיף קינמון, אבקת אפיה, סודה, מלח ואגוזים.
לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית עוגה אנגלית מאורכת משומנת היטב.
לאפות 45 דקות. סגור הודעה | | | 30/1/2005 21:47 | | | איה, פעם הכנתי לחם מקמח מלא... יצא כבד יכולתי ו --- ונוס במטבח | 30/1/2005 22:03 |
לשבור את השיש מרוב שהיה כבד. פחדתי לטעום אפילו...
האם זה אופייני? או אלו שתי ידי השמאליות? סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | רק קמח מלא?- יוצא כבד. אין אפס. כבד ודחוס. לכן-ו --- איה ו. | 30/1/2005 22:08 | אני מעדיפה , בד"כ, מתכונים שיש בהם גם מלא וגם רגיל. זה מעדן את הכבדות והדחיסות, אבל עדיין נותן את הטעם והמרקם המיוחד שיש לקמח המלא. ולפעמים- האופה לחם מעיר אותנו בבוקר עם לחם 100% מלא- כזה ריחני וכבד- .....הכי טעים עם חמאה מלוחה ודבש...אבל נותן בומבה בבטן שאי אפשר לזוז אח"כ (רק לזחול חזרה למיטה...)
סגור הודעה | | תודה איה.ו.. התגלגלתי מצחוק מהתאור המדוייק ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 08:33 | | | נו.. ומה רע לזחול חזרה למיטה ו --- *יעל* | 31/1/2005 11:27 | אגב, קראתי שבלחם ארז התחילו לייצר לחם רק מקמח מלא.
מודה שלא טעמתי, כך שאני רק יכולה לשלוח אתכן לשם ולחזור עם חוויות
סגור הודעה | | לחם מלא- 100% - ללא שמרים- מיוחד !!!ו --- איה ו. | 30/1/2005 22:20 | לחם מלא- 100%- ללא שמרים/ הילית רינון חמו
לחם טעים ומיוחד, בעיקר למי שלא אוהב שמרים. העיקר הוא הטכניקה וזמן,זמן,זמן- לתפיחות ארוכות. כמות ל-2 כיכרות קטנות ודחוסות- או אחת גדולה.
7 כוסות קמח מלא
1 כף מלח
1/2 3 כוסות מים פושרים
לערבב קמח ומלח, להוסיף מים ולערבב בכף. לערבב הרבה הרבה. לכסות במגבת לחה ולהתפיח 12-24 שעות.
להוציא מהקערה על משטח מקומח. לקפל את הבצק שוב ושוב על עצמו- ללוש.
לעצב כיכר ולהניח בתבנית לחם או תבנית עוגה אנגלית משומנת. להניח לתפוח 4 שעות, מכוסה.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לאפות חצי שעה עם אדים, להעלות טמפרטורה ולאפות עוד 40 דקות ב- 200 מעלות. סגור הודעה | | | 30/1/2005 23:12 | | | איה ו. - המון תודה על הקלדת כל המתכונים של ו --- חמדה | 30/1/2005 23:22 | | | הכל מאהבה- ובאהבה !!! ו --- איה ו. | 31/1/2005 08:05 | | | עוד מס' מתוכנים ללחם ללא שמרים לחם תאנים, ו --- שרי | 31/1/2005 09:06 | אגוזים וסובין.
2 כוסות חלב דל שומן, רתוח
2 כוסות תאנים מיובשות קצוצות
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כוס קמח רגיל
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 3/4 כוסות סובין שיבולת שעול/חיטה
1 כוס אגוזים קצוצים
1/2 כוס מולסה/דבש
2 ביצים טרופות
1 כפית ת.וניל[לא חובה]
קמצוץ קינמון[לא חובה]
יוצקים את החלב על התאנים.
מנפים לקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
מוסיפים את הסובין והאגוזים.
מחממים את התנור לחום בינוני 180*.
מערבבים את המולסה/דבש, הביצים, התבלינים,
יוצקים את החומרים הנוזליים לתוך הקמח, ומערבבים היטב עד שהנוזלים ניספגים. נזהרים לא לערבב יותר מדי.
יוצקים לתוך תבנית אפייה מאורכת משומנת.
אופים שעה, כדי לבדוק עם הלחם מוכן, נועצים בו קיסם שצריך לצאת נקי.
1 כיכר לחם של 12 פרוסות
175 מ''ג סידן לפרוסה
290 ק''ל לפרוסה.
מתוך הספר/סידן בונה אותך סגור הודעה | | מעולה, שרי.ו --- איה ו. | 31/1/2005 09:12 | | | לחם תירסו --- שרי | 31/1/2005 09:17 | 1 כוס קמח תירס
1/2 כוס קמח רגיל
1/2 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1/3 כוס מולסה[להשיג בבתי טבע]
2 כפות שמן
1 כוס חלב דל שומן
1/2 כוס תאנים יבשות, קצוצות [ לא הכרחי]
מערבבים את קמח התירס ,קמח רגיל , קמח מלא, אבקת האפייה והמלח.
בקערה ניפרדת מערבבים את הביצה והמולסה.
מוסיפים את השמן תוך ערבוב ואחר את החלב.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהעיסה חלקה.
מוסיפים תאנים.
יוצקים לתבנית אפייה משומנת, אופים בחום בינוני גבוה 200*, 30-35 דקות.
נועצים קיסם לבדוק אם הלחם מוכן.
1 כיכר של 12 פרוסות
135 מ''ג סידן לפרוסה
160 ק''ל לפרוסה
מהספר/סידן בונה אותך סגור הודעה | | לחם דלעתו --- שרי | 31/1/2005 09:29 | 1 2/3 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית זנגוויל טחון
קמצוץ אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל אנגלי
51/3 כפות מרגרינה
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כוס דלעת טרייה, מבושלת ומעוכה
1 כפית ת.וניל
כפית חלב דל שומן
1/2 כוס אגוזי לוז/שקדים
1/3 כוס צימוקים
1/3 כוס שבבי קוקוס[לא חובה]
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והתבלינים.
מקציפים בקערה גדולה את המרגרינה והסוכר, מוסיפים תוך הקצפה את הביצים, הדלעת ותמצית הוניל וממשיכים להקציף.
מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והחלב.
מחממים תנור לחום בינוני 180*.
מוסיפים לבצק תוך בחישה את הצימוקים, האגוזים והקוקוס.
מעבירים לתבנית אפייה מאורכת, משומנת ומקומחת.
אופים 50 -60 דקות.
כדי לבדוק אם הלחם מוכן, נועצים בו קיסם שצריך לצאת נקי.
כיכר לחם של 12 פרוסות
90 מ''ג סידן לפרוסה
220 ק''ל לפרוסה
מהספר/סידן בונה אותך סגור הודעה | | לחם שיבולת שועל וצימוקיםו --- שרי | 31/1/2005 09:37 | 3/4 כוס קמח רגיל
3/4 כוס קמח חיטה מלאה
3/4 כוס שיבולת שועל
2 כפות סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס צימוקים
1 כוס יוגורט
4 כפות מרגרינה מומסת
1/4 כוס מולסה
1 ביצה טרופה.
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, שיבולת השועל, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והסודה.
מחממים תנור לחום בינוני 180*.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים לתערובת הקמח.
בוחשים לקבלת עיסה אחידה.
מעבירים לתבנית מאורכת בגודל בינוני, משומנת.
אופים במשך שעה.כדי לבדוק אם הלחם מוכן, נועצים בו קיסם שצריך לצאת נקי.
1 כיכר של 12 פרוסות
110 מ''ג סידן לפרוסה
210 ק''ל לפרוסה סגור הודעה | | | 31/1/2005 09:41 | | | לחם בורגול, דמוי "לחם חי"ו --- שרי | 31/1/2005 09:59 | 3 ככרות גדולות
8 כוסות קמח מלא
3 כוסות בורגול בטחינה בינונית
2 כפיות מלח
כפית קינמון
1/2 כפית זנגבויל
2 כפיות גדושות סודה לשתייה
1/2 כוס מים רותחים
3 כוסות חלב חמוץ/רוויון
2 כפות גדושות דבש
3 כפות שמן
2-3 כוסות מים
זרעי שומשום לזרייה
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה 200-220*
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
בכלי קטן ממיסים את הסודה במים רותחים, ומניחים.
בוללים היטב בקערה את החלב/רוויון עם הדבש והשמן ומוסיפים לבלילה את תמיסת הסודה.
יוצקים את הבלילה הזאת תוך ערבוב ובחישה נימרצים אל הקמח.
מוסיפים בהדרגה, תוך בלילה, גם מים, עד שמתקבל בצק רך.
בכף עץ יוצקים אותו לתבניות משומנות וזורים למעלה זרעוני שומשום.
אופים כשעה ורבע, או עד להשחמה.
מוציאים ומשהים בתבניות עוד כ-10 דקות.
מצננים על גבי רשת.
הלחם הזה כבד במקצת, בגלל הבורגול והקמח המלא, אולם הוא טעים....במיוחד יום או יומיים לאחר האפיה.
חנה גולדשטיין סגור הודעה | | לחם מקמח תירס ונבט חיטהו --- שרי | 31/1/2005 10:10 | 1 1/4 כוסות קמח לבן רגיל
1 1/2 כוסות קמח תירס צהוב[ממליגה]
1 1/4 כוסות נבטי חיטה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית מלח
כפית סודה לשתייה
2 כוסות ריוויון
1/2 כוס שמן
2 ביצים טרופות
מחממים את התנור לחום בינוני 180-200*
מערבבים בקערה גדולה את כל המיצרכים היבשים.
בוללים וטורפים יחדיו לבלילה חלקה את המצרכים הלחים, ומוסיפים אותה במהירות תוך בחישה לתערובת הקמח.
יוצקים את הבלילה במהירות לתבנית, מיישרים ומחליקים מלמעלה.
אופים כשעה, או עד להשחמה.
מצננים 10 דקות בתבנית, ואחר כך על גבי רשת.
חנה גולדשטיין
סגור הודעה | | מכל הלחמים שפה, מה נוסה?? מתחשק לי לאפות לחםו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 10:26 | | | המתכונים שהבאתי,נוסו ע"י מיצמיצ,בהמלצתה,ואני סומכתו --- זברה | 31/1/2005 10:43 | | | לחם סובין מתוקו --- שרי | 31/1/2005 10:42 | 1 1/2 -2 כוסות חלב שהוחמץ ע''י הוספת כפית חומץ
300 ג''ר/ 1 1/2 כוסות קמח לבן רגיל
170 גר' /3 3/4 כוסות סובין שיבולת שועל
כפית מחוקה סודה לאפייה
3/4 כפית מלח
200 גר'/כוס דחוסה סוכר חום
170 גר'/כ- 1 כוס צימוקים
50 גר'/כ-1/2 כוס אגוזי פקאן מרוסקים
מחממים תנור לחום בינוני 180*
מערבבים היטב את הקמח עם הסובין,אבקת הסודה והמלח.
מוסיפים במהירות תוך כדי ערבוב, בזה אחר זה, את שאר המצרכים.
בוללים לתערובת זו חלב חמוץ עד שהבצק יהייה רך וגמיש.
יוצקים לתבנית ואופים על המדף האמצעי של התנור 1 -1 1/2 שעה.
בודקים אם מוכן עי'' קיסם.
מצננים 5 דקות בתבנית ואחר כך על גבי רשת.
חנה גולדשטיין
סגור הודעה | | אורנה, למען האמת,,,,,,לגבי המתכונים שלי, לא ניסיתיו --- שרי | 31/1/2005 10:47 | איני משתמשת בקמחים מלאים וכ', אבל....ניראה לי שמה שתבחרי מכלל המתכונים, יהייה מוצלח, סגור הודעה | | תודה לכן.ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 10:52 | | | |
בוקר אור לכולם ו--- סבין | 31/1/2005 06:41 | | | | 31/1/2005 07:18 | | | בוקר טוב ויום נעים ומוצלח לכולנו ו --- רקפת | 31/1/2005 07:25 | | | בוקר טוב לכולם!!! ו איך מכינים קראמל???ו --- ליאור | 31/1/2005 08:07 |
רוצה להכין את הקוגל עם הפתעה שהביאה נדמה לי ונוס והוא של קיצי מפורום וואלה-
ובמתכון כתוב שיש להכין קראמל מסוכר ושמן ולא לערבב עד שנוצר קראמל
אפשר הסבר יותר מפורט?????
תודה מראש וימים טובים סגור הודעה | | | 31/1/2005 08:11 | הכנת קרמל- לפי ונוס:
1. שופכת סוכר לסיר (נניח חצי כוס) תלוי בכמות הקרמל שרוצים
2. שופכת על הסוכר (לפי כמות של חצי כוס) 5 כפות מים
3. מדליקה את האש
4. מחכה עד שהסוכר ניתך ומתחיל להשחים
5. מכבה את האש כשהוא מגיע לצבע הדבשי האגדי הקרוב לנס קפה (בלי חלב)
או :
פשוט שופכת את הסוכר ללא מים
מדליקה אש
ומחכה לצבע המבוקש.
לא לגעת, לא לבחוש - כדי שלא יהיו גושים
פשוט להמתין ולכבות בזמן.
או :
כמו הראשון, רק במקום מים, שמן (לא שמן זית)
בהצלחה
סגור הודעה | | | 31/1/2005 09:00 |
מפלפלית
וכמובן תודה גם לונוס עצמה על ההמלצות להכנת הקראמל
רק ימים טובים לכולנו סגור הודעה | | אגב,, את הקוגל הפתעה הביאה פלפלית ו --- שרי | 31/1/2005 08:31 | | | | 31/1/2005 08:35 | | | בוקר אור, צח, טהור..... ו --- איה ו. | 31/1/2005 08:02 | | | בוקר טוב לכולם, היום אני בתל אביב, שם קיץ?ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 08:26 | | | וונוס - בואי נגיד ש- סתווי.......... ו --- איה | 31/1/2005 08:50 | | | תודה ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 08:52 | | | בוקר טוב לכולם... נפרדים מה היום?? ו --- חמדה | 31/1/2005 08:38 | | | כן......... נראה שאנחנו נכנסים מחדש למערכת חורפית ו --- איה | 31/1/2005 08:51 | | | הצחקת אותי איה, אצלנו אוכלים חמין גם בפיקניק...ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 08:55 | | | ..ובנגב, כרגיל- שמש בוקר חמימה !!! ו --- איה ו. | 31/1/2005 08:56 | | | | 31/1/2005 10:59 | יש לי משפחה בקיבוץ רעים בצפון מערב הנגב, פעם היינו נוהגים כל קיץ לנסוע לחופשה קצרה בקיבוץ..... יופי של אזור!! סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/1/2005 09:06 | | | איה, חמדה- אני רואה שזברה מקלידה עוד מתכוניו --- איה ו. | 31/1/2005 09:10 | מתכונים משובחים של הילית רינון-חמו-
אולי שווה לאחד בין השירשור שפתחה לבין זה מאתמול בלילה- ויהיה לנו שירשור לחמים מסודר של רינון-חמו? סגור הודעה | | איה,תודה על הקרדיט,אבל הוא מגיע יותר למיצמיצ,ו --- זברה | 31/1/2005 09:17 | שהקלידה אותם בויינט,ואני רק העברתי אותם לכאן....
סגור הודעה | | זברה- גוד טו סי יו !!! ותודה על המתכונים שהבאת!! ו --- איה ו. | 31/1/2005 09:42 | | | איה,גוד טו סי יו ט'רי... ו --- זברה | 31/1/2005 09:52 | | | בוקר אור,יום נפלא,ולטליון-מזל טוב ליום נישואיך,ו --- זברה | 31/1/2005 09:14 | ומה דעתך על לילה בצימר מפנק,עם ארוחת ערב ובוקר טובים?
או יום בילוי בספא זוגי לשניים,שזה שיא הפינוק?אמבטית שמנים,מנוחה,פלוס ארוחה מפנקת...
או טיסה בשמי הארץ,פלוס ארוחה במסעדה טובה..
ברור שזה תלוי גם בכיס,ביכולת הכספית.
אבל מה דעתך על ההצעות שהובאו לך כאן? סגור הודעה | | | 31/1/2005 09:20 | | | בוקר טוב.מזג אויר משונה.ו --- אורנה ואריק | 31/1/2005 09:25 | | | אלה, גמרנו עם העבודה???ו --- חמדה | 31/1/2005 09:42 | | | אני נוסעת לכבוש את ב"ש, עיר האורות !! בייייי!!! ו --- איה ו. | 31/1/2005 09:47 | | | היום זה היום האחרון... ואני ו --- אלה | 31/1/2005 11:21 |
חולה בבית מיום חמישי... לא שוב חולה אלא עדיין חולה.
זה כבר בכלל לא מצחיק, יש לי את כל הסיבוכים האפשריים של השפעת שרצה במחוזותינו עכשיו.
בשבוע שעבר סטיתי ממנהגי ולקחתי דקסמול כדי להחזיק מעמד וללכת לעבודה בשבוע האחרון שלי שם, אבל מצבי הורע ורופא אף אוזן גרון נתן לי 7 ימי מחלה, אנטיביוטיקה ועוד כמה ממתקים אחרים והכל בימים האחרונים שלי בעבודה.
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | אלה אני שולחת לך חיבוק ואיחולים להחלמה מהירה ו --- חמדה | 31/1/2005 11:46 | | | תודה ו --- אלה | 31/1/2005 13:23 | | | תודה רבה על האיחולים ועל ההצעות ו --- טליון | 31/1/2005 22:12 | האמת מה זה מתאים לי איזה ספא מפנק...
טיסה בשמי הארץ לא בא בחשבון יש לי פחד גבהים (אמאל'ה...)
למען האמת קצת ירדה לי "המוטיבציה" כי הבן הקטן שלי החליט להיות חולה עם חום גבוה (הוא תמיד מקפיץ את החום...הוא לא מסתפק ב"סתם" חום הוא חייב שזה יהיה חום גבוה) ולא כ"כ בא לי להשאיר אותו במצב כזה עם בייביסיטר להרבה זמן...
אולי עד מחר הוא כבר יהיה בסדר ואז "רק" נצא לאיזו מסעדה טובה באיזור, ואת הספא נדחה למועד אחר. וואלה מה זה עשית לי חשק לפינוק הזה של הספא - את ממליצה על מקום ספיציפי? (באיזור השפלה) סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | |
  לריקי יומולדת והשמחה רבה  ו--- חמדה&איה | 31/1/2005 01:22 |
נפזר לה שושנים.... לריקי מלאו כך וכך שנים.... עם המנגינה בבקשה..
ריקי שלנו, המון ברכות ואיחולים ליום הולדת שמח ומאושר: שתחגגי עוד רבים כמוהו בבריאות, בעושר, באושר, באהבה ובהצלחה בכל מה שתגעי בו!!
המון אהבה
אגב, למקרה שלא ידעת בדיוק...
אז את בת 21,184 ימים!!
או - 508,439 שעות...
או - 1,830,380,655 שניות
והנה כמה מפורסמים שחולקים אתך את יום ההולדת (רק יום וחודש, לא שנה..)
המלחין שוברט
אנה פאבלובה - הרקדנית וזו שהעוגה המפורסמת נקראת על שמה..
הסופר נורמן מיילר
המלכה ביאטריקס מהולנד
הזמר פיל קולינס
השחקנית מיני דרייבר
ועוד ועוד...
את בחברה טובה, ריקי...
שתדעי אושר ושמחה מעתה ועד 120!!
חמדה ואיה
סגור הודעה | | | 31/1/2005 09:23 | | | | 31/1/2005 03:49 | | | | 31/1/2005 06:40 | | | | 31/1/2005 07:06 | | | | 31/1/2005 07:15 | | | | 31/1/2005 07:24 | | | | 31/1/2005 08:01 | | | | 31/1/2005 08:02 | | | Zברוש רק עכשיו התפניתי לקרוא את כל הברכותו --- ריקי משעת סיפור | 1/2/2005 09:45 | | | | 31/1/2005 08:02 | | | | 31/1/2005 08:03 | | | | 31/1/2005 08:15 | | | מזל טוב לריקי יומולדת שמחחחחחחחחחח ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 08:27 | | | | 31/1/2005 09:04 | | | | 31/1/2005 09:07 | | | UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUו --- ריקי משעת סיפור | 31/1/2005 09:12 |
איזה כיף של יומולדת לי   
תודה לכם על הברכות והקישוטים- ממש תודה,
ןאינשאללה רק בריאות ושמחות לכולם- אמן
אני בדרך ליישיבה שהולכת להיות מה זה משעממת,
אבל ככה זה בחיים לא הכל זיקוקים של מומולדת
להתראות,  סגור הודעה | | ריקי,רק ברכות וקישוטים?ואת השיר,לא שמעת?? ו --- זברה | 31/1/2005 09:16 | | | יום הולדת שמח ו --- אלה | 31/1/2005 09:18 | | | | 31/1/2005 09:20 | | | | 31/1/2005 09:29 | שימייך יאירו כמו  בשמיים...
הרבה בריאות ואושר לך ולמשפחתך..
סגור הודעה | | | 31/1/2005 09:53 | שרשרת טבעות/איריס ארנסט
כל שנה בחייו של אדם הינה עוד טבעת נוספת
בשרשרת ארוכה היא שרשרת החיים
יכולה טבעת זו להיות חלקה
יכולה הטבעת להיות קצת מעוקמת
ויכולה טבעת זו להיות עם אבן חן זוהרת
בשרשרת החיים נוספת עתה עוד טבעת
ואתה הוא האחראי לעיצובה
מאחלת אני לך כי תטיב לבחור ולהחליט
כיצד לשבץ טבעת זו בתבונה
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | ריקי, מזל טוב מקול הלב ו --- Spring-f | 31/1/2005 10:09 | | | | 31/1/2005 11:25 | | | | 31/1/2005 11:34 | | | מצטרפת לברכות של אמא של אורנה.. עד 100 כ-20ו --- חמדה | 31/1/2005 14:05 | | | מזל טוב והרבה אושר ו --- *יעל* | 31/1/2005 11:29 | | | הרבה הרבה אושר והרבה הרבה אהבהו --- סילבי | 31/1/2005 11:52 | | | | 31/1/2005 16:33 | | | | 31/1/2005 17:32 | | | |
שאלות, בקשות, תשובות, הצעות....ו--- חמדה | 30/1/2005 23:26 | | | טיפו --- אביגיל | 30/1/2005 23:12 | דבר ראשון- ממש נגנבתי מכל הטיפים ורציתי להוסיף משלי. יש לי גם כמה מתכונים מעולים- בהמשך...
דבר שני זה הטיפ: כדי לתת לבשר של העל האש עסיסיות כדאי להשרות אותו לפני הצלייה שעה בתוך קערת מים עם שלושת רבעי כוס קולה ורק אחר כך לתבל וכו. זה יוצא פשוט מעולה!!! סגור הודעה | | אביגיל, תודה על הטיפ... תסבירי קצת..ו --- חמדה | 30/1/2005 23:24 | | | אישית אני נגד קולה.... אבל היא ידועה כמעכלת בשר- ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 08:29 | | | מחפש מתכון לריבת לימוניםו --- אופיר | 30/1/2005 22:55 | יש לי עץ לימונים ננסיים ואני מחפש מתכון לריבת לימונים, מישהו מכיר מתכון מוצלח ?
בתודה מראש
אופיר סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 30/1/2005 23:18 |
1 ק"ג לימונים
1 ק"ג סוכר
1.5 כוס מים
1-2 תפוחי עץ (מוסיף פקטין )
לשטוף היטב את הלימונים, לחצות, להוציא את החרצנים
(שזה המון עבודה) ולחתוך לרצועות דקות , כנ"ל ביחס
לתפוחי העץ).
להכניס את הכל לפיירקס או לסיר מיקרו ולבשל בעוצמה
גבוהה במשך 20 דקות ללא כיסוי, להוציא
ולערבב ואז להתחיל להוסיף כל פעם 5 דקות ולערבב,
הריבה מוכנה כאשר הרוטב מסמיך למירקם של דבש.
בהצלחה
יוצאת כמות די גדולה ואני משתמשת בריבה לא רק למריחה
על לחם אלא גם לתבשילים מסויימים אפילו לחמין...
סגור הודעה | | התפספס לי הלינק אנסה בשניהו --- ריקי משעת סיפור | 30/1/2005 23:29 | | | חמדה לא יודעת למה אבל התמונה לא עולה... ו --- ריקי משעת סיפור | 30/1/2005 23:30 | | | אני ממנסה להעלות את התמונהו --- חמדה | 30/1/2005 23:38 | | | תודה, ריקי אנסה ואביע דעהו --- אופיר | 30/1/2005 23:53 | | | תודה, אנסה בימים הקרוביםו --- אופיר | 5/3/2005 22:07 | | | שלוםו --- יואבי | 30/1/2005 22:42 | אני מחפש רטבים לדגים ובמיוחד אני ממש מבקש מתכון לפילה (שזה הדג היחידי שכמעט יש כאן) ברוטב של חריימה.
תתתתודה רבהההה סגור הודעה | | יואבי, אז בקיצור אתה מחפש חריימה, כן??ו --- חמדה | 30/1/2005 23:23 | | | חריימה של אמאו --- חמדה | 30/1/2005 23:42 |
מתכון: חריימה של אמא
רכיבים:
לתיבולית
4-5 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה חריפה *
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף שמן
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח
לתבשיל
800גר עד קילו דג-פרוס לפרוסות(ראו הערות)
2 כפות רסק עגבניות-רצוי בריכוז 28
5 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1/2 כפית כמון
2 כוסות מים
אופן הכנה:
התיבולית
בקערית למעוך את השום הכתוש והפפריקות, עם החלק הקמור של כף, עד שהכל מתאחד. להוסיף בבחישה את השמן והמלח עד שהופך למשחה.
ניתן להכין כמות גדולה, לשים בצנצנת סגורה במקרר, ולהוסיף לכל תבשיל.
לתבשיל
בסיר רחב לחמם את השמן בחום נמוך,להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות, להוסיף את התיבולית ולבחוש כל הזמן שלא יישרף, להוסיף את רסק העבניות תוך בחישה, ולבסוף את המים.
להניח את הדגים בסיר, ולהביא לרתיחה.
לבזוק את הכמון.
להנמיך את האש, לכסות, ולבשל כ-30 דקות.
בתאבון…..
הערות:
תמיד רצוי דג ים כמו לוקוס, אבל אם אין, הכל הולך, אמנון, נסיכת הנילוס, בורי, ואפילו סלמון.
* מי שלט אוכל חריף- לא לוותר, יוצא מצוין גם כשמחליפים את החריפה במתוקה.-נסלח לכם.
מקור המתכון:
אמא של אמירה
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | רטבים לדגיםו --- אביגיל | 30/1/2005 23:26 | דג סול- שוטפים טוב כדי להוריד את הריח, מצפים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים בזהירות שלא יתפרק.
הרוטב- מטגנים הרבה שיני שום חצויות ופרוסות לימון ביחד כמה דקות ואז מוסיפים הרבה מים (לכמות הרוטב הדרושה), מוסיפים כורכום, מלח, מיץ לימון, שום גבישי וקצת כוסברה קצוצה ומבשלים עד ששיני השום מתרככות לגמרי. בארוחה מגישים פרוסת דג לכל אחד וקערית רוטב גדולה.
דג סלמון- לוקחים פילה סלמון כתום(חשוב להקפיד על הצבע) מסירים לו את הקליפה (אפשר להקפיא, לשטוף את הקצה במים חמים ולמשוך בכוח, הקליפה יורדת.) ומנקים אותו. חותכים לפרוסות ברוחב 4-5 ס"מ ומניחים בתבנית מכוסה נייר אפייה. שופכים מעל זה חצי גובה יין לבן חצי יבש, רבע גובה מיץ תפוזים (וכדאי גם את שאריות הבקבוקונים של התפוזים...), קצת שמן זית מלמעלה, מלח ואפשר קצת בזיליקום. למי שאוהב אפשר להחביא שיני שום בכל מיני פינות. הם יוצאות מעולה. אופים בתנור בחום 180 בערך שעה. אצלנו בבית מכינים כל שבת תבנית לכל סעודה ואף פעם לא נשאר... סגור הודעה | | חריימה - דג חריף (בלית ברירה תעשה עם פילה)ו --- חמדה | 30/1/2005 23:40 |
מתכון: חריימה - דג חריף
רכיבים:
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
5 פלפל חריף מיובש.
½ לימון מקולף חתוך לרבעים.
½ 1 כפות פפריקה חריפה.
1 כוס מים.
1 כף פפריקה מתוקה.
½ כפית קימל.
קורט מלח.
½ כוס שמן.
4 שיני שום בינוני חתוך לחתיכות גסות.
½ צרור כוסברה
4 כפות רסק עגבניות (לא חובה).
אופן הכנה:
שופכים את השמן לסיר, מוסיפים רסק עגבניות, את השום, מפזרים את הפלפל החריף, מוסיפים את המלח, פפריקה חריפה ומתוקה, קימל, לימון, כוסברה וכוס המים ומביאים לרתיחה היטב. לאחר מכן את הדג פורסים למנות עפ"י הצורך, מניחים בתוך הסיר וממשיכים לבשל למשך שעה
לקבלת טעם חריף יותר ניתן להוסיף פלפל "סודניה".
הערות:
מקור המתכון:
דניאל של מורן
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | חריימה לוקוס- בלית ברירה, תעשה עם פילה...ו --- חמדה | 30/1/2005 23:41 |
מתכון: חריימה לוקוס
רכיבים:
6-7 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן תירס
1/2+1 כפות פפריקה אדומה מתוקה טחונה בשמן
1/2+1 כפות פפריקה אדומה חריפה טחונה בשמן
1 כף גדושה רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1 כפית מחוקה מלח
1 ק"ג נתחי לוקוס טרי או פרוסות עם העצם
כ-1/2 כפית כמון טחון טרי (לא הכרחי)
כ-1/2 כפית קימל טחון טרי (לא הכרחי)
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:
מעמידים את הסיר על אש גדוהה ומכניסים לתוכו את השמן והשום הכתוש. כשהוא מתחיל לבעבע מוסיפים את הפפריקות, מערבבים במהירות בשמן וכשזה מתחיל שוב לבעבע מוסיפים בבת אחת את המים. מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות. מנמיכים את האש ומוסיפים את המלח. מרתיחים על אש קטנה כשתי דקות. שוב מגבירים את האש ומניחים ברוטב את פרוסות הדג. מטלטלים את הסיר כדי שנתחי הדג יכוסו ברוטב, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה, ברתיחה מתונה, 10-20 דקות. משך הבישול תלוי בעובי הפרוסו. ליתר ביטחון בודקים במזלג שהדג הלבין והתבשל. פעמיים-שלוש בזמן הבישול צריך לטלטל את הסיר, ולקראת סוף הבישול מפזרים את הכמון והקימל הטחונים. אחרי שמסירים מהאש סוחטים מיץ לימון. מגישים עם הרבה רוטב ואוכלים עם לחם טרי.
הערות:
משתמשים בסיר רחב המכיל את נתחי הדגים בצפיפות אבל בלי שיחפפו.
מקור המתכון:
סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | | תודה לכן חמדה ואביגיל ו --- יואבי | 31/1/2005 02:19 | | | יואבי, כדאי שיהיה לך במקרר "פילפל צ'ומה" הוא בסיס ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 08:47 |
נהדר להכנת חריימה ועוד מתכונים.
הבאתי לכאן את המתכון... אבל לא יודעת איך מעתיקים אותו...
דפדף, או שהמיומנות שבינינו תעשינה את המלאכה עבורך. סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | | 31/1/2005 08:55 |
פלפל צ'ומה באדיבות ונוס:
למריחה על לחם,
לערוב עם גבינות לבנות,
להכנת מטבלים,
ובעיקר משמש במטבח הטריפוליטאי כבסיס לתבשילים רבים.
אז קולפים ראשי שום (כמות לפי הכמות של הפלפל שרוצים שתהיה לנו)
כותשים אותו עם מלח במכשיר חשמלי
צובעים אותו באדום של פפריקה חריפה (אם רוצים לייט אז מערבבים פפריקה מתוקה. אם רוצים רק את חריפות השום אז משתמשים רק בפפריקה מתוקה) כמות הפפריקה = לנפח כמות השום שבחרנו.
סוחטים לימון ומוסיפים לתערובת . כמה? כמה שהיא סופגת ועדיין נשארת
במרקם משחתי.
מכניסים לכלי זכוכית.
ומכסים בשמן זית לשימור.
מהדברים שטוב שיש במקרר.
סגור הודעה | | מתכון לוואפל אמריקאי בבקשבו --- ורדית | 30/1/2005 21:32 | | | וופל אמריקאי של זברה- הביאה :זושיו --- איה ו. | 30/1/2005 21:50 | תודות לזברה: קינוח מדליק, וופל אמריקאי --- זושי 14/8/2004 10:35
ובכן , כל יום בין 3-5 בתורכייה בר שליד הים חילקו לפי תור וופל עם גלידה, כל יום בלי לפספס התייצבו זוועטוטי וזללו 2 מנות...כולם מלוכלכים קפצו אחר כך לבריכה להתרחץ מהדבש והזליפלופים של הגלידה...
אז כשחזרתי, זברה הואילה לתת מתכון והוא מוצלח מאוד...אז בבקשה..
..
את המנה ניתן להכין במתקן ופל מיוחד שמניחים על הכיריים או בתוך טוסטר (אמקה) בתוך תבנית ופל מיוחדת.
100 מ"ל מים פושרים
25 גרם שמרים טריים
400 מ"ל חלב פושר
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3/4 1 כוס קמח
2 ביצים
1/4 כפית סודה לשתייה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את השמרים והמים הפושרים. מוסיפים את החלב, החמאה, המלח, הסוכר והקמח. מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד.
2. מכניסים למקרר למשך לילה.
3. לפני האפייה, מוסיפים לבלילה תוך כדי ערבוב את הביצים והסודה ויוצקים לתבנית ופל חמה ומשומנת בחמאה. אופים 5- 3 דקות מכל צד (אם מכינים בטוסטר אופים את הוופל 5 דקות בסך הכל). הוופלים צריכים לצאת מהתבנית פריכים מאוד וצבעם זהוב עמוק.
מקור-עמיר אילן,מסעדת דיקסי.לקוח מ"על השולחן".
והערות שלי: למי שבכל זאת יש טוסטר כמוני, לא תהייה לו ברירה אלא להוסיף עוד 1/2 כוס קמח להצמיג את הבלילה...
לשים נייר אלומיניום בטוסטר, למרוח כל פעם שמן עם מכחול...ולשפוך מהבלילה...עם כף גלידה להוסיף גלידה דבש...ואם רוצים אגוזי פקאן
סגור הודעה | | |
| אל תוך הלילה ו--- חמדה | 30/1/2005 23:17 | | | | 30/1/2005 22:20 | | | אויש,סליחה שזה לא בשרשור הפטפטת...ו --- טליון | 30/1/2005 22:22 | | | סליון...קודמכל מזל טוב .... ו --- ריקי משעת סיפור | 30/1/2005 23:23 |
מה בערך הכיוון שלכם? ארוחה? בית מלון?
צימר? אמצע השבוע? סופ"ש? סגור הודעה | | נראה לי איזו ארוחה טובה לעת עתה...(את הנופש נשאיר ו --- טליון | 31/1/2005 17:52 | | | מימוש פנטזיה?? אהבה בשחקים... כולל הכל ו --- ונוס במטבח | 31/1/2005 08:51 | | | ערב טוב - כל היום הייתי בריצות ורק עכשיו התפניתי ו --- ריקי משעת סיפור | 30/1/2005 23:20 | | | לכי לישון מוקדם ריקי, שיהיה לך כוח לחגיגות של מחר.ו --- חמדה | 30/1/2005 23:23 | | | חמדה - אני באמת צריכה הרבה כח.....................ו --- ריקי משעת סיפור | 30/1/2005 23:27 |
יש לי מחר ישיבה בויצ"ו שתארך כל הבוקר, בצהריים אני
עם חברה טובה, ואני במתח מה "החוקי" שלי מתכנן,
חסר לו שישכח, על מתנות אני לא בונה כי הוא התיאש
ממני אחרי שכל פעם החזרתי כל מתנה שקנה, אבל
זר פרחים יפה יענה על הכל...מתנות אני יכולה לקנות
לעצמי ולטעמי....אוייי כמה דמעות נשפכו בעניין לפני
שנים....וזה בעמת שטויות...
לילה טוב וחלומות פז ותודה שזכרת ...  סגור הודעה | | | 30/1/2005 23:37 | סוף כל סוף הצלחתי להכנס לפורום, התגעגעתי לכולם!!
הערב הכנתי את הלזניה של דנה ואני ממליצה עליה בחום לכל מי שעוד לא הכין (יש אחד כזה?????)
זו פעם ראשונה שבעלי היה מבסוט מלזניה שאני מכינה, שנים שאני מנסה מתכונים ללזניה וזה אף פעם לא יוצא לטעמו, הפעם זה הצליח!
תודה דנה  סגור הודעה | שלח לי דוא"ל | | בעלי גם משוגע על לזניות(וגם אני)..תודה סבין!ו --- כוכבית | 31/1/2005 02:37 | | | שמחה מאוד מאוד לשמוע, סבין!ו --- דנה 20 מהעבודה | 31/1/2005 09:30 | | | |
|
|
|
| מקרא: |
-הודעה עם תוכן |
-הודעה ללא תוכן |
-תגובה עם תוכן |
-תגובה ללא תוכן |
-חדש |
-הודעה מיוחדת |
| לחיצה על הריבוע בצד ההודעה תפתח את ההודעה בחלון חדש |
| פיתוח על ידי: InterTK