חיפוש הודעה

חפש  


המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד...


תוכן ההודעה

-ים- גרנולה ומוזלי\מתוך מגזין פפריקה צחי בו--- sharonc 17/7/2007 19:41
מתוך מגזין פפריקה \ צחי בוקששתר- טעמים

זמן גרנולה על אף התדמית הזוהרת, גרנולה קנויה בדרך כלל אינה בריאה כפי שנדמה לנו. לפניכם הסבר מפורט וגם מתכונים מעולים להכנה ביתית קורן דור
צילום: בועז לביא כתבות נוספות

בלגיה: יומן מסע
מכניסים פלפל לחיים
כרוויה ודמיגלאס
אדנית התבלינים


איך אתם מארחים?
שלחו לנו את הטיפ המנצח שלכם לאירוח והגשה וקבלו מגזין במתנה

קהילות
פורום אוכל ומתכונים - לבשלנים ולמי שאוהבים לדבר על זה


מתכונים
לחמים ומאפים · פשטידות · רטבים וממרחים · מרקים · מאכלי חגים קינוחים · משקאות · אורז וקטניות בשרים · מאכלי גבינה · טופו ירקות ופירות · ביצים · דגים

שלחו מתכון
יש לכם מתכון מקורי? שלחו לנו ונשתף את כולם

קדחת הבריאות סביבנו בשיאה. על המדפים אנו מוצאים מוצרי מזון מועשרים בוויטמינים, ירקות ופירות אורגניים, פסטה אורגנית, חטיפי אנרגיה ואפילו נשנושים בריאותיים. החיפוש אחרי המזין, המשביע והבריא העלה על נס את הסויה, הקינואה, שיבולת השועל - ובעיקר את הגרנולה, תרכובת שבבסיסה אותה שיבולת שועל.

לדברי מאיה בן אפרים, תזונאית ודיאטנית קלינית, שיבולת שועל היא סוג של דגן דל בשומן ובכולסטרול ועשיר במרכיבים החיוניים לגופנו כמו חומצה פולית, ויטמין B1, ויטמין E, נוגדי חמצון, סידן, אבץ, ברזל, אשלגן וסיבים תזונתיים. "הסיבים הנמצאים בשיבולת השועל משרים תחושת שובע ומסייעים בתחזוקת מערכת העיכול", אומרת בן אפרים. "ברפואה המסורתית משתמשים בשיבולת שועל לחיזוק הגוף, לטיפול בדיכאון, לטיפול בחולשה ובעייפות, בבעיות עור ועוד".

את שיבולת השועל, הנפוצה במיוחד באירופה, אפשר לרכך (ליצירת דייסות או מרקים) או לקלות לגרנולה. הקלייה דורשת שימוש בסוכרים ובשומנים מוקשים לקבלת מוצר פריך, דבר שאינו בריא כל כך. "לשיבולת השועל מוסיפים פירות יבשים עשירים בסוכר, וכן שקדים או גרעינים המכילים כ-50 אחוז שומן בלתי רווי. בניגוד לשיבולת השועל המכילה כ-300 קלוריות ל-100 גרם בממוצע, הגרנולה יכולה להכיל 650-600 קלוריות ל-100 גרם מוצר. כשקונים גרנולה יש לשים לב היטב לתכולת המרכיבים או להכין בבית באופן עצמאי".

הגרנולה אינה מוצר חדש. לדברי הדיאטנית הקלינית חדווה בן משה, הגרנולה מוכרת לנו כבר מהמאה ה-18, ובשנות ה-60 של המאה ה-20 היא זכתה לפופולריות רבה במיוחד, כששימשה כמזון בריאות צמחוני לילדי הפרחים ההיפים. "הגרנולה מספקת אנרגיה רבה בשל תכולת הפחמימות הגבוהה שלה", היא מסבירה. "לכן היא מתאימה כחטיף לארוחות ביניים או כארוחה לפני ואחרי פעילות ספורטיבית. כמו כן, היא מכילה כמות יפה של סיבים, ויטמינים ומינרלים - הבריאים למערכת העיכול".


גרנולה ביתית
גם לדעת בן משה חסרונה העיקרי של הגרנולה הוא בכמות הקלוריות שהיא מכילה. "שתי כפות גרנולה", היא טוענת, "שוות למנת לחם המכילה 80 קלוריות. ומי באמת מסתפק בשתי כפות? בנוסף, למרות 'ההילה הבריאותית', גרנולה תעשייתית יכולה להכיל 25-20 גרם שומן, וכיוון שכל המרכיבים שלה עוברים קלייה, השומנים הטובים שבה מתחמצנים ומאבדים מערכם התזונתי. לעתים הגרעינים אף מטוגנים במרגרינה וגורמים יותר נזק מתועלת. בשורה התחתונה עודף הסוכר, השומן וההתחמצנות פוגמים בערך הבריאותי, לכן עדיף להכין גרנולה ביתית ולאכול אותה טרייה, כפי שהיא".

זיו רשף מ"מקיאטו" ו"אוטו גריל ישראלי" מסביר ש"תערובת גרנולה שבה האגוזים ושיבולת השועל קלויים היא פריכה יותר, לעומת גרנולה ללא קלייה שלה מרקם פחות סמיך ויותר מסטיקי". רשף עצמו מקפיד לטחון בבלנדר פירות כמו תמרים, תאנים או משמשים כדי להמתיק באופן טבעי את הגרנולה שלו.

"כשאתם באים להכין גרנולה ביתית", אומרת הקונדיטורית יפה בן-עמי, מנהלת סניף של המרכז הקולינרי "לגעת באוכל" ברעננה, "כדאי לשלב בה שלל רכיבים כגון פירורי חלבה, פיצוחים, פרג ועוד, הכל לפי טעמכם. את התוצרת אחסנו בצנצנת הרמטית, כדי לשמור על טריותה לאורך זמן. באחסון כזה הגרנולה תישמר חודש לפחות".

כדי ליהנות בבית מגרנולה טעימה ובריאה יותר, לפניכם מתכונים משובחים, החל בגרנולה פשוטה וכלה במעדנים קטנים ומתוקים שהיא משמשת להם כבסיס.

למתכונים»
גרנולה ביתית»

מוזלי»

עוגיות גרנולה»

פטיפורים עם גרנולה»

פלורנטינה גרנולה»

גרנולה ביתית
השתמשו בפיצוחים ובפירות יבשים לפי טעמכם, לקבלת הנוסחה המושלמת לגרנולה הביתית שלכם.

החומרים לכ-½1 ק"ג גרנולה:

1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס דבש או סילאן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר חום כהה
500 גר' שיבולת שועל עבה
250 גר' קוקוס טחון
250 גר' שומשום
200 גר' שקדים, פרוסים
150 גר' תערובת פיצוחים לפי הטעם
4 כפיות קינמון
פירות יבשים לפי הטעם, חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:
מערבבים שמן, דבש, מים וסוכר.
מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קוקוס, שומשום, שקדים, פיצוחים וקינמון.
שופכים מעל את תערובת השמן ומערבבים בקלילות.
מפזרים את התערובת בתבנית אפייה ואופים כשעה בחום של 150 מעלות, עד השחמה.
מערבבים כל 10 דקות לקלייה והשחמה שווה.
מוציאים מהתנור ומערבבים פנימה את הפירות היבשים.
שומרים בצנצנת אטומה.


פלורנטינה גרנולה
מוזלי
החומרים ל-2 מנות:

5-4 כפות גרנולה
1 גביע יוגורט כבשים
1 כף זרעי פשתן
פירות טריים לפי הטעם, חתוכים לקוביות
2 פירות יבשים או 2 כפות צימוקים
2 כפות דבש או סילאן

אופן ההכנה:
מערבבים בקערית עמוקה גרנולה, יוגורט, זרעי פשתן, פירות טריים ופירות יבשים.
מזלפים מעל מעט דבש או סילאן ומגישים.
עוגיות גרנולה
אפשר להמיר חצי מכמות הקמח הרגיל בקמח מלא, ולהחליף את אגוזי המלך בשוקולד צ'יפס קצוץ.


עוגיות גרנולה
החומרים ל-30-25 עוגיות:

200 גר' חמאה, רכה
250 גר' סוכר חום כהה
2 ביצים
250 גר' קמח
10 גר' אבקת אפייה
1 כוס גרנולה
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית בהירה.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת.
ממשיכים לערבל עד שמתאחד.
מערבבים פנימה גרנולה ואגוזים, ויוצרים בידיים רטובות כדורים בגודל זית (הם יתנפחו בהמשך).
אופים 20-15 דקות עד הזהבה.



פטיפורים עם גרנולה
החומרים לכ-50 פטיפורים:

1 כוס גרנולה
500 גר' ממרח תמרים
3 כפות דבש או סילאן
חופן צימוקים או חמוציות
2 כפות שומשום
אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים, ומגלגלים את התערובת לצורת נקניק או כדורים.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא עד ההגשה.
בהגשה פורסים את הנקניק, או מסדרים את הכדורים במנז'טים. מגישים קר.
פלורנטינה גרנולה
החומרים לכ-20 יחידות:

1/2 כוס סוכר לבן
100 גר' דבש
100 גר' חמאה
100 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' גרנולה
20 תחתיות מבצק פריך (קנוי)
אופן ההכנה:

מבשלים יחד בסיר על אש בינונית סוכר, דבש וחמאה עד שהתערובת מסמיכה ועולות בועות קטנות. מסירים מהאש.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
מצננים מעט ומוסיפים את הגרנולה.
ממלאים את תחתיות הבצק בתערובת ומגישים.


מתוך: מגזין דרך האוכל




 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שלישי - פעמיים כי טוב....ו--- סבין17/7/2007 06:16
17/7/2007 07:38
17/7/2007 07:40
17/7/2007 07:43
17/7/2007 07:48
17/7/2007 07:50
17/7/2007 07:53
17/7/2007 09:49
17/7/2007 10:10
17/7/2007 10:12
17/7/2007 10:20
17/7/2007 10:29
17/7/2007 11:22
17/7/2007 19:14
17/7/2007 19:17
17/7/2007 19:22
17/7/2007 19:24
17/7/2007 19:32
17/7/2007 19:34
17/7/2007 19:41



מקרא:
-הודעה עם תוכן -הודעה ללא תוכן -תגובה עם תוכן -תגובה ללא תוכן -חדש -הודעה מיוחדת
לחיצה על הריבוע בצד ההודעה תפתח את ההודעה בחלון חדש
פיתוח על ידי: InterTK     עיצוב אתר: איה גולן - מעצבת אתרים לאינטרנט
איה גולן - מעצבת אתרים לאינטרנט