חיפוש הודעה

חפש  


המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד...


תוכן ההודעה

אמאשל....לגבי הקרם פרש, הסבר של עליזה מפורום אפיהו--- סבין 30/12/2006 22:11
של "על השולחן":

קרם פרש הוא המצאה צרפתית. במקור הוא עשוי משמנת מתוקה (כן, שמנת מתוקה ולא שמנת חמוצה) לא מפוסטרת, שהניחו לה לשרות במקום חמים ולהסמיך, והבקטריות ה"ידידותיות" שבה, כמו החומצה הלקטית, מתרבות, מסמיכות אותה ומונעות ממנה להתעפש. קרם פרש אינו חמוץ כמו שמנת חמוצה, והוא במרקם קטיפתי וסמיך, עם שמץ של פיקנטיות. הוא מכיל מעט יותר אחוזי שומן משמנת מתוקה רגילה (כ-40%) ואינו נוטה להתפרק בבישול. הוא הולך ומסמיך עם הזמן, וכשהוא מוקצף, הוא מביא לתוצאות סמיכות וקטיפתיות יותר.
כיום אין משתמשים בשמנת לא מפוסטרת בגלל סכנת הבקטריות והזיהום. ניתן לרכוש קרם פרש מוכן ברוב הסופרמקרטים (בארה"ב, אך נדמה לי שראיתי גם בארץ) וגם ניתן להכין בבית:
על כל כוס של שמנת מתוקה מוסיפים כף של BUTTERMILK.
BUTTERMILK הוא חלב שעבר תהליך של "החמצה" על ידי הוספת כף מיץ לימון או חומץ, או כף ורבע אבקת טרטר קרם לכוס חלב. ניתן להחליף בכף יוגורט ללא טעמים.
להכנת קרם פרש מערבבים את השמנת המתוקה עם החלב המוחמץ , מכסים בבד ומניחים במקום חמים (בערך 24 מעלות צ.) עד שמסמיך. (בערך יממה).
כמובן שאפשר להשתמש בשמנת מתוקה,שמנת חמוצה, יוגורט, או שמנת חמוצה מעורבת ביוגורט במקום קרם פרש. באפיה אין לזה השפעה גדולה, אך אם מוסיפים לקינוח, גלידה וכו, המרקם והטעם יהיו שונים לחלוטין.


 | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
עוד שאלות, תשובות חיפוש מתכונים......ו--- סבין30/12/2006 14:50
30/12/2006 13:41
30/12/2006 15:23
30/12/2006 19:51
30/12/2006 19:51
30/12/2006 15:10
30/12/2006 15:25
30/12/2006 17:55
30/12/2006 18:37
30/12/2006 19:41
30/12/2006 21:34
30/12/2006 18:43
30/12/2006 18:48
30/12/2006 18:51
30/12/2006 18:56
30/12/2006 19:09
30/12/2006 21:28
30/12/2006 22:11
31/12/2006 20:43
31/12/2006 08:29
31/12/2006 05:14
31/12/2006 06:54
31/12/2006 06:58
31/12/2006 07:38
31/12/2006 07:00
31/12/2006 07:04
31/12/2006 07:20
31/12/2006 12:36
31/12/2006 23:51
31/12/2006 09:17
31/12/2006 09:29
תודה רבה!! אנסה ו--- קושקוש1
31/12/2006 09:30
31/12/2006 10:25
31/12/2006 10:37
31/12/2006 10:55
31/12/2006 10:38
31/12/2006 10:41
31/12/2006 10:42
31/12/2006 10:46
(חיבוק)ו--- טליון
31/12/2006 10:48
31/12/2006 14:04
31/12/2006 16:51
31/12/2006 10:42
31/12/2006 11:18
31/12/2006 14:45
31/12/2006 10:51
31/12/2006 11:24
31/12/2006 11:27
31/12/2006 11:44
31/12/2006 11:41
31/12/2006 12:10
31/12/2006 13:05
פארסניפ - הסבר+ תמונהו--- נעמה בעבודה 1
31/12/2006 13:09
31/12/2006 13:12
31/12/2006 18:23
31/12/2006 13:43
31/12/2006 17:48
31/12/2006 19:10
31/12/2006 20:18



מקרא:
-הודעה עם תוכן -הודעה ללא תוכן -תגובה עם תוכן -תגובה ללא תוכן -חדש -הודעה מיוחדת
לחיצה על הריבוע בצד ההודעה תפתח את ההודעה בחלון חדש
פיתוח על ידי: InterTK     עיצוב אתר: איה גולן - מעצבת אתרים לאינטרנט
איה גולן - מעצבת אתרים לאינטרנט