אבטיחים
(סיפור עממי מסין - תורגם על ידי חמדה גלעד)
שני סינים, צ'ואן וצ'ינג, התקבלו לעבודה בחברה סיטונאית באותו היום. שניהם עבדו מאד קשה כדי להוכיח את עצמם כראויים למשרה המבוקשת.
עם השנים, הבוס קידם את צ'ינג עד למשרה של מנהל מכירות ראשי, ואילו צ'ואן נשאר במשרתו המקורית.
הדבר חרה לצ'ואן מאד, אבל הוא הבליג, וציפה לראות מתי יגיע יומו להתקדם.
משבושש היום הזה להגיע, וצ'ואן כבר לא יכול היה לשאת את זה עוד, הלך אל הבוס להגיד לו מה הוא חושב על האפלייה הזאת, וגם הכין אתו מכתב התפטרות, למקרה שהבוס יעמוד בסירובו לקדם אותו.
בשבתו מול הבוס, הטיח בפניו את כל מה שהיה לו על הלב, והשורה התחתונה של דבריו היתה, שהבוס מקדם בתפקיד רק את מי שמלקק לו ומתחנף אליו.
הבוס ידע שצ'ואן עבד מאד קשה כל השנים, ולא רצה לפגוע עוד ברגשותיו.
הוא ניסה לחשוב על דרך בה יגרום לצ'ואן לעמוד על ההבדלים בינו לבין חברו שהתקדם בחברה, ולהבין מה גרם לכך שהחבר התקדם, בעוד הוא נשאר תקוע על משרתו במשך שנים.
'תשמע, צ'ואן', אמר לו הבוס, 'אני מבקש ממך לגשת לשוק ולברר אם מישהו מוכר שם אבטיחים'.
צ'ואן רץ בשמחה אל השוק, בחשבו כי אולי זה סימן לכך שסוף סוף תהיה איזו תזוזה בתפקידו.
הוא מיהר לחזור ובישר לבוס כי אכן יש ירקן אחד בשוק שמוכר אבטיחים.
'מה אתה אומר!' אמר לו הבוס. 'ובכמה הוא מוכר את האבטיח?'
צ'ואן לא ידע לענות על השאלה, אבל אמר שמיד ירוץ שוב לשוק, יברר, ויחזור עם תשובה.
חזר כעבור שעה קלה אל הבוס ואמר לו: 'הוא מוכר כל קילוגרם ב – 12 יואן'.
הבוס רשם זאת לפניו, ואמר לצ'ואן כי הוא מתכוון להטיל את אותה משימה גם על צ'ינג.
'המתן אתי כאן עד שיחזור, ונראה מה תהיה תשובתו של עמיתך' אמר לו, ושילח את צ'ינג למשימה.
כעבור מספר דקות חזר צ'ינג, ואמר לבוס: 'בכל השוק יש רק מוכר אחד שמוכר אבטיחים. הוא מוכר אותם ב – 12 יואן לקילו, או ב-100 יואן ל-10 קילו. יש לו במלאי 340 אבטיחים. על הדוכן עצמו יש 28 אבטיחים, שמשקלם ביחד כ - 45 קילוגרם. הוא קנה אותם לפני יומיים ממחוז צ'ו שבדרום, הם טריים ואדומים ונראים באיכות מעולה'.
צ'ואן עמד נדהם לנוכח התשובה, והבוס לא היה צריך להגיד עוד מילה אחת נוספת כדי להסביר לו את ההבדל בינו לבין חברו. צ'ואן קרע את מכתב ההתפטרות שהתכוון להגיש, וגמר אומר בלבו ללמוד מצ'ינג ולנסות להיות עובד טוב כמוהו.
סוד ההצלחה של צ'ינג היה בראיה שלו למרחוק. לחשוב כמה צעדים קדימה.
והדבר נכון לא רק לגבי עבודה, אלא בכל תחומי החיים: תמיד להסתכל הרחק לאופק, לדעת לצפות את הצעד הבא, ולהיות מוכן לו..
|
שלח לי דוא"ל |
בקר באתר שלי