חיפוש הודעה

חפש  


המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד...


תוכן ההודעה

לקרואסון מכל ה- קורסון ()ו--- אם החיטה 2/6/2005 08:47
מתכון: pate a croissants בצק קרואסון

רכיבים:
לעשרה קרואסונים בינוניים:

330 גרם קמח
8 גרם מלח
33 גרם סוכר
10 גרם שמרים טריים
200 גרם חלב (כוס)

200 גרם חמאה לקיפול בבצק

1 ביצה למריחה

אופן הכנה:
מערבבים יחד את החומרים היבשים בקערה גדולה.
מערבבים ביחד את החומרים הרטובים כאשר את השמרים ממיסים בוך החלב תוך כדי חימום קל של החלב.
יוצרים גומה בחומרים היבשים ומוסיפים את החומרים הרטובים.

לשים את הבצק בעזרת "קלף" פלסטיק או כף עץ עיבוד מינימלי עד שהבצק מגובש, צרים כדור, עוטפים בניילון נצמד בנינוחות (לא צמוד מדיי) ומניחים לבצק לנוח במקרר לשעתיים.

מרדדים את החמאה בין שני ניירות אפייה עד שהיא גמישה לעבודה אבל לא רכה. מעצבים אותה בצורת מרובע מבלי לגעת בה בידיים!

על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק מהמרכז לפינות, כאשר משאירים "גבעה" של בצק במרכז.
מניחים את ריבוע החמאה על ה"גבעה" במרכז עלה הבצק ועוטפים את החמאה בבצק על ידי כיסוי של החמאה על ידי הפינות של הבצק בצורת מעטפה. מסובבים את הבצק 90 מעלות ומרדדים לעלה שגודלו פי 3 מהעלה המקורי. מקפלים שליש על שליש.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לחצי שעה.

מוציאים את הבצק, מרדדים את העלה שוב לגודל של פי 3 מהגודל המקורי ומקפלים שוב שליש על שליש.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לעוד חצי שעה.

מרדדים את הבצק שוב ומקפלים שוב שליש על שליש.

חשוב מאד להקפיד לקמח היטב את הבצק ואת משטח העבודה בזמן הרידוד על מנת למנוע הידבקות של הבצק והחמאה למשטח העבודה!!!

מקררים את הבצק לחצי שעה נוספת, ואז אפשר לרדד את הבצק, לתחוך למשולשים שווי צלעות, לחרוץ חריץ באורך סנטימטר במרכז בסיס המשולש, להפריד מעט את חצאי הבסיס ולגלגל מהבסיס לקודקוד המשולש מבלי לגעת במרכז הקרואסון, עד שמגיעים לקודקוד.

מניחים את הקרואסונים על מגש עם הצד היפה כלפי מעלה, מורחים בביצה טרופה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

לפני האפייה מורחים שוב בביצה טרופה.
אופים את הקרואסונים בחום של 180 מעלות צלזיוס עד שהם תפוחים ושחומים.

אחרי האפייה מורחים על הקרואסונים סירופ סוכר ביחס של 1:1 מים וסוכר.

אפשר לעשות קרואסונים עם שוקולד "לחם שוקולד" אם חותכים את הבצק לאחר הרידוד למרובעים, לוקחים מקלוני שוקולד לאפייה ומניחים מקלון אחד על אחת מצלעות המרובע, מגלגלים עד שהבצק עוטף את מקלון השוקולד, מצמידים לבצק המגולגל עוד מקלון שוקולד ומגלגלים עד לכיסוי של המקלון השני. מניחים את לחם השוקולד כאשר הקצה החופשי של הבצק נמצא כלפי מטה.
מורחים ביצה טרופה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. אופים כמו שאופים את הקרואסונים הרגילים. מתקבלות 10 יחידות של "לחם שוקולד".
מקור המתכון: לצערי זה מהעידן הטרום פורומי ולא רשמתי. אשמח לעדכן אם מישהו מזהה.



 | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
שאלות, בקשות, הצעות, דיווחים, תשובות ותודותו--- חמדה2/6/2005 08:49
2/6/2005 08:35
לקרואסון מכל ה- קורסון ()ו--- אם החיטה « הודעה נוכחית
2/6/2005 08:47
2/6/2005 08:52
2/6/2005 07:54
2/6/2005 08:36
2/6/2005 09:01
2/6/2005 09:27
2/6/2005 09:31
2/6/2005 09:12
2/6/2005 08:53
2/6/2005 08:56
2/6/2005 09:04
2/6/2005 09:16
2/6/2005 11:20
2/6/2005 09:20
2/6/2005 12:03
2/6/2005 11:09
2/6/2005 11:47
2/6/2005 13:11
2/6/2005 09:32
2/6/2005 09:40
2/6/2005 10:23
2/6/2005 11:07
2/6/2005 09:26
2/6/2005 09:49
2/6/2005 09:51
2/6/2005 11:14
2/6/2005 10:13
2/6/2005 13:00
2/6/2005 13:43
2/6/2005 09:58
2/6/2005 11:00
2/6/2005 11:12
2/6/2005 11:16
2/6/2005 11:20
2/6/2005 11:27
2/6/2005 11:35
2/6/2005 11:25
ל-לאנגושו--- שרי
2/6/2005 11:47
2/6/2005 12:02
2/6/2005 12:33
3/6/2005 01:11
2/6/2005 12:43
2/6/2005 12:44
2/6/2005 11:51
2/6/2005 13:50
2/6/2005 14:02
2/6/2005 15:01
2/6/2005 15:12
2/6/2005 16:15
2/6/2005 16:54
2/6/2005 18:32
2/6/2005 19:57



מקרא:
-הודעה עם תוכן -הודעה ללא תוכן -תגובה עם תוכן -תגובה ללא תוכן -חדש -הודעה מיוחדת
לחיצה על הריבוע בצד ההודעה תפתח את ההודעה בחלון חדש
פיתוח על ידי: InterTK     עיצוב אתר: איה גולן - מעצבת אתרים לאינטרנט
איה גולן - מעצבת אתרים לאינטרנט